• Zlisken

    Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?

    Anonym (Sandra) skrev 2018-12-05 11:06:19 följande:

    Ogillar starkt att folk röstar på SD. Dock har jag en kompis som röstar på SD men enligt mig är hon osmart så jag tror inte hon vet vad det riktigt innebär.


    Sedan kan man ju diskutera vad som är osmart egentligen?

    Vill du ha ett samhälle som mer liknar Mellanöstern och där det råder kraftig bostadsbrist så är det nog smart att rösta på partier som MP, V och C. Dem tycker ju att vi ska ta in ännu fler flyktingar, som om det inte vore nog redan..
    Den kraftiga massinvandring som gjort så den svenska befolkningen ökat med 1 miljon människor på mindre än 15 år tid kostar.
    Vilka är det som får betala priset? Jo det är alla de svenskar och invandrare i  Sverige som idag jagas av försäkringskassan som är desperata att dra in pengar, alla de med rätt till personligassistans som inte längre får någon personlig assistans eftersom pengar måste dras in till statskassan, alla de som är somatiskt eller psykiskt sjuka och som idag inte beviljas någon sjukersättning eftersom pengar måste dras in till statskassan.   

  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 12:42:44 följande:
    Faste det handlar ju inte bara om "vilket parti man röstar på". Det handlar om grundläggande värderingar. Säg att du har ett barn som är homosexuellt och personen inte vill att ditt barn ska kunna bilda familj. Skulle det kännas rätt att inför ditt barn bara avfärda det? "Vi har bara två skilda åsikter, han tycker helt enkelt att du inte bör uppfostra ett barn, men det är ju inte mer med det" (Partiet i sig har svängt i frågan, men många SD-anhängare pratar öppet illa om homosexuella och deras rättigheter.) 
    Så att Sverige förvandlas till Mellanöstern och att välfärden håller på att spricka är helt okej, så länge partiet du röstar på säger sig ha samma "värderingar" som dig? 

    Hur väl tror du att dessa "värderingar" stämmer överens med verkligheten ute i våra förorter exempelvis? Pröva gärna, om du törs, gå runt i exempelvis Rinkeby eller Rosengård hand i hand och kyssandes med en annan kille en solig sommardag när det är lite folk ute så kommer ut se hur väl det fungerar. I göteborgsförorten Bergsjön så blev en manlig bög brutalt knivmördad av en 17 åring som störde sig på honom för inte så länge sedan. 

    Min poäng är att alla dessa påstådda "värderinga" är tomt skitsnack från karriärpolitiker som säger vad du och andra vill höra, för det gynnar dem själva. Och det tragiska är att folk som dig går på teatern. En annan sak som våra manipulativa och lögnaktiga karriärpolitiker gör är att prata väl om flyktingar och att vi ska emot folk från hela världen, för att vi ska vara generösa. Det låter så jävla bra och förvandlar dem till själva till internationella godhetsapostlar. Men samtidigt som vi tar emot alla dessa så ska pengarna tas från någon, och då är det alla svaga(invandrare och svenskar) som bor i det här landet som får pröjsa notan i det tysta. Personlig assistans dras in för så väl vuxna som barn, sjuka vägras sjukersättning osv. Så ser verkligheten ut idag. Jag känner en tjej som idag har svår psykisk ohälsa, men som inte ges någon sjukersättning, trots att personen varit inlagd mer än 3 gånger på mindre än 1 år. Hur kan det komma sig tror du?   
     
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-05 14:15:08 följande:
    Har man varit sjuk eller känner någon som varit sjuk så röstar man ju V. Fram tills dess går det bra att vara rasist & rösta höger. Fattar inte varför SD vill sänka skatterna.
    Socialdemokraterna har med hjälp av MP styrt det här landet sedan 2014, snart har det gått 5 år sedan de tog över makten. Hur i helvete kan det komma sig att vi nu, nästan 5 år senare, har en verklighet där svårt sjuka inte beviljas sjukersättning och där personlig assistans dras in för de sjukaste?

    Det beror på att vår regering har prioriterat andra människor framför den svenska befolkningen(etniska svenskar och invandrare). Man kan inte både ha kakan och äta den. Om man på bara några få år har sett till så att hundratusentals människor kommit hit, så måste ju någon stå för notan.
    Och det vi ser ske idag är att några får stå för notan, och då blir det dem som är svagast i vårt samhälle. 
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-05 14:54:11 följande:
    Vilka är svagast i samhället tycker du. Invandrare eller SD:are?
    De svaga i samhället är de sjuka. De med psykisk ohälsa, de med andra sjukdomar som är i behov av assistans, de som är ensamma och måste förlita sig på välfärden. Försäkringskassan och andra myndigheter hetsjagar nu dessa grupper i jakt på pengar, det är det vi ser nu med indragningarna av assistans och nekandet av sjukersättning till svårt sjuka individer. 
    Nu när dessa hycklare har lekt färdigt så är det dags för svenska folket att stå för notan. 
    Det finns två sätt att finansiera massinvandringen till Sverige:
    1. Höja skatterna radikalt för oss arbetande människor.
    2. Jaga de svenskar som står lägst ner på samhällstrappan, de som är beroende av att välfärden fungera. 

    Att radikalt höja skatterna vågar man inte, för rädsla att stöta sig med majoriteten av sina väljare som faktiskt arbetar. Så istället ger man sig på de som inte har någon röst i samhället, man ger sig på de sjuka och stryper deras rätt till assistans och ekonomiska bistånd. Det är dte vi ser nu. 
  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 14:42:34 följande:
    Det ena behöver inte slå ut det andra. Jag tycker att det är viktigt att det parti jag röstar på delar mina värderingar, men det betyder ju självklart inte att jag tycker det är rätt med en välfärd som håller på spricka eller att jag är för en islamisering av Sverige. Det är ju som att säga: "Om du älskar äpplen måste du älska päron". Det ena har inget med det andra att göra.

    Jag har själv drabbats av en icke fungerande vård (och en försäkringskassa från helvetet) och tycker det är förjävligt att det inte fungerar. Där är dock inte SD lösningen och det är inte invandrarnas fel. Jag tror det behövs en total omorganisering av hela systemet.
    Vad fan är lösningen då? 
    Vi ser nu hur Sveriges största parti Socialdemokraterna horar ut sig åt alla håll, allt för att behålla makten. Centerpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet.. Man för även diskussioner med Vänsterpartiet enligt Sjöstedt. 
    C, MP, V är ju för en slappare reglering av invandringen. Just nu håller C och V på och försöker tvinga på Socialdemokraterna att införa en amnesti för de hundratusentals flyktingar som kommit hit att låta de ta med sig sina anhöriga hit också. Trots att dessa anhöriga saknar flyktingstatus idag, eftersom det råder stabilitet på flera av deras destinationer. Det sista vi behöver idag är tiotusentals fler människor hit, vi behöver stabilitet och invandringsstopp de närmaste 10 åren för att reda ut situationen som uppkommit. Du säger ju att du själv se problemen!!!?? 
     
    Det är dags att vakna nu. Övriga partier kommer se till så problemen blir ännu större i Sverige, de är samma skit allihop. Se för några månader sedan.. Då var alliansen viktig, idag horar de ut sig till första bästa. Det är karriärpolitiker. 

    SD är den vettiga valet om du säger dig se de problem som finns, alternativt Moderaterna, men även de horade ut si när de hade makten, då till MP.  
  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:38:51 följande:
    Jag har inte röstat på socialdemokraterna och hoppas inte dom får en period till. V skulle jag inte ta i med tång. (Lika lite som SD.) Jag röstade på Alliansen av den anledningen att jag tror dom har bäst förutsättningar att styra landet åt rätt håll. (gärna med stöd av MP för att få lite fart på miljöfrågorna även om jag inte gillar MPs ingångspunkt i de frågorna) Jag är för en kontrollerad invandring men inser att alla problem i sverige inte är invandringens fel. 
    Men din allians är ju sprucken nu. Centern och FP går ju över till vänstersidan nu!!? Sover du eller? Alliansen är död. 
    Sossarna är på väg att ta makten igen, med hjälp av dina allianspartier. Dessa allianspartier som går över till sossarna lobbar för och kräver att de som fått uppehållstillstånd nu också ska få ta hit alla sina anhöriga också. Det kommer i praktiken innebära tiotusentals fler människor hit. Människor som idag helt saknar flyktingstatus. 

    Nej, allt är inte invandrarnas fel. Inget är invandrarnas fel, allt är politikernas fel som har drivit på den här politiken under flera årtionden. Är massinvandringen orsaken till alla problem som finns i Sverige?? Nej! Verkligen inte.
    Däremot är massinvandringen är väldigt stor belastning på samhället, oavsett hur man räknar på det. Ingen som har beviljats uppehållstillstånd kan skickas hem, de kommer bli kvar här nu. Däremot kan vi se till så att vi inte göder den problematik som uppstått genom att fylla på med fler hela tiden. Vi måste införa ett stopp i 10 framöver. Ta hand om de problem som finns idag. Men den garantin kan du glömma om du röstar på övriga partier.  

       
  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:55:54 följande:
    Jag skrev även detta:
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:40:19 följande:

    Kan ju tillägga att politiken idag är en ren cirkus och det börjar bli pinsamt hur dom inte lyckas få ihop något. Samma sak lär hända om det blir en ny omröstning så länge inte någon sida får majoritet.



    Självklart kunde jag ju inte veta att det skulle bli sådant kaos efter valet. Jag röstade på Alliansen för att jag ville ha en alliansregering. Inte en sosseregering med stöd av L och C. Det var ju ingen som gick till val på det och vi som röstade kan ju inte ställas till svars för hur det är nu. Jag kanske inte ens röstade på C eller L? Hur det ser ut idag är inte relevant för vad jag röstade på för alternativ. DÅ fanns alliansen, idag är det som sagt tyvärr kaos.
    Men du får en sosseregering av den enkla anledning att alla de här partierna i princip består av samma skit. Vi var 1 miljon människor som räknade ut det här och därför röstade på SD, så visst fan hade du kunnat veta det. Det kunde du vetat redan vid decemberöverenskommelsen om du hade varit uppmärksam på vad som skedde. 7 klöverns sätt att styra och agera var känt långt föra valet!  
  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:55:54 följande:
    Jag skrev även detta:
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:40:19 följande:

    Kan ju tillägga att politiken idag är en ren cirkus och det börjar bli pinsamt hur dom inte lyckas få ihop något. Samma sak lär hända om det blir en ny omröstning så länge inte någon sida får majoritet.



    Självklart kunde jag ju inte veta att det skulle bli sådant kaos efter valet. Jag röstade på Alliansen för att jag ville ha en alliansregering. Inte en sosseregering med stöd av L och C. Det var ju ingen som gick till val på det och vi som röstade kan ju inte ställas till svars för hur det är nu. Jag kanske inte ens röstade på C eller L? Hur det ser ut idag är inte relevant för vad jag röstade på för alternativ. DÅ fanns alliansen, idag är det som sagt tyvärr kaos.
    Men du får en sosseregering av den enkla anledning att alla de här partierna i princip består av samma skit. Vi var 1 miljon människor som räknade ut det här och därför röstade på SD, så visst fan hade du kunnat veta det. Det kunde du vetat redan vid decemberöverenskommelsen om du hade varit uppmärksam på vad som skedde. 7 klöverns sätt att styra och agera var känt långt föra valet!  
  • Zlisken
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 16:10:36 följande:
    Menar du förresten att alla som röstade SD ville ha det här kaoset och en sosseregering i en period till? Eftersom ni medvetet röstade för det, menar jag.
    Vi var missnöjda med massinvandringen då den belastade samhället så kraftigt att det till slut var helt ohållbart, det var egentligen ohållbart långt före Syrienkriget, men (2015) fick bägaren att rinna över Varför då SD och inte M? För att SD var det parti som starkast profilerade sig som motståndare till massinvandringen, samt att M under sitt styre under Reinfeldt var en stark bidragande faktor till den situation som uppkom. Detta dels genom att Reinfeldt offentligt bad folket att "öppna sina hjärtan" och att man lät Miljöpartiet få igenom sina krav på ökad massinvandring. Jag saknade trovärdighet för Moderaterna, som jag upplevde vände kappan efter vinden.

    Jag är ingen nazist och förstår att vi leder i en globaliserad värld, inget konstigt i det. Men övriga partier tog inte sitt ansvar när de hade chansen, därför var SD det enda alternativet att få övriga partier att vakna till. Massinvandringen bär verkligen inte skulden för samhällets alla problem, men den har haft en stor bidragande påverkan på den situation som uppkommit. Ingen faktor har spelat större roll än massinvandringen.    

        
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-05 18:02:58 följande:
    Innan SD kom var det M & L som var de största rasisterna, då sa man samma som du säger om NMR om SD. Allt flyttas högerut. Personligen tycker jag att alla öster om V är rasister.
    Ja och anledningen till att Socialdemokraterna och vänstern tappat så stor makt till högersidan(exempelvis SD) är ju för att en större del av befolkningen saknar förtroende för S/vänstern, eftersom de har gjort bort sig och skadat vårt land. Om nu SD är så hemska som du säger, att det är ett nazistparti, hur kan det komma sig att över 1 miljon röstberättigade valde att rösta på SD? 
    För om du har rätt i det du säger, dvs att SD är nazister, då är det ju väldigt märkligt att så många svenskar och invandrare röstat på dem.

    Den enkla förklaringen är att vänstersidan har misskött landet så grovt, så fruktansvärt illa, att 1 miljon människor valt att rösta på SD. Det svänger av en anledning, glöm inte det. De allra flesta i Sverige vill ha en en minskad invandring, det finns det undersökningar som visar. 
  • Zlisken
    Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) skrev 2018-12-06 13:16:26 följande:
    Invandrarna är resultatet av invandringen!

    Och de många kriminella invandrarna borde utvisas. Alla brott de gör som genererar fängelsestraff borde ge direkt utvisning. Dessutom borde alla tvingas ha dubbelt medborgarskap så detta blir möjligt.

    Det kan vara en start.
    Jag tycker att alla flyktingar som idag saknar flyktingstatus, dvs personer vars hemdestination det idag råder lugn i, ska skickas hem igen. Förutsatt att de inte har blivit svenska medborgare än. Det är det bästa för samhället. Undantag ska göras för de få flyktingar som idag arbetar inom ett yrke där det råder akut brist, exempelvis specialistsjuksköterskor. 

    Sedan är det viktigt att vi slutar locka hit ännu fler människor i framtiden. Därför ska vi de kommande 10-20 åren endast bevilja tillfälliga uppehållstillstånd, där enda möjligheten att få stanna permanent är att man arbetar inom ett akut bristyrke. 

    Kriminella ska givetvis ut direkt, deras rättigheter ska strypas, samtliga bidrag och boendestöd.   
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-06 13:27:49 följande:
    Bara för att många tycker en sak så betyder ju inte det att det är bra. Då skulle S ha rätt i allt de säger. Det tycker ju varken du eller jag. Personligen tycker jag att S ligger närmare SD än V när det gäller låg empati.
    Vad som är bra är ju upp till var och en att tycka, det är inte min eller din uppgift att proklamera för folk vad som är bra eller inte bra. Men nu är det så att majoriteten av den svenska befolkningen, enligt de undersökningar som gjorts, vill ha en minskad invandring. Och därför har SD, som enligt dig är ett nazistparti, 1 miljon röstberättigade bakom sig. Majoriteten har den uppfattningen att vi har tagit emot för mycket invandrare, och då är det den vi ska ta hänsyn till. Att en kommunist i vänsterpartiet inte tycker det är bra, det spelar mindre roll, det är irrelevant. Tomte 
  • Zlisken
    Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) skrev 2018-12-06 13:51:59 följande:
    Håller med om allt du skriver. Det är obegripligt att illegala människor som parasiterar på vårt land har bättre villkor inom vården än en svensk som bott här hela livet.

    Pensionärer uppmanas att ta lån till sin dyra tandvård medan den illegala får samma behandling för femtio Spänn!
    Våra politiker bör prioritera de som röstat fram dem, dvs den svenska befolkningen. Det är inget märkvärdigt i ett sånt uttalande, det är bara i Sverige eller Tyskland som man är nazist om man tycker så. 
    Se bara vilken relation svensken har till Japan. Att japanerna med sina 130 miljoner invånare har tagit emot mindre än 20 flyktingar/år är det ingen som har några invändningar mot. Att de vill försvara din fina kultur och sina seder, det är det ingen som har någon invändning mot, då är det plötsligt något bra. Men när man hävdar samma sak här i Sverige, då är man en Hitlernazist.      
  • Zlisken
    Anonym (mor) skrev 2018-12-06 14:05:47 följande:
    Jag är fattigpensionär och är just en sådan som tagit lån för att ha råd med tänder att tugga med. Hade tur och kunde låna på min bostadsrätt så jag har rimliga kostnader. Jag VÄGRAR tro att min privattandläkare tar emot nybyggare för femtio spänn. Liksom måste vara ngt som folktandvården står för? och där sätter jag aldrig min fot. Ska faktiskt fråga min tandläkare nästa gång jag blir kallad. Tar hon emot lyxlirare som staten betalar för så går jag vidare till annan klinik.
    Välkommen till verkligheten damen, känn dig blåst! Tomte
  • Zlisken
    Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) skrev 2018-12-06 14:16:07 följande:
    Och det är f*n tragiskt.
    Det naturliga är att du ser om din familj först, och sedan andra. Samma sak gäller i ett land, det ska främja sin befolknings intressen och inte andra länders folk.

    Sverige kan liknas vid en familj. Denna stora familj består bland annat av en åldring på 85 år. Den här familjen är lite konstig, för den beslutar sig att sparka ut 85 åringen på gatan. Och i den utsparkade 85 åringens rum låter man en ung frisk 25 åring flytta in, en 25 åring som inte har några band alls till familjen. Ungefär så har våra politiker behandlat vårt Sverige.    
  • Zlisken
    Anonym (mor) skrev 2018-12-06 14:21:01 följande:
    Nä jag är inte blåst förrän jag fått besked från min privattandläkare att hon tar emot gratispatienter från Somalia etc etc. Kommer fråga henne nästa gång jag blir kallad.
    Gör gärna det Skrattande
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-06 14:33:38 följande:
    Var går gränsen? Din familj, din kommun, din del av Sverige, Sverige, Europa? Se hela världen istället alt ta du hand om din egen familj & skit i resten.
    Den här familjen har inga lediga rum, och därför borde 25 åringen inte få flytta in. Men familjens lösning på det är att sparka ut 85 åringen på gatan, på så sätt kan 25 åringen flytta in. 

    Svenska nationen ska i första hand se till så den egna befolkningen har det bra, och när den gjort det så kan man börja ta hand om andra länder befolkningar. Det är inte mitt ansvar att ta hand om varje människa runt om i världen som det är synd om. Det är synd om halva Indien, halva Sydamerikas befolkning, hundratals miljoner sjuka runt om i världen har inte möjlighet att få en bra vård. Men vi löser inte detta genom att på sikt se till så att vårt land blir lika dåligt och ickefungerande som alla andra världens skitländer. Vi kan hjälpa andra, men inte på vårt folks bekostnad. 
  • Zlisken
    Anonym (v) skrev 2018-12-06 14:45:30 följande:

    Mej jag skulle inte säga upp bekantskapen.
    Däremot skulle jag ge svar om tal om denne uttalade sig fördomsfullt.


    Du menar att du ska tillrättavisa de när de genomskådar bluffversionen som många journalister och vänsterpolitiker målar upp? 
  • Zlisken
    Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) skrev 2018-12-06 14:48:43 följande:
    Jag har ärligt talat svårt att förstå hur man inte kan resonera så.
    Det är det naturliga. 
    Vem i Indien, Irak eller Rumänien bryr sig ett skit om vad som sker med oss i Sverige? 
    Vilka flyktingar var ute och protesterar när svenska barnfamiljer kastades ut på gatan från sina hyresbostäder som skulle förvandlas till asylboenden kring 2015-2016? Vilka flyktingar är ute och protesterar nu när tusentals sjuka svenskar inte längre har rätt till personlig assistans?

    Ingen. Tomte  
  • Zlisken
    Mongoliet skrev 2018-12-07 06:37:31 följande:
    Fast ingen av de muslimerna som du referar till skriver varannan post om hans företag. Ser du skillnaden. Han likt 80 % i Sverige tycker att SD är värre än ren ondska. Sverige är inte redo för den typen av rasism ännu.
    80% Tycker inte att SD är onda rasister. Det är bara ni vänstermuppar som proklamerar att SD är rasister, för att ni är meningsmotståndare som saknar sakargument. 

    Det är inte rasism att en svensk skattebetalare, eller tidigare skattebetalare som jobbat hela sitt liv, kräver att de framröstade politikerna ska värna den egna befolkningen och sätter den i främsta led. Det är bara i Sverige, Tyskland och några få länder som det är = rasism. De som häver ut sig att det är rasism är alla ni som vill största den svenska staten, som vill sudda ut nationsgränserna, införa fri invandring osv. Att miljontals svenskar, genom flera generationer har byggt upp landet Sverige, det rör inte dig och andra vänsterbidragstagare ryggen.
    Tänk om alla ni skulle prova på och arbeta istället?? För du vet att inom kommunismen som du förespråkar, så kräver de faktiskt att medborgarna ska arbeta. Så det kan bli tuff för dig och dina bidragstagande vänner som är ute och saboterar valmöten under arbetstid.   

      
Svar på tråden Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?