Inlägg från: Anonym (Verkligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Verkligen)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Anonym (osann) skrev 2018-11-29 16:33:53 följande:

    Hela den här tråden är så fullkomligt osannolik. En så osund relation mellan en pappa och hans tonårsdotter borde du ju anmäla till socialtjänsten inte sitta och grina över nån weekend. En pappa som beter sig som du beskriver borde polisanmälas för pedofili och incest, men istället vill du resa bort med honom för att rå om honom. 

    Men faktum är att om din snubbe har den läggningen att han vill gosa med sin tonårsdotter så lär ju inte nån weekend i hela världen hjälpa upp det för er.

    I vanlig ordning lägger du också skulden på barnet för de fel som pappan begår. Klassiskt för styvmammor: männen är fantastiska oavsett hur värdelösa de är som pappor eller partners. Barnen och exen är från helvetet oavsett hur normala de är. 


    Håller med. Blir mörkrädd av alla svar som hackar på ett 16-årigt barn av omogna, VUXNA människor.

    Ts är VUXEN och väljer själv att vara i en relation med en man som hon djupt föraktar och kallar för ?jävla mes utan bollar?.

    Bara där borde hon själv gå i terapi. Uppenbarligen är mannen en jättedålig pappa och flickan har en så otrygg anknytning att hon är klängig och har gått i regression enligt ts och då blir hon ARG på BARNET! Jag läser även in att ts är svartsjuk på dottern som kvinna då hon hela tiden påpekar att hon är vuxen (det är hon inte), att hon har större bröst än ts, är längre osv. 16-åringar är fortfarande barn. Mycket osunt att vara svartsjuk på sin partners barn, antagligen är ts en stor, bidragande orsak till att flickan beter sig desperat för att behålla sin pappa.

    Att han är en svindålig förälder och att ts inte passar som bonusförälder ligger på dom vuxna. Kurs i föräldraskap och psykologi för dom...
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Skiljs..) skrev 2018-12-01 11:35:05 följande:

    Jag tror det är du som missförstår då "Tyra" kallar sig själv för elaka styvmodern, inte verkar velat göra någonting för att rädda relationen mellan mannens barn och deras pappa då det "inte är ett dugg synd om dem", detta trots att de får ångest av att befinna sig i sin egen pappas hem.

    Det ÄR tragiskt.


    Håller med. Äntligen någon vuxen i tråden som talar ifrån ett vuxenansvar istället för ett själviskt, omoget perspektiv.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (h) skrev 2018-12-01 11:54:23 följande:

    Nej att du är helt döv inför de problem som ni skapar hos barnen har man ju förstått...


  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Annan) skrev 2018-12-01 12:13:43 följande:

    Det finns säkert pappor som kastar ut de gamla barnen när de får nya. Och det är sorgligt. Och det är främst pappornas ansvar när de gör det, inte styvmammans. Och i de fallen kanske separation är bra! Eller terapi.

    Men jag läser inte in en sådan situation här. Varken hos tyra eller ts. Jag läser in tonårsdöttrar som kräver bekräftelse av sina pappor att de är viktigare och bättre än hans andra barn och ska ha fördelar och annan behandling än de andra barnen i familjerna. Och ex, biomammor, som antingen inte gör något för att hjälpa till eller aktivt hejar på och försöker förstöra. Här ser jag inte att separation skulle hjälpa barnen. Det skulle ge tonårsflickorna en skev bild av hur relationer ska vara och fungera. Typ "pappa ska göra som jag och mamma säger och om styvhäxan talar emot ska hon ut". Det tror jag inte är hälsosamt för barn, att tro att det fungerar så. Styvmammor är också personer med fullt människovärde. Precis som styvbarn och biobarn och alla människor.

    Jag gissar att du och jag har olika livserfarenheter bakom oss som tolkar situationen så olika.


    Man ska inte skaffa fler barn än man räcker till för och det har ts man gjort. Man ska heller inte gå in i en relation med en person som har barn om man ska bli svartsjuk på att barnen går först och är barn medan man själv är vuxen.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 12:25:29 följande:

    Tack för att du delar med dig.

    Om vi ska tala om annat än just resan så känner jag igen mycket av det du skriver om att mamman ringer och ska föra sina barns talan.

    Jag lägger mig inte i det men jag reagerar starkt på att dottern kan ringa sin mamma och snacka skit om vad pappa sagt eller gjort. Då ringer mamman och skäller ut min sambo som blir väldigt ledsen och går sen och smörar dottern ännu mer. Jag har sagt till min sambo att han måste tala med sin dotter och förklara för henne att hon inte ska ringa sin morsa för att snacka skit utan är det nåt så ska hon tala med honom om det. Föräldrar har ringt min sambo för att dottern har spridit ut rykten i skolan om deras barn och det kan han och hans ex inte tro på.....men det är ju dem som hejar på det dåliga beteendet.

    Hans ex har hållet på och ringt och tjafsat rätt mycket sista månaderna och inte bara om vår resa. Jag ska ut på julbord nästa fredag så sambon får snällt ta vår lilla även fast tonåringarna är här, det har dotterns mamma vart på min sambo om också. Att han borde prioritera dottern under sina veckor men va fasen ska jag göra? Be min chef att planera in julbord efter de veckor som min sambos dotter inte är hemma hos oss? : )

    Alla barn ska behandlas lika och håller med dig i allt du skriver.

    Jättetråkigt att relationen till barnen har blivit så dålig. Hur känner din partner över att barnen inte längre vill komma till er?


    Helt sjukt. Självklart ska hon kunna tala öppet med sin mamma om allting!
  • Anonym (Verkligen)

    Haha, se dig i spegeln. Det är DU som skriver elaka invektiv om mannen du väljer att vara med. Du uppvisar sjuklig svartsjuka och hat mot hans äldsta tonårsdotter. Blä.

    Och jo, jag har vänner som jag vårdar. Vårdar även relationen till min man som jag ser som min hjälte och klippa-inte ?jävla mes utan bollar?. Jag har en kärleksfull relation till mina barn och har en mentorsroll till en 15-årig tjej som jag tycker mycket om och uppmuntrar, istället för att känna mig avundsjuk och hatisk för att hon är yngre och vackrare...


    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 12:34:16 följande:

    Fy så otrevlig du verkar vara.

    Jag har svårt att tänka mig att du har några vänner överhuvudtaget ifall du klipper huvudet av folk på det här viset. Har du vänner så vågar de iallafall inte komma till dig för att prata om sina känslor och relationsproblem.

    Jag kan ta att folk inte tycker som mig i den här tråden men du är väldigt elak.


  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 12:59:48 följande:

    Det är väl bra och positivt ifall ni har harmoni och ingen friktion i er familj. Var glad för det. Fast jag tvivlar på det, hade du varit trygg i dig själv så hade du inte behövt vara en sån besserwisser. Mentorsroll? Jag har väldigt svårt att tro på det om jag ska vara ärlig. Du låter mer som en väldigt svartsjuk människa som inte står ut med att exet har skaffat sig en yngre och mycket vackrare förmåga.

    Den där sista meningen skulle jag aldrig få för mig att formulera själv, vill bara bemöta dig på samma sätt som du bemöter mig på så att du kan förstå hur barnsligt du resonerar.


    Jag är glad för det = jag sitter inte och spyr hat över en tonårstjej och mannen jag själv valt att vara tillsammans med. Gud vad du projicerar! Jag fantiserade inte ihop en massa saker, jag svarade bara på vad du själv skrivit i tråden och redan lämnat ut. (Att du ser på din man som en ?jävla mes utan ballar?, och hatar hans dotter samt beskriver att hon har större bröst än dig och att du känner kvinnlig svartsjuka när hon håller sin pappa i handen).

    Du däremot hittar på en massa saker om mig som stämmer in på det du berättat om dig själv men INTE på det jag lämnat ut om mig. Mina barn har ingen bonusmamma, jag är ingen bonusmamma. Mitt ex har ingen partner och inte heller barn, jag är bara gift en gång med min nuvarande. Som sagt ser jag på honom med stor respekt och kärlek. Och jo jag har en mentorsroll för en ung tjej som haft det tufft. Känner liksom inte konkurrens med tonåringar utan snarare moderskänslor och vill dom väl...

    Med tanke på hur vidrigt du bemöter kritiker i tråden undrar jag hur du låter hemma när du upplever din mans dotter som ett hot...
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (h) skrev 2018-12-01 18:50:08 följande:

    ok, så du bor ihop med ett barn men har ingenting att göra med henne?

    Inte så svårt att förstå varför det håller på att kollapsa-


    Som vuxen i samma rum som barn har man alltid ett vuxenansvar. SPECIELLT i en familj man gått in i och bildat.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 20:12:00 följande:

    Ha ha ha. Jag garvar ihjäl mig. Du tror visst att livet är ristat i sten?

    Får hålla tummarna att du slipper uppleva en separation och en ny brutta som barnens far blir ihop med. : )

    Och en sak till borde du lära dig, givetvis finns jag tillhands om hans dotter vill ha mina råd och mitt stöd men ta inte för givet att alla föräldrar vill att man ska klampa in för mycket och lägga sig i hur deras barn sköts. Bara ett litet tips på vägen. Du borde lära dig lite ödmjukhet och dämpa din förmätenhet..den lyser igenom. Hela din värld skulle rämna ifall den du säger dig vara mentor till kommer revoltera mot dig, ta det som en vuxen isåfall för det är fullt normalt att tonåringar är nyckfulla.

    Du är extremt självgod!


    Dito, du är extremt självgod. Du skriver själv en tråd med grovt, nedsättande språk om din man och hans 16-åriga dotter (samt detaljer om hennes bröststorlek vs din bröststorlek). Du kan inte ta kritik utan går till attack då och skriver att nån som tog barnets parti måste vara änka (?! Det var inte alls vad hon skrev) och att andra är bittra. Och jag är ?självgod? för att jag är mentor till en tonårstjej som haft det tufft, ?självgod? för att jag till skillnad från dig älskar och respekterar min man (har aldrig refererat till honom som en jävla mes utan ballar). Så i din värld har bara du rätt och dom som INTE är svartsjuka på tonårsdöttrar är självgoda, dom som INTE kraschat sina äktenskap/relationer med sina barns pappor är extremt självgoda?

    Det låter som en väldigt hälsosam, mogen och intelligent attityd hos en medelålders kvinna som borde ha hunnit få livserfarenhet och perspektiv.

    Du snackar också en massa skit (projektioner igen) om hur jag skulle hantera ?en revolt?. Jag har jobbat med utagerande ungdomar i 10 år så där har du, igen, helt fel. Det är verkligen som att du pratar om dig själv varje gång du bemöter kritik.

    Det är DU som svär som en galning och bråkar med din man över din bonusdotters ?revolt? trots att ?revolten? bara är att hon vill ha kärlek och uppmärksamhet från sin pappa, herregud! Hur kan du inte känna empati med henne i det läget utan istället se henne som en sexuell (!!!) konkurrent till dig?!

    Han är hennes PAPPA, ursäkta mig men det är en mycket större och viktigare relation för en människa (speciellt ett barn) än ?mammas nya kille?. Jag tycker att det är sjukt att du skrivit flera ggr i tråden att du ser deras relation som incestuös.

    Varför i h-e är du tillsammans med och slåss för en romantisk weekend med en man som du beskriver som pedofil?!!

    Helt galet.
  • Anonym (Verkligen)
    Ess skrev 2018-12-02 08:49:59 följande:

    Ytterligare en som uttalar sig tvärsäkert och dömande om en situation hen aldrig befunnit sig i. Gå en mil i ta skor och uttala dig sen.

    Jobb är väldigt långt ifrån att leva i en situation. Du går hem och kan slappna av och glömma jobbet, för andra är det när de kommer hem som påfrestningarna börjar på allvar. Du har arbetskamrater att bolla problemen med som du möter under dagen, ts har ingen. Hon försöker bolla ett problem här, men blir istället bemött av självbelåtna besserwissers som inte har en den blekaste aning om vad de kommenterar.


    Jag har rätt att svara för barnets perspektiv utan att vara en bitter, svartsjuk bonusmamma själv! Det är det som är vitsen med forum. Dina övriga invektiv ger jag inte mycket för, det visar bara din brist på humör och förmåga att diskutera.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-02 09:17:07 följande:

    Jag hoppas verkligen inte att människan gör det för signatur ?verkligen? låter som en tonåring själv. Förstorar upp och hittar på egna sensationslystna historier som inte stämmer, vuxna människor får inte hålla på så.

    Tänk vilka förödande konsekvenser det kan få i familjer? En tonåring kanske säger att mamma var elak och sa åt denne på skarpen? Signatur ?verkligen? får det till att mamman har slagit till sitt barn och anmäler detta till polisen. En familj splittras för att ?verkligen? överdrev det som tonåringen sa.

    Alltså det är skrämmande faktiskt om man tänker på det.


    Snackar du med dig själv från flera nick eller? Det ser nästan ut så. Nej, jag är inte som en tonåring, påminner igen om att det är jag som har en stabil och respektfull relation och du som har ett kraschat äktenskap bakom dig och nu föraktar din nya och är svartsjuk på hans dotter.

    Jag ser mig själv som vuxen jämfört med en 15-16årig tjej, du ser dom som konkurrenter även om dom är barn till din partner...

    Vem beter sig som en tonåring nu igen?
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Tyra) skrev 2018-12-02 13:24:34 följande:

    Du klarar alltså inte av att svara med analyser på dina egna påståenden? Som för övrigt borde vara en given egenskap när man jobbar med människan.

    Det enda pinsamma här är din brist på svar och att du har en bra relation med chef och kollegor, det tyder på att det är en hel verksamhet som brinner och borde stoppas snarast. Gissar att det är någon form av privat verksamhet som inte har råd att anställa rätt kompetens och antagligen endast existerar i ett vinstsyfte? Detta nystan blir ju ärligt talat bara mer och mer skrämmande. Nästan så att tiga är guld i ditt läge :-O


    Du, nu får du förklara dig. På vilket sätt är det jag skrivit skrämmande och hur har du lyckats fantisera ihop scenarier på min arbetsplats som du inte vet nånting om? Förklara det. Jag har sekretess eftersom du inte förstår det och jag är inte här för att vända ut och in på vare sig mitt privatliv eller arbetsliv men jag föreslår att du redogör i detalj över dina arbetsuppgifter (om du har arbete/utbildning) som stöd för att du påstår att du kan uttala dig om en arbetsplats lämplighet när du inte ens vet min titel eller vad det handlar om.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Annan) skrev 2018-12-02 12:47:36 följande:

    Hej Verkligen! Jag antar att du inte menar det så men du låter nästan lite självgod när du framhåller att du "har en stabil och respektfull relation" och ts har "ett kraschat äktenskap" bakom sig. Kraschat äktenskap förresten, det kanske var en lugn och respektfull skilsmässa? Vad vet vi.

    Sedan tänker jag att det är en väldigt speciell situation som ts är i. Med eget tonårsbarn, bonustonåring och ett gemensamt barn. Och så sambons ex som lägger sig i, ringer och skäller när sambon är ensam en kväll med både tonåring och litet barn (det är ju i de flesta familjer en helt normal situation, att en förälder är ensam hemma en kväll med två barn, oavsett om barnen är helsyskon eller halvsyskon). Och att om man inte har erfarenhet av varken egen skilsmässa eller ex som lägger sig i så kan det vara svårt att förstå vilken påfrestning det är på även ett i övrigt stabilt och respektfullt förhållande, att inte få fatta vardagliga beslut själva utan bli utskällda för en sådan händelse. Jag förstår att det är svårt för dig att sätta dig in i när du aldrig har varit i närheten av att uppleva det.

    Och det är många som tycker att som styvmamma så vet man vad man ger sig in på och annars ska man inte bli ihop med någon som har barn. Men det är faktiskt inte så att man kan se in i framtiden... ex som verkar fullt normala kan få starka reaktioner när ex-sambon blir sambo med någon ny eller får barn med någon ny. Der går inte att förutse allt som händer.


    Hej annan, jag förstår att du inte vill verka som att du uttalar dig om saker du inte känner till men tips är att trycka på ?visa endast? vid mitt och ts nick. Det är inte jag som börjat prata om äktenskap på det sättet, det är ts. Hon skrev när jag försvarade dottern att den enda anledning till att jag gjorde det skulle vara att jag var ett bittert ex som blivit lämnad för en yngre och snyggare förmåga. (Helt ur luften). Då påpekade jag att det inte hänt mig och att hon projicerar sin situation i tråden på andra så fort hon känner sig kränkt. Lite självgott av dig att skriva som du gör utan att läsa hela tråden först.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Tyra) skrev 2018-12-02 18:20:53 följande:

    Jag ska förklara mig? Säger du som vid två tillfällen vägrat svarat på din egna såkallade kunskap. Är du ironisk nu eller? När man jobbar med människan är det ett stort plus att ha egenskaper som hjälper och inte stjälper, annars kan man sitta på en kontorsstol. Att du inte begriper huruvida din vänskap med din chef, dina personliga egenskaper och er verksamhet hänger ihop, är för mig inget mysterium. Men att jag inte fattar kopplingen i dina påståenden mellan incest och bonusmammors känslor är inget mysterium, det är rent löjeväckande. Eller kanske är det taget ur dina egna känslor och tankar? Kanske du själv upplever många situationer som incestuösa och projicerar. Vem vet. Det låter så.

    Vill du följa med dina föräldrar på romantisk weekend? Hur tänker du själv i den frågan? (Vågar jag ens fråga, du lär ju inte svara på det ändå ASGARV)


    Fast du är inte min chef, min kollega eller annat. Lägg ut en analys över ditt eget arbete. Det här har inte med saken att göra, du är fruktansvärt oförskämd och verkar inte insatt i vad du pratar om. Du vet ingenting om mig eller mitt arbete fortfarande.

    Det där med incest, människa är du inte läskunnig?! JAG tycker att den kopplingen är LÖJLIG, det är därför jag citerat hur ts själv gör den kopplingen och skriver att hon är sjukligt svartsjuk!

    Har du ingen läsförståelse alls? Och baserat på det du skriver, att du menar att du vet hur jag passar för mitt jobb som ***** (du vet inte ens inom vilken bransch) och skriver extremt svartvita omdömen om en främling på familjeliv, då är du alltså helt olämplig att arbeta med människor själv, speciellt inom mitt yrke.
  • Anonym (Verkligen)
    molly50 skrev 2018-12-02 19:51:24 följande:

    Att prata öppet med sina föräldrar är en sak. Att prata skit är en annan.Jag kan förstå att TS blir irriterad på sin man. Här har de planerat in en resa och ordnat med barnvakt åt sitt gemensamma barn och TS barn.

    Och sen börjar han att tveka på att låta dottern följa med på resan som egentligen skulle vara för bara honom och TS.

    Och det pga att hans ex blir sur för att de bokat en resa åt sig själva.

    Om du tänker tillbaka till när du var 16 år. Hade du då velat följa med på en romantisk resa med dina föräldrar? 

    Jag hade i alla fall inte velat det. Men du kanske ser det som något helt normalt att vilja göra det?

    Givetvis ska man försöka se det ut barnets perspektiv. Men det finns gränser.

    När barnen börjar bli så pass stora som TS mans dotter så kan man inte låta dem styra och ställa allt i ens liv. Hon är inte längre ett småbarn.

    Jag hade också blivit irriterad i TS situation. Och det kan man bli utan att det för den sakens skull behöver handla om svartsjuka.


    Ts skriver om dotterns bröststorlek samt om och om igen att hon gör incestuösa kopplingar. Då gör man en orosanmälan. Annars vet hon med sig att det inte är på det sättet alls och alltihop handlar bara om hennes sjukliga svartsjuka. Det här handlar ju om mycket mer än semestern.
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.