Inlägg från: Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)

    Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?

    Anonym (Nja) skrev 2018-12-05 07:25:32 följande:

    Jag har brutit kontakten med nästan alla av mina kusiner sedan lång tid tillbaka, men det var långt innan SD blev ett parti att räkna med. De hade redan då rasistiska åsikter och var allmänt blåsta, noll källkritik mm. Gick inte att umgås med, jag blev bara frustrerad över alla feluppfattningar de hade och hur de tyckte att jag inte hade ett riktigt jobb; jag är akademiker med många, många år vid universitet. De är alla verksamma inom yrken som kräver noll utbildning. Flera av dem har inte ens gått ut gymnasiet.

    Jag vet inte om de röstar SD, men det utgår jag från att de tyvärr gör. Har vi tur är de så blåsta att de slänger bort sin röst på NRM. Hade det inte varit för att SD finns så hade jag utgått från att de inte röstar.

    Så här är det för flera jag pratat med. Det är inte art folk röstar SD som är problemet. Det är att samma personer har så extremt felaktiga uppfattningar om världen i allmämhet och är totalt faktaresistenta.


    Det är rätt så otäckt att se hur du ser ner på människor som inte är akademiker. Äpplet kanske inte faller så långt från trädet ändå?

    Det gäller bara att se ner på "rätt" saker...

    Utöver det heter det NMR, och en röst på dem är en röst i soptunnan. För hur länge är osäkert dock. De ser SD som vilket parti som helst, det säger mycket om hur extrema de verkligen är. Och totalt livsfarliga för många i vårt land.
    En sak kan jag iaf säga, om det så kallade "sosseriet" kommer fortsätta, om vi återgår till mindre krav inom migrationen osv, ja då kommer även NMR att öka. Sanna mina ord.
    Det är inget jag önskar men jag ser sanningen i vitögat så att säga.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    FDFMGA skrev 2018-12-05 13:57:13 följande:

    Hade en släkting som jag helt bröt kontakten med, inte så mycket för att han röstade på SD utan mer för att alla samtalsämnen ledde till skitsnack om invandrare och pk-eliter.

    Men sen fick han metastaserande cancer och i och med att han var ganska ensam så återupptog vi kontakten. När han var döende så var han för övrigt inte intresserad av skitsnack längre utan ville prata om livet.

    Ja, sen bröts kontakten igen, men då för att han dog.


    Fint gjort av dig, där visade du att du är en god människa.

    All heder!
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 14:42:34 följande:

    Det ena behöver inte slå ut det andra. Jag tycker att det är viktigt att det parti jag röstar på delar mina värderingar, men det betyder ju självklart inte att jag tycker det är rätt med en välfärd som håller på spricka eller att jag är för en islamisering av Sverige. Det är ju som att säga: "Om du älskar äpplen måste du älska päron". Det ena har inget med det andra att göra.

    Jag har själv drabbats av en icke fungerande vård (och en försäkringskassa från helvetet) och tycker det är förjävligt att det inte fungerar. Där är dock inte SD lösningen och det är inte invandrarnas fel. Jag tror det behövs en total omorganisering av hela systemet.


    Nej, det är inte DIREKT invandrarnas fel. Det är politikerna som lät det ske som har skulden.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 14:50:42 följande:

    Vården hade inte fungerat idag även om vi inte hade släppt in alla flyktingar. Det är ett mycket djupare problem än så. Det har varit på väg utför länge. Det är två olika problem som inte går att ställa mot varandra på det sättet som många gör.


    Invandringen har en stor del i detta att göra.

    Du får gärna förneka det men det förändrar inte fakta.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:04:32 följande:

    Jag säger inte att vi inte har problem på grund av invandringen, jag säger att även utan invandringen så hade vi ändå haft stora problem med vården. Många försöker få det att framstå som att vi hade levt i någon slags idyll om det inte varit för invandringen, men det stämmer inte. Vi har flera problem. På det stora hela så påverkar så klart allt varandra i någon utsträckning men problemen i sig är åtskilda. Alla problem bör försöka lösas, men det görs dom inte genom att ställas mot varandra eller genom att tro att allt löser sig "bara man löser invandringen". 


    Vi har stora problem pga av detta. Inte bara inom vården utan inom bostadsmarknaden, indragna LSS, säkerheten för befolkningen. Unga tjejer, eller kvinnor rent generellt, vågar inte vistas ensamma utomhus ens knappt mitt på ljusan dag längre. Och när något händer så är det synd om... Ja vem?

    Problemen kommer troligtvis inte att kunna lösas, det har tyvärr gått för långt.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (-) skrev 2018-12-05 15:28:27 följande:

    Vilken tur då att SD anser att klimathotet inte existerar utan går helt på Trumps linje. Då spelar det ingen roll att allt går åt helvete, för mänskligheten kommer ändå inte finnas kvar om ett par hundra år.


    Vad har det med vad jag skrev att göra?

    Jag har inte nämnt detta med ett enda ord. Har inte nämnt Trump heller för den delen.

    Fast det är klart, sitter du och super så här du kanske rört ihop det med något annat.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Mongoliet skrev 2018-12-05 18:02:58 följande:
    Innan SD kom var det M & L som var de största rasisterna, då sa man samma som du säger om NMR om SD. Allt flyttas högerut. Personligen tycker jag att alla öster om V är rasister.
    Vet du vad en rasist är?
    Du verkar vansinnigt arg och okunnig.

    Tror du att över 90% av Sveriges röstberättigade är rasister?
    Verkligen?
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Kirenaj68 skrev 2018-12-05 19:49:05 följande:

    Exakt. INVANDRINGEN!!! Inte invandrarna. Ett av orsakerna till utanförskap och hög kriminalitet bland vissa invandrargrupper. Grejen är att nämnda problem började på allvar uppstå redan för 20 år sedan, men man valde helt enkelt att blunda för det. Det var för "känsligt". Invandringen var en helig ko. Bäst att blunda och hoppas på det bästa och det gick ju bra.......

    Det är inte invandrarnas fel att vi tog emot långt fler än vi kunde ta hand om och att  vi idag har en enorm segregation med allt vad det innebär. 


    Invandrarna är resultatet av invandringen!

    Och de många kriminella invandrarna borde utvisas. Alla brott de gör som genererar fängelsestraff borde ge direkt utvisning. Dessutom borde alla tvingas ha dubbelt medborgarskap så detta blir möjligt.

    Det kan vara en start.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Zlisken skrev 2018-12-06 13:28:17 följande:

    Jag tycker att alla flyktingar som idag saknar flyktingstatus, dvs personer vars hemdestination det idag råder lugn i, ska skickas hem igen. Förutsatt att de inte har blivit svenska medborgare än. Det är det bästa för samhället. Undantag ska göras för de få flyktingar som idag arbetar inom ett yrke där det råder akut brist, exempelvis specialistsjuksköterskor. 

    Sedan är det viktigt att vi slutar locka hit ännu fler människor i framtiden. Därför ska vi de kommande 10-20 åren endast bevilja tillfälliga uppehållstillstånd, där enda möjligheten att få stanna permanent är att man arbetar inom ett akut bristyrke. 

    Kriminella ska givetvis ut direkt, deras rättigheter ska strypas, samtliga bidrag och boendestöd.   


    Håller med om allt du skriver. Det är obegripligt att illegala människor som parasiterar på vårt land har bättre villkor inom vården än en svensk som bott här hela livet.

    Pensionärer uppmanas att ta lån till sin dyra tandvård medan den illegala får samma behandling för femtio Spänn!
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Zlisken skrev 2018-12-06 13:36:14 följande:

    Vad som är bra är ju upp till var och en att tycka, det är inte min eller din uppgift att proklamera för folk vad som är bra eller inte bra. Men nu är det så att majoriteten av den svenska befolkningen, enligt de undersökningar som gjorts, vill ha en minskad invandring. Och därför har SD, som enligt dig är ett nazistparti, 1 miljon röstberättigade bakom sig. Majoriteten har den uppfattningen att vi har tagit emot för mycket invandrare, och då är det den vi ska ta hänsyn till. Att en kommunist i vänsterpartiet inte tycker det är bra, det spelar mindre roll, det är irrelevant.  


    Utöver det så här SD betydligt fler sympatisörer än V.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (mor) skrev 2018-12-06 14:05:47 följande:

    Jag är fattigpensionär och är just en sådan som tagit lån för att ha råd med tänder att tugga med. Hade tur och kunde låna på min bostadsrätt så jag har rimliga kostnader. Jag VÄGRAR tro att min privattandläkare tar emot nybyggare för femtio spänn. Liksom måste vara ngt som folktandvården står för? och där sätter jag aldrig min fot. Ska faktiskt fråga min tandläkare nästa gång jag blir kallad. Tar hon emot lyxlirare som staten betalar för så går jag vidare till annan klinik.


    Nej, inte bara folktandvården. Alla tandläkare som är anslutna till försäkringskassan kan göra detta. Dvs de flesta.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Zlisken skrev 2018-12-06 14:04:54 följande:

    Våra politiker bör prioritera de som röstat fram dem, dvs den svenska befolkningen. Det är inget märkvärdigt i ett sånt uttalande, det är bara i Sverige eller Tyskland som man är nazist om man tycker så. 

    Se bara vilken relation svensken har till Japan. Att japanerna med sina 130 miljoner invånare har tagit emot mindre än 20 flyktingar/år är det ingen som har några invändningar mot. Att de vill försvara din fina kultur och sina seder, det är det ingen som har någon invändning mot, då är det plötsligt något bra. Men när man hävdar samma sak här i Sverige, då är man en Hitlernazist.      


    Och det är f*n tragiskt.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (Jag bröt) skrev 2018-12-06 14:18:12 följande:

    Nu sätter dom typiska SD-väljarn igång och bevisar precis varför det är svårt att umgås med dom. Underbart!

    Skyr källkritik och lever efter : jag skiter i om det inte är sant. Det är förjävligt iallafall ! ;)


    Vad är det som inte är sant av det vi skriver menar du?
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Zlisken skrev 2018-12-06 14:45:05 följande:

    Den här familjen har inga lediga rum, och därför borde 25 åringen inte få flytta in. Men familjens lösning på det är att sparka ut 85 åringen på gatan, på så sätt kan 25 åringen flytta in. 

    Svenska nationen ska i första hand se till så den egna befolkningen har det bra, och när den gjort det så kan man börja ta hand om andra länder befolkningar. Det är inte mitt ansvar att ta hand om varje människa runt om i världen som det är synd om. Det är synd om halva Indien, halva Sydamerikas befolkning, hundratals miljoner sjuka runt om i världen har inte möjlighet att få en bra vård. Men vi löser inte detta genom att på sikt se till så att vårt land blir lika dåligt och ickefungerande som alla andra världens skitländer. Vi kan hjälpa andra, men inte på vårt folks bekostnad. 


    Jag har ärligt talat svårt att förstå hur man inte kan resonera så.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Anonym (v) skrev 2018-12-06 14:45:30 följande:

    Mej jag skulle inte säga upp bekantskapen.

    Däremot skulle jag ge svar om tal om denne uttalade sig fördomsfullt.


    Och du får räkna med att få svar på tal om dina vänsterfloskler.
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Zlisken skrev 2018-12-06 14:53:35 följande:

    Det är det naturliga. 

    Vem i Indien, Irak eller Rumänien bryr sig ett skit om vad som sker med oss i Sverige? 

    Vilka flyktingar var ute och protesterar när svenska barnfamiljer kastades ut på gatan från sina hyresbostäder som skulle förvandlas till asylboenden kring 2015-2016? Vilka flyktingar är ute och protesterar nu när tusentals sjuka svenskar inte längre har rätt till personlig assistans?

    Ingen.   


    En sak som är skrämmande är att om det fortsätter utför med välfärden så kommer nmr vinna land. De ser SD som vilket mainstreamparti som helst och räknar kallt med att komma in i riksdagen inom några val.

    För att förhindra detta MÅSTE det bli en ändring.

    Jag lovar, minns var ni läste det först
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Bananböjaren skrev 2018-12-06 16:58:11 följande:
    Varför tror du att det sker på någons bekostnad om man hjälper andra? Vilket otroligt korkat tankesätt, allt är ett nollsummespel.

    Pröva hjälp någon annan nån gång, jag gissar att du aldrig har gjort det. Sen när du hjälpt någon kan du känna efter om det var så hemskt.
    Förlåt men, är du korkad eller?
    Ser du inte vad som hänt i Sverige???
  • Anonym (Realist med båda fötterna på jorden)
    Bananböjaren skrev 2018-12-06 17:12:33 följande:
    Ja men visst. Ta och svara på frågan varför du tror att det per automation skulle ske på någon annans bekostnad om man hjälper nån då. Du som är så upplyst, berätta.
    Hört talas om indragen LSS för behövande t ex?

    Det kom för ett par år sedan hit ca 160 000 personer, ALLA går på bidrag. De betalar ingen skatt. De "betalar" minimalt för vård och tandvård, på pengar som är bidrag.
    De fick hem som köptes för skattepengar av kommuner, samtidigt som allt fler svenskar blir hemlösa.


    Det finns en pott med pengar, x antal personer ska dela på dem. 

    Need I say more?
Svar på tråden Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?