Inlägg från: Anonym (Jöns) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jöns)

    fler moskéer i sverige tack

    Anonym (Lucy) skrev 2018-11-28 17:53:45 följande:

    Att ta del av saker ofrivilligt är ju något man är med om så gott som dagligen. Folk pratar högt kör fort spelar usel musik klär sig fult beter sig dumt är otrevliga osv osv. Det kommer lite på köpet när man bor i ett samhälle där man samsas om de gemensamma utrymmena eller hur?

    Vad skiljer böneutropen så markant från dessa andra olägenheter egentligen?

    Den enda rimliga slutsatsen är ju att det stör dig personligen för att du har en särskild känsla kring just blneutrop. Och i sådana fall ligger ju den egentliga olägenheter inte i böneutropen i sig utan i ditt mottagande och dina känslor kring det hela.

    För mig e det märkligt att bli så provocerad av något som inte är riktat mot en själv specifikt. Även jag kan bli förvånad på saker men då är det nåt som riktas mot mig personligen säg otrevliga människor eller liknande. Inte fan lackar jag ur för att jag kommer hem till nån som skrivit carpe diem på väggen även om jag tycker det ser fördjävligt ut.


    Det är inte någon religion i övrigt i Sverige som tvingar på dig innehåll i religiösa texter. Det är valfritt att besöka religiösa byggnader och möten och samlingar av olika slag. Varför anser du att det är viktigare för en minoritet i landet ska få skrika ut böner offentligt än att ateister, och alla andra religiösa här ska få slippa bli påtvingade islam?
Svar på tråden fler moskéer i sverige tack