Inlägg från: Anonym (specialpedagog) |Visa alla inlägg
  • Anonym (specialpedagog)

    Hur hårdhänta får en lärare vara?

    Anonym (Splittrad) skrev 2018-12-06 17:04:18 följande:
    Han har bara svårigheter i skolan så det är skolan som måste kontakta för utredning men den andra föräldern vill ej så då kan dom ej göra det.

    Dom andra lärarna kör med 5 minuter paus från klassrummet sen så kommer han tillbaka. Dom andra lärarna vet att höjda röster o stränga tillsägelser får motsatt effekt utan lågmält o pedagogiskt samtal/påminnelse om hur man sköter sig funkar betydligt bättre på sonen. Vi har som sagt haft massa möten och kommit fram gemensamt med klasslärarn hur man hanterar sonens bestämda vilja.
    När ett barn bara har problem i en viss miljö så är det miljön som är orsaken, som framkallar ett beteende som i andra miljöer inte behöver komma fram. 

    Slå på fingrarna får man givetvis inte göra - det är aga!
    Att hålla kvar någon kan i bland kanske vara befogat för att lugna ner, men det låter inte som om det fungerar på detta barn. Då ökar det bara på stressen

    Lågaffektivt bemötande är vad man ska använda, men jag hoppas det är precis det ni och skolan har pratat om? Om inte, kan skolan gärna läsa en liten bok av Lauvås: 
    www.adlibris.com/se/bok/beteendeproblem-i-skolan-9789127139473

    Varför följer inte alla lärare det som satts upp? Detta måste rektorn prata med dem om specialpedagogen kan också vara med på lektioner för att observera hur dessa lärare hanterar. 
Svar på tråden Hur hårdhänta får en lärare vara?