Inlägg från: Colourfulrainbow |Visa alla inlägg
  • Colourfulrainbow

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Det är uppenbart att dottern inte känner sig hemma i den här nya bonusfamiljen med en bonusbror, bonusmamma och ett nytt halvsyskon. Om hon inte hade något problem med att hennes mamma och pappa åkte själva på resor tillsammans så handlar det inte om att hon vill följa med på den här weekendresan, utan hon känner sig antagligen bara rädd, svartsjuk, eller arg. 

    Nu kommer jag väl få en massa arga kommentarer, men jag förstår henne på sätt och vis. Alla barn hanterar inte det här med bonusfamiljer bra. Plötsligt skiljer sig föräldrarna, och båda träffar nya partners, det kommer in nya barn i bilden. Hon har inte valt att bo med dessa nya människor och nu försöker hon bibehålla sin plats som sina föräldrars nummer 1. 

    Hon känner antagligen sig osäker. Hon har aldrig behövt dela sin pappa med någon annan än sin mamma som hon älskar och har en bra relation till. Sen kommer det in en ny kvinna, en tonåring, och hennes pappa får ett nytt barn. 

    Vi kräver att barn ska finna sig tillrätta i sin nya bonusfamilj och bo med människor som de kanske rentav inte tycker om. 

    Jag gissar på att hon känner sig väldigt osäker och vill säkra sin plats i familjen. Hon spelar på sin pappas dåliga samvete för att se om hon fortfarande är hans nummer 1. 

    Pappan borde åka på en weekendresa med sin dotter. Ni har ekonomin till det verkar det som, med tanke på att ni åkt till USA och Mexico. 

  • Colourfulrainbow
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 21:46:59 följande:
    Jag förstår dina argument och jag resonerar lite utifrån det också. Det jag tycker är lite annorlunda är att hon är i en ålder då hon borde ha frigjort sig lite och bli mer självmedveten och det är väl där jag finner det lite märkligt. Intresset för vänner och killar eller tjejer borde va större än va pappa o hans sambo gör kan jag tycka. Kanske är fel tänkt av mig men hade hon varit 10-12 så hade det vart mer naturligt med beteendet men jag kanske tänker fel?

    Vi åker på separata resor med våra barn sen tidigare så det går ingen nöd på nån där. Möjligtvis måste vi ta in vår minsta mer men än är inte h*n så medveten.
    Puh! Glad över att du förstår vad jag försökte komma fram till. 

    Hur har hon det med vänner? Kan ju faktiskt vara så att hon inte har så många vänner, eller kanske är utfryst/mobbad i skolan? 

    Hon mår inte bra verkar det som. Tror du/ni att ni skulle kunna få iväg henne till skolkuratorn eller BUP?
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.