Inlägg från: Anonym (Ny Vegan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ny Vegan)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Cecese skrev 2018-12-06 18:59:53 följande:
    Jag med och jag är helt säker på att det finns ännu fler som behöver animaliska livsmedel för att vara friska och må bra. 
    Men om fler skulle må bättre av kött varför skriver dom inte det på World Health Organizations hemsida???  Drömmerhttps://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet


  • Anonym (Ny Vegan)
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-06 14:31:02 följande:

    Kan du tänka dig att byta ut animalier mot växtbaserade produkter? Varför eller varför inte?


    Levt på vegansk kost nu i nästan ett år. Under det året har jag gått ner 11kg och då har jag inte ändrat på något annat än just kosten.

    Att man mår bättre av att inte äta kött eller mejeriprodukter tar ca 3 dagar att märka.

    Så är det någon som är lite osäker så prova att skippa kött, ägg och mejeriprodukter i 3 dagar...

    Sen att det inte skulle vara gott att inte äta kött, haha. Va fan, hur tror ni köttet skulle smaka utan kryddor?? Växterna man äter kommer i alla fall med en egen smak som man kan förbättra om man vill med just kryddor. Men det behövs inte i lika stor utsträckning som kött.

    Sen har vi män en annan fördel av att INTE äta kött - nämligen potensen. Ja jag vet, nu kommer alla kött ätare säga att det är minsan inga problem med kuken...

    Nä men nästan alla veganer som jag har pratat med har märkt en stor skillnad på "blod flödet" där nere. (Själv skulle jag gämföra det med att käka Viagra sen jag blev vegan.) 

    Dock har jag aldrig hört en vegan/vegeratian som började käka kött som sa att hans kuk blivit hårdare. Just saying... Skrattande
  • Anonym (Ny Vegan)
    Cecese skrev 2018-12-06 21:51:09 följande:
    Haha jag känner flera män i åldern 50-60 år som är så långt i från veganer man kan komma och deras potens är lika hög som många killar i 25 års åldern ;) 
    Ja jag vet, och min gammel mormor Agda rökte i hela sitt liv och hade ALDRIG problem med lungorna!!

    Så det där med att rökning skulle vara farligt är bara löjligt. Titta på Agda... Tomte
  • Anonym (Ny Vegan)
    Cecese skrev 2018-12-06 21:51:09 följande:
    Haha jag känner flera män i åldern 50-60 år som är så långt i från veganer man kan komma och deras potens är lika hög som många killar i 25 års åldern ;) 
    Läs och begrunda...

    Cirka en halv miljon män i Sverige lider av impotens. Hos de flesta som drabbas beror impotens på minskat blodflöde sekundärt till åderförkalkning. Det finns således en stark samsjuklighet mellan hjärtkärlsjukdom och impotens.
    Till exempel har en man under 50 år som drabbas av impotens statistiskt en 50 gånger högre risk att drabbas av hjärtsjukdom inklusive plötslig hjärtdöd (se här).
    Detta beror på att kärlen till våra könsdelar är mindre än hjärtats kranskärl. Det är därför mer sannolikt att att det blir stopp i dem först (se här).
    Sannolikt föreligger motsvarande samband mellan åderförkalkning och försämrad sexuell funktion hos kvinnor men detta område är ännu inte lika utforskat.


    Som tur är kan vi motverka detta med en ändrad kost. Redan för 15 år sedan publicerade forskarna Ornish och Esselstyn (se här och här) oberoende av varandra resultat som visade att en kost bestående enbart av hela vegetabilier kan få hjärtkärlsjukdom att gå tillbaka. Det är högst rimligt att förutsätta att samma sak gäller alla kärl i vår kropp.


    Det är även visat att råd om ökat intag av vegetabilier och minskat intag animalier kan förbättra impotens. I en studie (se här) såg man att normal sexuell funktion återkom hos nästan en tredjedel av männen som fick dessa kostråd. En annan liknande studie fann en 26 procent förbättrad potens hos de män som följde kostråden (se här).

    Du kan läsa hela artikeln här:

    http://www.lakareforframtiden.se/kost-och-halsa/forebygga-och-behandla-sjukdomar/impotens-och-infertilitet/

  • Anonym (Ny Vegan)
    Aniiee skrev 2018-12-06 22:11:54 följande:
    Vet du vad Healthy User Bias är för något? Inte som svar till artikel, den har jag inte undersökt, men allmänt, vet du vad Healthy User Bias är?
    Ja
  • Anonym (Ny Vegan)
    Anonym (Frisk med kött?) skrev 2018-12-06 23:58:22 följande:

    Så jag tycker det är lite felaktigt att hävda att det är ohälsosamt, för kött är jäkligt bra och hälsosam mat för den typen av livsstil.

    MEN vi lever ju inte så längre, och en vegansk livsstil är att föredra IDAG. Men jag gillar inte de där argumenten om att vi inte är anpassade att äta stora mängder rött kött (det är vi) eller att det är ohälsosamt. För det är det inte. det beror på om det är det.


    Skulle vara intressant att se en studier som perkar på att äta kött är bra från en forskning som INTE är sponsrad av just köttindustrin,

    Men Web.MD är en rätt accepterad websida som säger så här om kött och veganism/vegetarism:

    Vegetarianism and Health

    Most doctors and nutritionists agree that a low-fat diet high in fruits, vegetables, and nuts can be a boon to health. There?s also research suggesting that reducing or eliminating red meat from the diet may cut your risk of heart disease.


    Research also has shown that a vegan or vegetarian diet may lower your risk of getting type 2 diabetes. And a 2011 study found that vegetarians had lower triglycerides, glucose levels, blood pressure, and body mass index (BMI).

    https://www.webmd.com/food-recipes/guide/vegetarian-and-vegan-diet#1

  • Anonym (Ny Vegan)
    Aniiee skrev 2018-12-07 00:38:33 följande:

    Ok. Då kan du säkert redogöra för alla läsare varför de flesta vetenskapliga undersökningarna om detta är problematiska.


    Lilla rara Aniiee. Om du har en åsikt om de vetenskapliga undersökningar så tycker jag du ska skriva om just det. Jag tänker inte springa dina ärenden...
  • Anonym (Ny Vegan)
    EnAnonumius skrev 2018-12-07 02:04:02 följande:

    Jag anser att TS SKALL lägga fram _objektiva fakta_ som backar upp hennes påståenden.

    TS påstår och då skall hon slänga fram OBJEKTIVA bevis med på sina påståenden.

    Upp till bevis TS.. Eller så kan du ha den goda smaken att erkänna att du vill provocera.


    Jag har lagt fram ett par länkar som du kan läsa om och begrunda. ;)
  • Anonym (Ny Vegan)
    EnAnonumius skrev 2018-12-07 07:31:43 följande:
    Är det vanligt att Veganer använder sig av härskartekniker?
    Eller är det bara du som använder dig av härskarteknik, när du inte kan svar på ett vettigt sätt.

    Du använder dig av härskartekniken: Förlöjligande.
    Härskartekniker? Vilka stora ord du använder...

    Men om du nu tycker jag ska pringa andras ärenden så bjuder jag gärna in dig i samma lek.

    EnAnonumius - snälla visa länkar som visar hur bra kött är och att vi borde äta mer kött.

    Och då menar inte jag "forskning" som sponsrats av just kött eller mejerindustrin.
  • Anonym (Ny Vegan)
    Liberté skrev 2018-12-07 17:49:06 följande:
    Överlag så är köttprodukter bland det näringsrikaste man kan äta i en förpackning detta går inte att komma ifrån hur mycket man vill peka på valfri baljväxt eller frukt.
    Jag har aldrig sagt att kött inte skulle vara näringsrikt. En person som läst grundskola, vilket där svenska ingår borde kunnat...bla bla bla...Flört

    Jag kan faktist hålla med att en liten den kött i kosten inte skulle vara särskilt farligt. Nyttigt till och med? Kanske...

    MEN, studie efter studier visar att medel Svensson äter för mycket kött och att det inte är bra. Till exempel så skriver World Health Organization om just det (se min link sen tidigare). Om du har lite engelska i din grundutbilding så borde det inte vara några problem att läsa... Tungan ute

    Just nu så är ca 50% av svenskar i åldrarna 16?84 år överviktiga eller feta. Ja nu kan vi skylla mycket på chips och godis men det går lite djupare än så.

    Angående hälsan så finns det också mycket studier på att just kött ökar risken för cancer och diabetes, bara för att nämna några få sjukdomar.

    https://www.medicalnewstoday.com/articles/320047.php

    With this in mind, rather than asking, "Should we eat meat?" we should probably be asking, "Is there a safe level of meat?" and, "Which types are worst?" In short, we can split meat into four types: white, red, processed, and fish.


    Fish and white meat are roundly considered fairly healthful ? as long as you aren't deep frying them or wrapping them in bacon. For red meat and processed meats, though, it's the reverse.


    Red and processed meats are associated with colon cancer and heart disease. The majority of studies conclude that eating more of this meat is a bad idea. But how much is too much, and what levels are safe, are harder to quantify.


    Dr. William Kormos, editor in chief of Harvard Men's Health Watch, writes, "As for how much meat consumption is 'safe,' many studies show a small rise in the risk of disease at levels of 50?100 grams (1.8?3.5 ounces) of red meat consumed daily."

  • Anonym (Ny Vegan)
    Liberté skrev 2018-12-07 18:22:40 följande:

    Vegetarianer och veganer tenderar att mindre dåliga vanor vid sidan jämfört med en som äter mycket kött.


    Jag vet, vi får inte sjukdomar lika lätt som dom som äter kött... Tungan ute
  • Anonym (Ny Vegan)
    Anonym (Retr) skrev 2018-12-07 19:33:40 följande:

    Ser det inte som något mål i livet att bli så gammal som möjligt, har svårt att förstå meningen med det, lever hellre kortare och gör det bästa av tiden, exempelvis äter det jag tycker om.


    Så säger de flesta som är unga... Precis som att man föds vänster och dör höger.

    Jag har mycket svårt att tro att när du ligger för döden på ett sjukhus, ska vi säga runt 60 bast, så säger du:

    "Okej, jag kanske aldrig kommer att få träffa mina barnbarn eller se ungarna växa upp. Jag kommer aldrig igen dela säng med min kära fru. Men jävla vad gott jag åt... Det var värt varenda måltid av kött jag åt. Plus att jag slapp lära mig hur man lagar en god vegetarisk/vegansk middag. För det hade varit jobbigt..."

    Men visst, jag kanske har fel i hur du tänker.  Drömmer
  • Anonym (Ny Vegan)

    Människan delar ca 98-99% av vår DNA med både schimpans och gorilla.

    Deras diet består till 97% av vegerarisk föda. Schimpanserna äter ibland rent kött men det går sällan over 3% av deras dagliga föda.

    Gorillan äter inget kött men äter gärna myror och termiter.

    Men nu har ju varken schimpansen eller gorillan någon egen studier att luta sig mot så dom har ju natruligtvis fel! Dom borde genast äta mer kött så dom lever längre... Tomte Hahaha

    Källa på det? Den borde en 5-åring kunna Googla sig till... Flört

  • Anonym (Ny Vegan)
    Flash Gordon skrev 2018-12-13 06:41:56 följande:
    Våra tarmsystem skiljer sig åt.

    Apornas system är designade för att kunna hantera den typ av växtbaserad föda de äter. Vårt är inte det.

    Och vad tror du myror och termiter räknas som: animalier eller växter?

    .
    Faktum är dock att även människan förmodligen skulle kunna klara sig bra på en diet med 97% växter och 3% animalier, men då är man ju inte vegan.
    Att jag nämnde myror och termiter var för att visa att dom inte ens äter rött kött.

    Men jag håller med dig Flash Gordon, att hade människan hållit sig till en diet med 97 / 3% så hade hade det nog inte varit något problem. Sen om man kallar det för vegan eller inte spelar mindre roll.

    Dock ska jag erkänna att jag kallar mig inte "vegan" bland folk, utan frågar någon mig så säger jag bara att jag försöker underviker kött och mejeriprodukter.

    Som ett exempel skulle jag inte ha några problem om du grillade en flintastek bredvid min majskolv. Lite fett stänk kan jag tåla.

    Dock känns det som ordet "vegan" har blivit lika infekterat som order "feminist"... Så jag kan förstår att folk blir arga på just veganer, précis som folk fortfarande blir arga att man inte får röka var som helst.

    Lite "jag sköter mitt och du sköter ditt" mentalitet.
  • Anonym (Ny Vegan)
    EnAnonumius skrev 2018-12-13 18:27:21 följande:
    Det skrev du INTE..

    Jag skall citera dina egna ord från inlägg #224:
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-12 21:31:39 följande:
    Gorillan äter inget kött men äter gärna myror och termiter.
    (slut citat)

    Var är ordet "rött" i den meningen? Du skriver bara "kött" och inget annat. Skriver du kött utan att definiera vilket typ av kött, så får du svaret där efter också.
    EnAnonumious, du påminner lite om en mygga som sticks på armen. Det gör inte speciellt ont, men det är jävligt irriterande.

    Men för att hjälpa dig att förstå så är det schimpanser som äter rött kött (ca 2-3% av deras diet) men det gör dock inte gorillan. Gorillan (som står människan lite närmare än schimpans) äter inte rött kött alls.

    Som sagt, detta borde en 5 åring kunna Googla sig till...
  • Anonym (Ny Vegan)
    Flash Gordon skrev 2018-12-14 08:43:44 följande:
    Schimpanser äter däremot kött som en del av sitt naturliga födointag. Precis som oss är de omnivorer. Allätare. 

    Gorillor får i sig de nödvändiga näringsämnena som kommer ur animalier via insekter och myror.

    .
    Det är bara titta här i tråden, från TS och framåt, hur veganerna beter sig och argumenterar. Där hr du svaret på varför "vegan" har samma status som "feminist"
    haha okej jag köper det! SkålSkrattande
  • Anonym (Ny Vegan)
    oOOo oOOo skrev 2018-12-14 21:06:29 följande:
    Vi delar 70% av våra gener med tvättsvamp. Vad betyder det för vår diet?
    Du kan väl Googla på det och berätta för oss andra? Tomte
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan