Inlägg från: Anonym (Lotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lotta)

    Nya TV-avgiften = 3 dagars mat

    Jag har också förstått det som så att om man valt bort tv tidigare så blir det ofrånkomligen dyrare med nya tv-skatten.

    Har du koll på om du är berättigad till försörjningsstöd, bostadsbidrag eller bostadstillägg eller handikappersättning (byter snart namn till merkostnadsersättning)  om du har merkostnader för sjukdom eller funktionshinder?

    Känner med dig om du får det ännu tuffare! 

  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Hmm) skrev 2018-12-05 20:59:32 följande:
    Vi har högkostnadsskydd i Sverige. Ta bort 300 kronor till medicin och läkarvård så har man 3200 kvar. Hjälpmedel kan man få via Fk eller soc. Nog kan man ha TV och mobil fast man har 3200 kronor att klara sig på. Nu har Ts tak över huvudet och det är mycket mer än vad alla andra har. Sen kan man tycka att alla har rätt att bo i en tvåa men så fungerar det inte i Sverige.
    Ojoj! Min verklighet är att jag t.ex. har receptbelagd medicin som inte omfattas av förmån samt en hel del utgifter förknippade med sjukdom som jag får stå för själv.

    I mitt Landsting får man nästan inga hjälpmedel, möjligen hyra om det är för tidsmässigt kortare period,allt annat får man köpa.

    Det är först när man själv är där man inser hur det verkligen är att leva som sjuk och då saknar man ofta förutsättningar att t.ex engagera sig politiskt.

    Jag ÄR tacksam att jag är svensk och över våra, jämfört med andra länders generösa välfärd, men många människor är rätt okunniga hur verkligheten kan se ut för den som är svårt och långvarigt sjuk eller svårt funktionshindrad.

    Och är man varaktigt och obotligt sjuk handlar det inte om en avgränsad tidsperiod såsom när man lever på studiemedel eller föräldrapenning utan det är resten av livet och med vetskapen om att uppnår man ålderspension blir det ännu knaprare.
Svar på tråden Nya TV-avgiften = 3 dagars mat