Inlägg från: Anonym (svarta_hål) |Visa alla inlägg
  • Anonym (svarta_hål)

    Vilka kunskapsluckor stör ni er mest på hos folk?

    Nu är det ju så att alla kan inte vara kunniga eller belästa i allt. Men om vi ser till sådant som anses vara ren allmänbildning, vilka kunskaper som verkar saknas hos vissa stör ni er på? Och gör ni er del för att informera personen så att han kan fylla i det som saknas?

    Finns det något ämnesområde som ni själva är väldigt kunniga i och som ni upplever många vara nollställda eller irriterat okunniga när ni diskuterar med folk om det?

  • Svar på tråden Vilka kunskapsluckor stör ni er mest på hos folk?
  • Anonym (svarta_hål)
    BossHoss skrev 2018-12-04 11:23:42 följande:

    De som inte kan geografi på basnivå, tex inte vet vad öst/västkust ligger, inte vet vad en världsdel är osv

    De som använder han istället för honom, De som säger skärt istället för skurit osv osv osv


    Jo, såna stöter man ju på då och då. Eller äldre människor som säger "De sa att det skulle bli regn/ soligt på väderrapporten", men som inte har koll på geografin och tror att om de säger att det ska bli regn eller sol gäller det hela landet. De kan inte tolka väderkartor och se var det är moln och sol på dessa kartor, de vet väl knappt ens i vilken del av landet de själva bor.

  • Anonym (svarta_hål)

    Vill tillägga att jag själv, trådstartaren, alltid haft svårt för svårare matematik. Sådan matematik som de som studerar till ingenjörer måste lära sig. Har förstått att Derivata/derivator är en funktion som mäter hastigheten i en förändring på en annan funktion, men när jag ser exempel på uträkningar är det rena grekiskan för mig. Vilka förkunskaper måste man egentligen ha för att förstå detta med uträkning av derivata? Tror ju inte att många skulle störa sig på att man har sådana kunskapsluckor om man nu inte själv har för avsikt att bli ingenjör. Men ändå stör det mig enormt att jag inte lyckas förstå detta.

  • Anonym (svarta_hål)
    pipipi skrev 2018-12-25 13:39:40 följande:

    Att folk inte fattar hur barn blir till. Specieelt tydligt här på FL.
    "Jag har haft sex med 7 olika personer på en månad, alltid oskyddat och nu är jag med barn. Hur gick det till? Vem är pappan? Vad ska jag göra? Jag har redan fem barn sedan tidigare och lever på soc bidrag... Har verkligen inte råd med en till unge."


    Ja, typiskt dagens unga att inte bry sig ett skit om konsekvenserna av vad de gör. De förstår inte en så enkel sak som att sperma i fittan leder till graviditet. Har man dessutom inget fast arbete eller fast inkomst och är lågutbildad bör man inte skaffa barn alls. Ett barn ska inte behöva växa upp i ett fattigt och otryggt hem där syskonen har olika pappor och mammor. Det är oftast sådana barn som får stora problem senare i livet.

  • Anonym (svarta_hål)
    Anonym (du gjorde min dag) skrev 2018-12-25 10:39:11 följande:

    Nu har jag läst igenom hela tråden.

    En sak jag stör mig på är folk som tror att de kan googla sig allting utan att förstå att det krävs yrkesskicklighet/utbildning för ämnet och ändå är beredda på att tvärsäkert uttala sig om ämnet.


    Främst stör jag mig på folk som bara kopierar från wikipedia eller någon annan sajt bara för att kunna knäppa någon på näsan i en debatt. Men personen memorerar inte det han läser för att öka sin kunskap för egen del utan kopieringen används bara för att trycka till någon.

Svar på tråden Vilka kunskapsluckor stör ni er mest på hos folk?