• scanmia

    Måste sluta tänka - aktivitet/distraktion/hobby?

    För mig fungerar matematik som rena drogen. När jag är i riktigt stressade och pressade situationer så får några maffiga differential ekvationer ner mig på jorden. Det kräver min fulla koncentration och jag har liksom inte mer utrymme i min hjärna för annat. Ända sedan jag var liten så kommer jag ihåg att jag adderade upp summor för att lunga ner mig.

    Det mest direkta och uppenbara för dig är meditation eller mindfullness. Då tränar du aktivt att kontrollera dina tankar. Övning ger färdighet så börja med någon minut flera gånger om dagen och arbeta dig upp till lite längre sammanhängande sessioner. 

  • scanmia
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 15:54:42 följande:
    Har provat mindfulness men funkar inte.. mins tankar tar över...jag behöver aktivt sysselsätta mig... och hitta nåt som är lustfyllt för att få det varaktigt.... så svårt att hitta vad bara...
    Kanske du tog dig an för mycket för fort? Meditation är något du kan öva upp och till att börja med kan du tex bara ta 10 djupa andetag några gånger om dagen. Fokusera på andningen och håll tankarna under kontroll under denna korta tid. Det krävs ansträngning och målmedvetenhet, men går att öva upp.
    Sorry, jag hörde vad du sa första gången och inser att du känner din kropp och hjärna bäst. Jag kan bara inte låta bli att pusha för det liiiite till. 
Svar på tråden Måste sluta tänka - aktivitet/distraktion/hobby?