Inlägg från: Miniime |Visa alla inlägg
  • Miniime

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej! Hittade denna grupp igår och vill gärna joina er!

    Jag är 32 år, min karl 38. Gravida med första barnet, var hos BM i måndags som säger att BF är 8/8 - min egen födelsedag! Är nu slutet av vecka 6, 5 klara som BM säger..

    Lite orolig över att jag har ont i magen, molande mensvärk som är rätt kraftig emellanåt! Vaknat minst en gång per natt i snart 2 veckor.. Nämnde detta för BM som inte sa så mycket mer än att kolla upp om det gör för ont.. Svårt att veta vad ?för ont? betyder?! Vem tar jag ens kontakt med för att ?kolla upp?? Är vecka 5/6/7 för tidigt att se något?

    Känns tryggt att ha några i samma sits att diskutera med! :)

  • Miniime
    Stradi skrev 2018-12-13 09:05:00 följande:

    Hejsan! Grattis till graviditeten!

    Jag har haft molande värk av och till ända sen ett par dagar innan mensen skulle ha kommit. Ibland kraftigt ilande men går över fort. Jag har bara läst att man kan ha liknande symptom i början av graviditet och även senare som jag förstått det. Att det ska vara växtvärk av livmodern. Jag tänker att får jag inga andra symtom så bör det vara lugnt men klart att det kan va svårt att förstå var gränsen till ?för ont? går. Men då tänker jag att det ska vara nästintill olidligt. Klart att man blir orolig vid första graviditeten och inte vet vad som är normalt, men du är inte ensam :)

    Tänker att det är bm man kontaktar iaf, om inte får de ju hänvisa dig rätt. Man kan inte förväntas veta allt!


    Tack för ditt svar, känns skönt att inte vara ensam :) Jag tänker att jag får stå ut, än så länge går det över hyfsat fort - värmekudde funkar bra och är helt ok enligt BM. Har inga blödningar iaf. Jag försöker tänka att det är växtvärk!
    5+6
  • Miniime

    Jag mailade förra måndagen direkt när jag plussat (på söndagen), stod att man skulle det på gravtestets instruktioner och vad vet jag, haha! Tänkte att det var kö också men fick tid redan i måndags för första träff med information. Ska på info om Kub på onsdag..

  • Miniime

    BF-lista

    28/7 SofieElise

    4/8 Persi91

    5/8 Lilja124

    8/8 puppen77, Eureka , Miniime

    9/8 AnnieLyrebrant, linnea91

    10/8 Bella 9876 , litenlinjal

    11/8 Sdbdm6

    13/8 Solrosen29

    14/8 Glad81, Ekskan

    15/8 Liz89, Jojjans, iiidddaaa, tjockobbe, lycksökare89, Egl

    20/8 Vi89Li

    23/8 lillagullefjun

  • Miniime

    Jag var haft molande värk/växtvärk från och till i ca 2 veckor samt ömmande bröst, smått illamående ibland och lite mer trött.. och mer känslig för hunger och mer humör pga hormoner.. Växtvärken har dock lugnat sig, skönt!


    Vecka 6+1
  • Miniime

    Från ont i magen/växtvärk i princip varje natt i två veckor till typ ?ingenting?, känner mig knappt gravid längre! Är det normalt? Är visserligen svullen i magen, har ont i brösten och är mer hungrig men mår hur bra som helst *peppar, peppar* Märker också att mitt hår är mer fett och att jag är mer lättretlig än vanligt så något är det ju.. men ibland undrar jag! Någon som känner igen sig?

    Var hos BM idag och fick info om KUB. Inskrivning 17/1 sen KUB redan 25/1 eftersom vi bokat en resa på två veckor innan vi visste om bebis och när vi kommer hem är det för sent.. Så blir dubbla ultraljud, ett till efter resan för att åldersbestämma eller vad det heter..


    Vecka 6+5
  • Miniime

    Låter klokt att försöka njuta, det gör jag också!


    Eureka skrev 2018-12-19 18:45:10 följande:

    Har typ noll symptom. Börjar krypa på lite illamående nu kanske och hunger. Sist hade jag jättemånga och jättestarka symptom, mådde skit. Hade så starka symptom så jag visste att jag var gravid innan jag ens testat, tidigt i cykeln. Det slutade i MA. Så tänker att symptomen inte riktigt går att koppla till hur det står till där inne. Men känner mig inte gravid så man funderar ju. Försöker samtidigt att njuta av det medan det varar ;)


  • Miniime

    När jag var där gjorde de inget nytt grav.test då de anser att det man själv gjort är säkert nog.. Kommer inte lämna några prover förrän vid inskrivningen i ca vecka 11 och då är det för att kolla annat. Kan ju kanske vara olika men de borde sagt om du ska lämna urinprov kan jag tycka! :)


    Enmsik skrev 2018-12-19 22:23:58 följande:

    Hallå! Plussade på digitalt igår och beräknas vara i v. 4+3. Ska på första besök hos BM imorgonbitti, och undrar om man ska lämna urinprov för att de ska bekräfta att man är gravid? Undrar pga att jag har tid kl 08.00 och vaknar ca 07.00. Känns svårt att få igång kisseriet efter bara en timme om jag går på toa när jag vaknar. Ska jag hålla mig från att gå på toa när jag vaknar så jag kan lämna prov? Tacksam för alla svar. :D


  • Miniime
    Persi91 skrev 2018-12-23 14:57:30 följande:

    Jag är i v 9 (8+1) idag och tidigare idag kom det pyttelite blod på pappret när jag var på toan.

    Bör man oroa sig? Shit jag blir så nervös och orolig, Åh :( 


    Enligt 1177 är små blödningar normalt :) Gå in på deras sida och läs, bra råd!
  • Miniime

    Jag mår oförskämt bra tycker jag! Mår lite illa när jag inte ätit på en stund och magen är uppblåst (utöver julmaten!) men annars fint. Nästan så jag undrar om allt står rätt till.. men tänker sitta lugnt i båten och tänka att jag inte kan påverka något. Får leva på hoppet tills KUB 25/1!

    Någon som vet om man kan be barnmorskan lyssna efter hjärtat vid inskrivningen? Då är vi i slutet av vecka 10..


    Vecka 7+5
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL