Inlägg från: Anonym (Skiljs..) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skiljs..)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Anonym (Annan) skrev 2018-12-01 11:27:10 följande:
    Hej "skiljs"! Jag tror du missförstår "tyra". Hon har inte bett sin man att välja henne eller det gemensamma barnet före hans egna barn. Utan att mannen ska visa att alla hans barn är viktiga och värda lika mycket. Då valde tonårsflickorna bort att komma.

    Det är svårt att vara tonåring och särskilt när man har skilda föräldrar med en konflikt mellan sig. Ofta känner barnen en press att "välja sida" och ofta väljer de den svagare förälderns parti mot den andra. I ts och tyras fall verkar tonårsflickorna ha valt mammornas sida, för att det var för jobbigt att stå mitt i konflikten.
    Jag tror det är du som missförstår då "Tyra" kallar sig själv för elaka styvmodern, inte verkar velat göra någonting för att rädda relationen mellan mannens barn och deras pappa då det "inte är ett dugg synd om dem", detta trots att de får ångest av att befinna sig i sin egen pappas hem.
    Det ÄR tragiskt.
  • Anonym (Skiljs..)
    Anonym (Annan) skrev 2018-12-01 11:50:15 följande:
    Oj. Jag tolkar Tyras inlägg som att döttrarna anser att hon är elaka styvmodern, inte att hon på riktigt är en elak styvmoder för att hon vill att alla barn i familjen ska vara värda lika mycket. Jag kan inte se något elakt i det, tvärtom.

    Och så tror jag, precis som jag skrev tidigare, att det är konflikten mellan mannen och hans ex som frestar på mannens relation med döttrarna och som ger döttrarna ångest. Det är väldigt jobbigt att leva mitt i en sådan konflikt. Och den konflikten är knappast tyras fel eller ansvar.

    Men det är väldigt lätt att lägga ansvaret för allt som inte funkar i en styvfamilj på "elaka styvmor". Barn är ofta väldigt lojala med sina biologiska föräldrar så styvmor är ofta en mycket otacksam roll att ha.
    Nej jag lägger inte det minsta ansvar på "Tyra", utan enbart på pappan.
    Det är han (förhoppningsvis med stöd av Tyra) som ska ordna situationen med sina döttrar. Går inte det så är det även hans ansvar att bryta upp från Tyra för att döttrarna inte ska förlora sin pappa.
    Men i såna här situationer blir pappor ofta flata och nya ungar betyder mest, de gamla kastas ut.
  • Anonym (Skiljs..)

    Jag tror du behöver söka hjälp, terapi på egen hand. Det är inte alls sunt att vara så svartsjuk på sin mans tonårsdotter. Känner du inte det själv?
    Du pratar om henne som miniwife med större bröst, längre och självklart yngre (och vackrare?) än du. Känns verkligen inte normalt.

  • Anonym (Skiljs..)
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 12:47:35 följande:
    Fast ge dig! Det är avarter av människor som är svartsjuka på sin partners barn. Jag blir mer frustrerad på min sambo.

    Men när vi ändå är inne på det här med svartsjuka. Som du resonerar så får jag väl anta att du är en frånskild mamma. Är det inte jobbigt att vara svartsjuk på ditt ex och hans nya?

    Nu sänker jag mig till din och signatur verkligens nivå.
    Tråden handlar inte om mig. Men kan ändå meddela att mina barn aldrig kommer ha någon "bonusmamma" i sitt liv. Är väldigt glad över det när jag läser såna här trådar.

    Jag tycker det är märkligt att du ens tar upp hennes bröststorlek, men jag tycker också det är märkligt att hon kan tänka sig att sova med sin pappa och sitta i hans knä.

    Er familj verkar rätt dysfunktionell och tyvärr inte kärleksfull med tanke på hur du uttrycker dig om din man och hans dotter.
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.