• Cecese

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Jag skulle snabbt bli sjuk och förmodligen dö en plågsam och/eller utdragen död om jag blev vegan så nej tack!

  • Cecese
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-06 18:03:04 följande:
    Nej men deras livslängd beror på fler faktorer. Jag diskuterar den mest hälsosamma kosten.
    Men det kan ju inte vara den mest hälsosamma kosten för den som blir sjuk av den... Härligt att du mår bra av att vara vegan men inse att alla inte är som du. Det finns flera som skulle bli riktigt sjuka av att äta veganskt.
  • Cecese
    Aniiee skrev 2018-12-06 18:52:09 följande:
    Jag, till exempel.
    Jag med och jag är helt säker på att det finns ännu fler som behöver animaliska livsmedel för att vara friska och må bra. 
  • Cecese
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-06 20:51:03 följande:
    Men om fler skulle må bättre av kött varför skriver dom inte det på World Health Organizations hemsida???  Drömmerwww.who.int/news-room/fact-sheets/detail/heal...


    Jag är helt övertygad om att en del mår bättre av att äta vegetariskt eller veganskt men långt i från alla. En sorts kost passar inte alla. Jag och många fler skulle bli riktigt sjuka av att inte äta kött och andra animaliska produkter. En del skulle tom till sist dö, jag är en av de som förmodligen till sist skulle dö efter en lång tids sjukdom. Jag har fått klara order av läkare att jag måste äta mycket kött. 
  • Cecese
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-06 21:35:11 följande:
    Apelsin, avokado, bönor, potatis mums
    Apelsin och potatis ok, men jag tror inte någon mår bra av att äta bara det. Bönor.... tja.... då står jag och spyr, samma med avokado. Långt i från mums när jag spyr upp allt, om jag ens lyckas svälja ner det. 
  • Cecese
    sextiotalist skrev 2018-12-06 21:25:48 följande:
    Oj, då får jag se till att sambon inte blir vegan, för det är inget fel på blodflödet på honom, 60+ som han är ;).
    Jag tycker tom rått kött är gott.
    Men till grönsaker måste jag ha kryddor
    Haha jag känner flera män i åldern 50-60 år som är så långt i från veganer man kan komma och deras potens är lika hög som många killar i 25 års åldern ;) 
  • Cecese
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-06 21:49:59 följande:
    Lasagne, potatis med bönbiffar, chili... You name it allt är gott.
    Lasagne är gott men tja utan köttfärs blir det pasta med sås... fast nä ska det vara utan animaliska produkter får jag skippa såsen och då blir det pasta. Bönbiffar... tja jag spyr av bönor och linser så tja utan bönor och animaliska produkter får jag äta vad? Luft? Jag har än så länge inte hittat en vegansk proteinkälla jag kan äta. 
  • Cecese
    1234568 skrev 2018-12-07 15:50:22 följande:
    Dom flesta vegetarianer behöver tillskott av järn, anors blir det anemi tillslut. Järn som vi får via grönsaker och vegetarisk mat är från växtriket, och det sugs upp såpass dåligt att det inte räcker. Hemjärn som vi får från det animaliska riket sugs upp bra (kött, fisk mm). Och utan hemjärnet så kommer vi tillslut få anemi.
    Eller så är man som mig och jag fick järnbrist/anemi trots att jag äter animaliska livsmedel. Jag åt järntabletter 1 år men min kropp tar inte upp de så jag fick fara och få järndropp. Nu kollas mitt järnvärde 1-2 ggr om året och jag får järndropp vid behov. Jag har även haft B12 brist, D-vitaminbrist men det kan jag hålla ok med tillskott och animaliska livsmedel. Därav har läkarna tydligt sagt att jag absolut inte får bli vegetarian eller vegan, för jag skulle bli sjuk av det. 
  • Cecese
    1234568 skrev 2018-12-08 06:20:07 följande:
    Även jag har haft anemi. Den vanligaste orsaken är ju mensen. Man förlorar för mkt blod helt enkelt. Även operationer, graviditet och amning är orsaker. Men i ditt fall så hoppas jag dom gjort en gastroskopi? Låter som du har problem med uppsugnings förmågan?! Då du fått brist på flera vitaminer..

    I vårt land så säger man att matsal inte ska vara en orsak till järnbrist. Men självklart så är det ju det om man väljer bort mat med mkt hemjärn. I u länder är maten en stor orsak till järnbrist, just pga maten.
    För min del är inte mensen orsaken, jag har väldigt sparsam mens. Jag har inte gjort en gastroskopi, det behövs inte men ja, jag tar upp näring sämre än många andra. Läkarna vet vad det beror på och håller koll. Jag lämnar omfattande blodprov 1-2 gånger om året (kan ibland vara 15-20 provrör med blod). Därför skulle det förmodligen vara stor fara för mig att bli vegetarian eller vegan, jag skulle inte få i mig det jag behöver och bli sjuk. 
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan