• Aniiee

    Måste sluta tänka - aktivitet/distraktion/hobby?

    Spela TV-spel! Då måste du aktivt tänka på TV-spelet, andra tankar finns inte plats för. Bra tv-spel med bra story, intressanta karaktärer och lagom svår spel-mekanik, inte button-mashers eller fps shooters.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 08:45:34 följande:
    Tips på nåt bra/enkelt spel?

    Har en vanlig enkel laptop.
    Vet ju inte vad du har för spec på din laptop, men se om du kan spela Mobius Final Fantasy på den. Det är gratis på Steam. Ett annat spel på steam som inte borde dra så mycket och som kräver din tankeverksamhet är Darkest Dungeon, men det kostar pengar, ca 250 kr för enbart basspelet (går utmärkt att spela enbart) och ca 470 för bas+alla dlc. Mitt tredje tips får bli The Banner Saga, men det kostar också pengar, ca 300 kr, det första, och så har det 2 uppföljare.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 12:44:15 följande:

    Shit asså..... vad svårt det är. Började lyssna på podd i sängen och kroppen e så rastlös, svårt att ligga still...svårt att fokusera och hänga med på vad de säger osv...men efter ca 10 min så hade det lugnat sig... kroppen kändes lugnare och i huvudet var jag mer närvarande i handlingen och vad de sa.... måste fortsätta testa det här! Tänkte varva detta med soduko i veckan ....och se vad det ger :)


    Poddar, ljudböcker och youtube-talks är skitbra att bara vara till. Jag läser 3 ljudböcker om varandra just nu, samt  har youtubekanaler som jag bara lyssnar på, inte tittar. Jag tror att det kan ta några gånger att "lära sig" läsa ljudböcker/lyssna på poddar, jag har hört flera säga det, så fortsätt testa.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 15:52:00 följande:
    Tack för tipset! Ska kolla upp dessa!

    Har en lenovo laptop... billigare varianten typ.

    Måste man ha mus och andra tillbehör??
    Nä, du behöver inga tillbehör. Tangentbord och touchpad på laptopen funkar utmärkt.
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 15:53:13 följande:
    Ja, om det e frågan om ren träningsgrej och att det kräver ett par gånger innan man fastnar så jag e beredd att testa mig fram...svårast är att komma igång.

    Det verkar som så. Ja är van sedan jag föddes att läsa ljudböcker, men jag vet att det kan vara knivigt om man börjar som vuxen. Det gäller att hitta rätt. Både rätt ämne, rätt personer som pratar/läser, tillfälle man läser/lyssnar mm. Pröva dig fram helt enkelt. 
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Anonym (Hjälpmig) skrev 2018-12-02 21:23:30 följande:
    Om man lyssnar på ljudböcker - spelar det roll vad för genren osv?? Har så svårt för skönlitteratur och lyssnar hellre på fakta/biografi osv.... men har fått för mig att det är sämre/inte lika avkopplande...?
    Spelar naturligtvis bara soll som i att du kommer troligen lyssna på det du gillar att lyssna på. Varför skulle du lyssna på en dålig (enligt dig för att du inte gillar genren) dussinroman när du kan lyssna på Den Själviska Genen eller en biografi om Steve Jobs eller Mäniskans Utveckling Från En Cell Till Cyborg. Eller vad du nu är intresserad av.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Måste sluta tänka - aktivitet/distraktion/hobby?