Inlägg från: Anonym (chefen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chefen)

    Tjejen tjänar mer.. Gnäller

    Anonym (Halvfattig) skrev 2018-12-05 23:39:37 följande:

    Okej lite snabb info! Både jag och min sambo kommer från början från mindre städer. Dock ej samma stad för att förtydliga!

    Vi bor nu en av Sveriges större städer och båda är runt 35 och. Vi har inga barn. Vi har bott ihop i fem år.. och sambon har högskoleutbildning men inte jag.

    När vi flytta ihop tjänade vi nästan exakt lika mycket. Min tjej har lite mer kvalificerat jobb än mig och utbildning. Klart hon ska ha okej lön! Men ärligt talat har jag också ett jobb med mycket ansvar stress m.m.

    Min lön har på fem år ökat med nån tusenlapp eller två. Sambons har ökat med 50-60% ungefär. Hon tjänar lätt 13 eller 14 tusen mer. Blir lite stressad av detta.. Men nu ska min sambo få ännu högre lön, men inte så mkt som hon hoppats. Hon fick en tuselapp mindre än begärt..

    Nu till min fråga? Är 44-45k dåligt? De flesta på hennes jobb med samma uppgifter tjänar klart sämre.. Sambon gnäller och klagar, och jag blir sårad som fn. Bad ska jag göra?


    Angående lönenivån.. Hur långt r ett snöre? 45tkr/månad, kan vara en bra lön eller en riktigt dålig lön beroende på vad du hart för arbete.

    Att en högskoleutbildad 35 åring haft en löneutveckling på 50% under några av de starkaste 5 åren är inte speciellt extremt. Åter igen handlar om kompetens och vad arbetsgivaren är bered att betala.

    Självklart har hon rätt att vara missnöjd över att hon inte fick den önskade löneutdelningen. Vad jag kan läsa ut så värderar hon sin karriär och lönen är hur vi ser att vi lyckas.

    Om du kommit upp i över 40tkr/månad så är värdet av löneökningen inte i första hand att jag får några kronor mer i plånboken utan det handa om en bekräftelse.

    Självklart har din sambo rätt att klaga om detta det behöver inte betyda att hon gnäller på dig, Men du menar att hon inte skulle ha rätt att beklaga sig hos sin sambo när hon är missnöjd med detta kopplat till arbetslivet. Bara för att ditt självförtroende över din lön är så dåligt?

  • Anonym (chefen)
    Anonym (Anonymm) skrev 2018-12-13 16:18:14 följande:

    I vilket fall så är det fult att ens yttra sig om att man skulle ha "dålig lön" när det finns hur många som helst som inte får en enda krona. Har en kompis tex som inte fått pengar på hur länge som helst för hon är sjukskriven. Vad ska sådana personer säga? men det tänker ni kanske inte ens på.


    Om du är sjukskriven jobbar du inte.

    Jobb= lön....

    Jobbar du med något som arbetsgivaren värderar hög = högre lön.
  • Anonym (chefen)
    Anonym (Bec) skrev 2018-12-13 15:02:12 följande:
    Politiker?
    Det är väldigt få politiker som ens har en lön. Nästan alla är fritidspolitiker och lägger ner en massa tid utan någon som helst ersättning.

    Även om du går till kommuner så är nästan alla politiker fritidspolitiker, i bästa fall får de en mindre ersättning för möten de är med på.

    De politiker som tjänar ok, är riksdagspolitiker.
Svar på tråden Tjejen tjänar mer.. Gnäller