• PH76

    Tjejen tjänar mer.. Gnäller

    Anonym (Halvfattig) skrev 2018-12-05 23:39:37 följande:

    Okej lite snabb info! Både jag och min sambo kommer från början från mindre städer. Dock ej samma stad för att förtydliga!

    Vi bor nu en av Sveriges större städer och båda är runt 35 och. Vi har inga barn. Vi har bott ihop i fem år.. och sambon har högskoleutbildning men inte jag.

    När vi flytta ihop tjänade vi nästan exakt lika mycket. Min tjej har lite mer kvalificerat jobb än mig och utbildning. Klart hon ska ha okej lön! Men ärligt talat har jag också ett jobb med mycket ansvar stress m.m.

    Min lön har på fem år ökat med nån tusenlapp eller två. Sambons har ökat med 50-60% ungefär. Hon tjänar lätt 13 eller 14 tusen mer. Blir lite stressad av detta.. Men nu ska min sambo få ännu högre lön, men inte så mkt som hon hoppats. Hon fick en tuselapp mindre än begärt..

    Nu till min fråga? Är 44-45k dåligt? De flesta på hennes jobb med samma uppgifter tjänar klart sämre.. Sambon gnäller och klagar, och jag blir sårad som fn. Bad ska jag göra?


    Att hon klarar på sin löneökning har givetvis inget att göra med din lön, sen så få rman klaga på sin löneökning även om man har en hög lön, en löneökning är högst personlig.

    Sen så är inte 45k i månaden en speciellt hög lön och jag tycker inte att din flickvän bör skymfas så som hon blivit i denna tråd. Var glad för henne och att hon har en bra lön, hoppas att hon tjänar det dubbla eller trippla senare i livet.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-07 06:55:33 följande:

    Fast "sambon gnäller och klagar" noterar TS! Kan ju vara så att han överdriver men hur ska vi veta?


    Att gnälla på lönen har nog väldigt lita att göra hur man mår, jag tjänar dubbelt så mycket på TS och kan också klaga på lönen ibland.

    Jag mår väldigt bra och är inte stressad kan jag tillägga.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-07 07:21:18 följande:

    Grattis Sluta gnäll är mitt råd


    Det är ju uppenbart att problemet ligger hos TS i form av osäkerhet och dålig självkänsla.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-07 09:57:49 följande:
    Inte alls. Mitt liv BÖRJADE när jag fick min första dotter vid 32 års ålder. Ett barn snyter man inte ur näsan utan hela ens liv förändras,
    Stackars dig som inte hade ett liv under 32 år. Jag har två små barn som jag älskar över allt annat, men jag hade defenitivt ett liv innan dem också.
  • PH76
    Anonym (Elvira) skrev 2018-12-07 13:04:53 följande:

    Jag läser det lite så här,

    Ts är orolig att hans sambo som han tidigare har försörjt till viss del under studietiden) ska bli en dryg jävel som bara ser till vad man tjänar och samtidigt klanka ner på andra som inte nådde upp till samma ökning i lön detta året. Lite som klasskompisarna som satt längst fram i klassrummet, fjäskade som faan och när proven kom så hade de bara fått nästan alla rätt och inte pluggat ngt alls och var så dåliga, fast de ville egentligen framhäva sig själva och klanka ner på de andra som var sämre.


    Det låter mest som att du själv är oamitiös och tycker illa om folk som är det. Jag var en av de som kunde besviken om jag fick 98/100 på en tenta i vissa ämnen på universitetet.

    Allt beror ju på vilken standard du sätter på dig själv, tycker du att 50/100 är helt ok så är det så klart helt ok det med "för dig".
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 02:00:25 följande:

    Är du också missnöjd med din lön som TS kvinna är? Liksom kinkar och gnäller? Min tanke med att dra in barnafödande i diskussionen var för att när man får barn så får man annat fokus. Pengar är viktiga men har man tillräckligt så ska man kunna vara nöjd?


    Du är rolig, det låter som att du är 100 år gammal och strakt driven utav jante.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 09:20:24 följande:

    ledsen jag blir. Jag är 63 och inte är jag driven av "jante". När jag valde att få mina barn så hade det INGET att göra med hur andra gjorde för de flesta som jag kände skaffade sina barn långt innan mig. Skulle ALDRIG haft barn om inte MIN EGEN biologiska klocka tickat utav bara he...ete. Ursäkta OT OT OT.


    Det var inte det jag pratade om, utan ditt prat om att skaffa barn och sluta fokusera på något annat samt att man måsta sluta kämpa och bli nöjd bara för att man tjänar över snittet i lön. Att man inte får gnälla för att man har en ok lön, osv osv.

    Givetvis så ska man sträva efter en inre frid men det behöver inte betyda att man är nöjd och slutar att utvecklad och kämpa inom det man vill.

    Du påminner väldigt mycket om min egen mor, som är 3 år äldre än du. Jag älskar henne innerligt men dessa personlighetsdrag ligger inte på hennes plussida och jag kan i vuxen ålder se att de har gjort hennes liv svårare än vad det hade behövt vara.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 11:05:09 följande:

    Fast att lära sig vara NÖJD kan väl inte vara fel? Man ska inte nöja sig med en skitlön utan kämpa framåt MEN när man har en god inkomst så kanske man ska NÖJA sig?


    Nej det tycket jag absolut inte, man ska vara nöjd men det finns absolut ingen anledning nöja sig. Men det är så klart helt individuellt, jag tycker om att sträva framåt och det har fungerat bra för mig och mitt liv.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 11:20:34 följande:

    Självklart är varje individ unik och det vore ju riktigt sorgligt om ALLA var strebers med vassa armbågar som ska framåt och ha mer och mer. Vi som nöjer oss och låter andra armbåga sig fram behövs också.


    Att du ser alla som vill framåt och utvecklas dom strebers med vassa armbågar säger en hel del. De flesta av mina bekanta tjänar någonstans mellan 50k till 200k i månaden mem jag skulle inte säga att någon av dem har speciellt vassa armbågar.

    Visst, de de flesta kanske lägger mer än 40 timmar i veckan på ditt arbete, men det är ju som med precis allting annat, vill man bli bättre på något så kostar det tid.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 11:31:16 följande:

    Hinner dom med barn?


    Ja givetvis, jag har två dom jag nämnt. Många har också lagt grunden och spenderat de riktigt långa och många timmarna innan barnen kom.
  • PH76
    Anonym (mor) skrev 2018-12-08 11:57:27 följande:

    Okej. Jag blir imponerad att folk hinner!!! Jag är sprungen ur enkel arbetarklass så jag är ju total novis. Här är det ingen gammal onkel som dör och efterlämnar gods och gull.


    Eh? Nä det är det inte för de flesta, vad har det med att göra med att sträva och arbeta hårt?

    Jag kommer också ifrån väldigt enkel arbetarklass färjan fick jobba på sommaren under gymnasiet för att hjälpa mamma med hyran, det är ju rött irrelevant i sammanhanget.
  • PH76
    Anonym (Anonymm) skrev 2018-12-13 09:30:25 följande:

    Driver du eller? Hur kan du ens klaga över 45000 när det finns folk i vården tex som kanske tjänar 20000. Sluta bara.


    Vad folk tjänar i andra yrken är helt irrelevant.
  • PH76
    Anonym (B) skrev 2018-12-13 12:38:22 följande:
    Så vid vilken nivå slutar rätten att gnälla?

    Det som stör mig är att vissa lågavlönade har inte en susing om vilken insats vissa högavlönade jobb kräver. De känner ingen högavlönad, än mindre är på ett högavlönat jobb själv. Många högavlönade har tidigare jobbat i lågavlönade yrken, extrajobb vid sidan av studier eller heltidsjobb innan studier och karriärsskiften. Det finns ingen automatik i att inte kunna sätta sig in i en lågavlönads vardag. Ytterst få föds med silversked i munnen. De flesta har levt fattiga någon gång i livet.

    Jag anser man har rätt att gnälla på sin lön oavsett hur hög den är. Det ska ställas mot den insats man gör och lönen för det jobbet.
    Det har inte ett skit med att göra att man inte skulle känna empati för långtidssjukskrivna, folk som hamnar mellan stolarna i socialförsäkringssystem eller att vissa vårdyrken inte ska ha bättre betalt. Det går att vara högavlönad och fortfarande tycka att andra ska få det bättre. Och dela med sig till samhället genom att betala betydligt mer i skatt än gemene man.
    Helt korrekt!
  • PH76
    Anonym (Anonymm) skrev 2018-12-13 13:29:12 följande:
    Men det låter som det när man klagar om sin höga lön. Sen dessutom finns det folk som tjänar höga löner som inte gör alls så mycket som andra gör.
    Kan du nämna någon specific roll?
  • PH76
    Anonym (Bec) skrev 2018-12-13 15:02:12 följande:

    Politiker?


    Haha vad roligt, jag undrade redan innan om du skulle skriva det. Dom jobbar dock rätt mycket, och väldigt mycket obetalt i början av karriären.

    Det skulle vara intressantare om du kunde komma med ett mer normalt/relevant jobb och inte inte använda slagdängor från dagens politiska klimat.
Svar på tråden Tjejen tjänar mer.. Gnäller