• Anonym (mor)

    Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?

    Nä jag röstar själv på SD men det vet inte min släkt om för vi är nyktra när vi ses på kalas och det blir aldrig hetsiga politiska diskussioner och jag har INTE EN SUSNING om vad mina tre syskon, mina föräldrar och övriga i släkten röstar på. Kanske är det flera SD:are kring kaffebordet men jag har inget behov av att ta upp ngn diskussion för det finns väl en anledning till att man går bakom ett skynke på valdagen! VALHEMLIGHET.

  • Anonym (mor)
    nihka skrev 2018-12-06 02:47:13 följande:

    Jepp. Två släktingar på längre håll som delade så mycket rasistisk skit på facebook att jag till slut inte stod ut. Började med att dölja för en begränsad tid, men när de återkom hade de ökat. De är båda riktigt gapiga typer som försöker köra över folk med sina åsikter. 

    Även en äldre ingift släkting som delar rasistisk fake news. Hen har blivit sjuk och bitter och har NOLL källkritiskt tänk. Delar bara det står något ofördelaktigt om invandrare - för då MÅSTE det ju bara vara sant...

    Såna människor gör man sig bäst utan.


    Fast "släktingar på längre håll" är det väl inte så märkvärdigt att bryta kontakten med? Liksom finns väl bland FB-"vännerna"? och man ses EV på begravningar.  Skulle du bryta med din mamma?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Kvinna, 27) skrev 2018-12-06 06:19:21 följande:
    Har flera sådana människor i min släkt också! Som inte har en aning om källkritik utan " läste någonstans på nätet att...." eller "min son sa att det är så här"

    Man kan visa dem statistik svart på vitt och det går inte in.. DÅ blir man frustrerad!
    Och när ses ni i släkten? Stora kalas?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Dessie) skrev 2018-12-06 07:12:26 följande:
    Och det tror du inte människor som röstar på SD har?? Det va nog det dummaste jag har hört.

    Jag röstar på SD och jag har både sympati och empati för både människor och djur.
    Men samma här!  Röstar SD och skulle säga att jag snarast är ÖVERKÄNSLIG för människor och djurs lidande! Det jag INTE gillar är Islam. Vill INTE ha den religionen i Sverige. Tyvärr gillar inte Allah och hans funderingar.
  • Anonym (mor)

    Mitt val av parti stannar i valbåset och jag känner inte att jag måste "frälsa" släkten.

  • Anonym (mor)
    Anonym (Splittring) skrev 2018-12-06 11:28:09 följande:
    Men politiska diskussioner kan ju dyka upp, och då är ju frågan om man ska vara ärlig eller bara hålla med fast man tycker helt annorlunda.
    Du menar politiska diskussioner på nykter bog? Jag tror de är sällsynta(?) men OM det blir diskussion och gamla Greta säger att tiggarna som sitter överallt borde få socialbidrag så KAN man ju doppa i kaffet och låta tanten hållas? En träning i självbehärskning.
  • Anonym (mor)
    Anonym (I) skrev 2018-12-06 12:27:01 följande:

    Ja, jag har brutit vänskapen med en person pga sd-sympatier, det var många år sedan men jag ångrar det fortfarande. Så onödigt. Men jag var väldigt vänster-hjärntvättad då. Nu är jag själv sd-sympatisatör.


    Kram på dig
  • Anonym (mor)
    Anonym (Realist med båda fötterna på jorden) skrev 2018-12-06 13:51:59 följande:
    Håller med om allt du skriver. Det är obegripligt att illegala människor som parasiterar på vårt land har bättre villkor inom vården än en svensk som bott här hela livet.

    Pensionärer uppmanas att ta lån till sin dyra tandvård medan den illegala får samma behandling för femtio Spänn!
    Jag är fattigpensionär och är just en sådan som tagit lån för att ha råd med tänder att tugga med. Hade tur och kunde låna på min bostadsrätt så jag har rimliga kostnader. Jag VÄGRAR tro att min privattandläkare tar emot nybyggare för femtio spänn. Liksom måste vara ngt som folktandvården står för? och där sätter jag aldrig min fot. Ska faktiskt fråga min tandläkare nästa gång jag blir kallad. Tar hon emot lyxlirare som staten betalar för så går jag vidare till annan klinik.
  • Anonym (mor)
    Zlisken skrev 2018-12-06 14:11:01 följande:
    Välkommen till verkligheten damen, känn dig blåst! Tomte
    Nä jag är inte blåst förrän jag fått besked från min privattandläkare att hon tar emot gratispatienter från Somalia etc etc. Kommer fråga henne nästa gång jag blir kallad.
  • Anonym (mor)
    Zlisken skrev 2018-12-06 14:25:31 följande:
    Gör gärna det Skrattande
    Självklart. Jag är en gammal kvinna och inte styrd av ngn mer än mig själv
  • Anonym (mor)
    maria1992 skrev 2018-12-06 14:31:40 följande:
    Folk som bryter med människor som röstar på SD är fruktansvärt obildade människor. Jag har väldigt många i min släkt och bekantskap som röstar på SD. Alla är väldigt högutbildade människor. Sen vet jag absolut de finns folk som är dumma i huvudet. Mitt bekymmer är ju att man aldrig pratar om vänstermänniskor, de absolut värsta extremisterna som skapar så mycket hat och våld. De däremot är vidrigt. Jag hade dock aldrig valt att bryta med någon för en politisk åsikt- prata inte politik helt enkelt om ni inte kan respektera varandras olikheter när de kommer till de frågorna!  
    Så i din släkt är ni öppna med ert politiska ställningstagande? Varför?
  • Anonym (mor)
    nernu skrev 2018-12-06 21:40:23 följande:

    Jag gillar inte konceptet. Att man helt ska bryta kontakten med alla man har något problem med. Förstår givetvis att man inte har kontakt med en förälder som förgripit sig på en eller liknande. Men jag tycker att jag hör mer och mer att folk klipper helt på grund av att någon är snål, tidskrävande, har fel åsikter osv. Tror inte att det gagnar någon.


    Innan datorn så var det svårare att "klippa" med släkten. Då var det liksom IRL man skulle bryta. Nu kan man ta bort gamla faster Agda som vän på FB! Liksom kräver INGENTING. Inte imponerande what so ever......bara dumt.
  • Anonym (mor)
    Mongoliet skrev 2018-12-06 23:10:57 följande:
    Men om man ska få plats med nya kontakter så måste man ju fasa ut en del gamla, ibland kanske man inte säger till de man klipper med men man fasar ut de så att kontakten blir nästintill obefintlig.
    Fast hur betungande kan det vara att vara "vän" på FB med gamla faster Agda som kommit ut som SD:are? "Vännerna" sitter ju inte och häckar inne i hemmadatorn! Folk i teven har egna liv också.
  • Anonym (mor)
    Mongoliet skrev 2018-12-06 23:46:37 följande:
    Feng shui. Betungande om faster Agda länkar till massa skit som man inte gillar. Personligen plockar jag bort vänner av massa olika anledningar. Har bara en SD-vän och han har slutat lägga upp massa skit sedan hans chef sa till honom att sluta. Detta eftersom inlägg däremellan var jobb-relaterade. Chefen ville inte bli förknippad med rasism. Det skulle vara kasst för hans buisness.
    Trist att din SD-vän är rasist också.
  • Anonym (mor)
    Mongoliet skrev 2018-12-07 06:37:31 följande:
    Fast ingen av de muslimerna som du referar till skriver varannan post om hans företag. Ser du skillnaden. Han likt 80 % i Sverige tycker att SD är värre än ren ondska. Sverige är inte redo för den typen av rasism ännu.
    Fast SD är ändå tredje största parti så att vifta bort dem som "onda" är lite överilat. Jag röstar på SD främst för att jag inte gillar Islams utbredning i vårt land.
    Jag skulle dö en smula varje dag om det byggdes en minaret och hölls böneutrop här i min lilla förort. Må Gud förlåta mig på den yttersta dagen  
  • Anonym (mor)
    Mongoliet skrev 2018-12-07 07:14:25 följande:
    Procentuellt är islam ungefär lika stort som SD så de kan ju inte heller viftas bort som onda. Jag gillar inte SD:s utbredning i vårt land. Överila nu inte ett svar. Tänk till lite bestemor.
    Något jag känner mig rätt säker på är att Du och alla andra som omfamnar Islams utbredning i vårt land kommer att bli bönhörda. Det känns väl bra?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Jw) skrev 2018-12-07 09:58:58 följande:
    Var det fler än jag som noterade att på valvakorna var det bara bland SD man såg kipppor?
    Jaså? Och?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Jw) skrev 2018-12-07 10:16:32 följande:
    Bara en reflektion över att det finns judiska SD-anhängare, medan andra partier har problem med antisemitism.

    Det är inte så enkelt som många verkar tro, att SD är onda rasister medan de andra etablerade partierna är goda anti-rasister.
    Okej! Nä detta med judehat är främmande för många av oss. Jag röstar SD och ALDRIG har jag ens snuddat vid tanken att judarna är ett hot. Orkar inte läsa om hur det var under WW2! Blundar för jag orkar inte
  • Anonym (mor)
    Anonym (Politiskt aktiv (SD)) skrev 2018-12-07 11:23:45 följande:
    Man kan ligga lågt i sociala medier, inte dela en massa smörja som oftast saknar grund.

    Måste man ändå dela så är det bra att vara rejält källkritisk.

    SD har fått ta mycket skit som vi faktiskt inte på något sätt står bakom. Många sympatisörer vågar inte gå med i partiet i rädsla för eventuella konsekvenser för dem privat.

    Är det verkligen så hemskt att vara medlem i Sveriges, i valet, tredje största parti? Ett parti som enligt undersökningar skulle bli det näst största i ett exraval?

    Vi Sverigedemokrater är inte generella rasister, det är vissa rötägg som förstör som får det att, för vissa, verka så. Snälla, läs på om partiet. Gå på något av våra evenemang. Då ser du skillnaden!
    Eller hur. Rötägg finns i alla partier. Jag röstar på SD för jag tror inte att det är ett framgångskoncept med Islam i vårt land. ALDRIG har vi tidigare behövt ta ställning till "hedersmord" och "barngifte"! Jag är INTE rasist men absolut "islamofob" och jag vill INTE botas.
  • Anonym (mor)
    Bananböjaren skrev 2018-12-07 17:11:00 följande:
    Nej verkligen inte, så korkade är dom inte. Vad skulle dom ha att vinna på nått sånt? I Palestina händer det antagligen med jämna mellanrum, men i Sverige är det andra som gör det. NMR och andra extremrörelser som fiskar upp lågutbildade losers som misslyckats i livet såväl familjärt som karriärmässigt är dom som utför såna attacker. 

    Nu har ju dessa organisationer inget politiskt inflytande eftersom det inte går att ta dom på allvar, utan de kan endast glädja sig åt att deras rekryteringszon växer lite när populistpartier som SD går framåt.

    De judar som stöder SD är antagligen till största delen välutbildade med god förståelse för internationell politik och hur världen fungerar. Självklart är det av yttersta vikt att populistiska och islamofobiska partier går framåt i Europa för att stärka judarnas aktier i Israelfrågan. En ökad islamofobi i Europa ger ju staten Israel ett indirekt och direkt erkännande.

    Hur kan förståelsen för hur internationell politik fungerar vara så oerhört låg i det här landet så att man måste bokstavera ut även de mest grundläggande sakerna?
    Har ngn från NMR åkt fast när hen varit ute och sabbat moskéer?
Svar på tråden Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?