Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Personliga Tränare, i form eller ej?

    Man kan vara vältränad och rund och otränad och smal. Musklerna blir inte mindre för att de ligger under lite kroppsfett. Och man blir definitivt inte smal av att träna om man inte samtidigt lägger om kosten. Min uppfattning är att många som trånar mycket också äter mycket. Av naturliga skäl - de blir ju mer hungriga. Problemet är att många söker sig till träning för att gå ner i vikt och det är rätt meningslöst.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Träna) skrev 2018-12-06 10:17:33 följande:

    VA?

    Hur kan det vara meningslöst att träna om man vill komma i form?? Det är klart att maten är det viktigaste och äter man en påse chips varje dag så får man ju skylla sig själv att man inte går ner i vikt.

    Konstigt att så många som tränar är så vältränade om träning är meningslöst för att komma i form och bli vältränad???


    Jag har inte sagt att det är meningslöst att träna. Jag skriver att om det man är ute efter är viktnedgång så är träning meningslöst. För att bli vältränad däremot är det självklart hur bra som helst.
  • Anonym (Stina)

    Här kan du se exempel på kvinnor med olika procent kroppsfett.

    www.blogilates.com/5427378002/

    Som du ser så är de kroppar som vi kanske med nutidens mått uppfattar som normalsmala för en vältränad kvinna på den lägre skalan vad gäller fettprocent. Kvinnan längst ner i mitten är fortfarande inom normalspannet för en kvinna.

    Och jämför också mäns och kvinnors hälsosamma kroppsfett - som du ser är det stor skillnad på hur låg fettprocent en man vs en kvinna kan ha och ändå må bra.

Svar på tråden Personliga Tränare, i form eller ej?