Inlägg från: Anonym (Usch) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Usch)

    Ta hål i bebis öron??

    Anonym (Felicia) skrev 2018-12-10 17:16:59 följande:

    Oroanmälan? Är du seriös? Det är ju lagligt att ta hål i sitt barns öra, sen är det ju upp till frisören/piercaren om den vill göra det på ett så litet barn, men det är ju en annan fråga.

    Gick och tog hål i min dotters öron när hon var 6 mån. Inga problem, inga komplikationer och hon älskar sina örhängen som hon växlar från dag till dag.


    Har svårt att tro att en 6-månaders bebis kom till mamma och sa: "Jag vill ha hål i öronen". Utan ett godkännande från personen som äger kroppen borde ett ingrepp inte göras om det inte är medicinskt. Om du ville ha en docka att pynta finns det på toy r us som inte känner smärta vid insättning av smycken.
  • Anonym (Usch)
    Anonym (Felicia) skrev 2018-12-10 23:15:14 följande:

    Jag har aldrig hävdat att hon kom till mig och bad om hål i öronen, så gör dig inte dummare än du är.

    Förstår inte sånna som dig. Vad är problemet med att min dotter fick hål i öronen? Har du verkligen så fattigt liv att du tror dig äga rätten till att tala om för andra hur dom ska ta hand om sina barn? Ditt sätt att döma andra kommer din dotter behöva leva med, och det är skadligare än piercing i öronen...


    Haha, vem gör sig dum om inte modern som ska beskydda sitt barn utsätter den för övergrepp. Har du verkligen så tråkigt liv själv som måste göra permanenta kroppsliga förändringar som dessutom innebär smärta, på sitt egna barn. Att tänka som dig, dvs, göra kroppsliga förändringar på sitt barn är att hand om barnet blir ironiskt, vet varken om jag ska skratta eller gråta. Mitt sätt att tänka, dvs att barnet har rätt till sin egen kropp skulle skada mitt barn är ju skrattretande.

    Du kan väl klippa tungan på mitten, göra en tatuering eller annat du tycker är snyggt på ditt lilla barn. Var går gränsen om man redan har gjort en permanent förändring på kroppen?
  • Anonym (Usch)
    Anonym (Felicia) skrev 2018-12-13 16:07:25 följande:

    Suck... denna diskussion finns bara i Sverige, världens bajsnödigaste land.


    Ne du, det har varit på tal om länge i olika länder. det är bara människor som du som inte fattar vad rättigheter till egen kropp innebär.

    www.bmj.com/content/308/6944/1636 

    En artikel om just sätta in örhängen på barn och att det inte borde vara tillåtet, det var 1994. Att barnen har egna rättigheter. 





    Här det heta diskussion om det borde vara ok. 

    www.telegraph.co.uk/women/life/thousands-call-for-ear-piercing-to-be-banned-for-babies-in-the-uk/

    och här

    nypost.com/2018/07/20/the-health-risks-of-piercing-your-babys-ears/

    och här igen. 


Svar på tråden Ta hål i bebis öron??