Inlägg från: Anonym (Mamma till två) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma till två)

    Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar

    BroBroBreja skrev 2019-02-13 16:27:08 följande:

    Nu har det gått två månader och vår dotter har flyttat upp en årskurs och det passar henne jättebra! Hon har inte haft något utbrott på hela terminen (peppar peppar)

    Innan jul var en jobbig period. Pojkens pappa gjorde en orosanmälan till Soc för vår dotter där han angav att ?L har nog en sjukdom som gör henne så arg? och att det troligtvis beror på hemförhållandena. Dessutom polisanmälde han vår dotter. (Behöver jag nämna att allt lades ner på studs)

    Deras son är fortfarande inte i skolan trots att det är en månad sedan vår dotter bytt klass. Vi misstänker att nåt annat ligger bakom.


    Pojken kanske är deprimerad, efter ha blivit slagen och mobbad av en klasskamrat och lekkamrat. Er dotter mår bra nu , men hur mår pojken som hon slagit? Har hon bett pojken om ursäkt?
  • Anonym (Mamma till två)

    Självklart kan man polisanmäla barn som misshandlar andra barn även om de är under femton. Det är inte helt ovanligt heller. Jag tycker du visar väldigt lite empati gentemot pojken som mår dåligt och inte orkar gå till skolan pga mobbningen han blivit utsatt för. Genom att föregå med gott exempel och själv visa empati, kan du utveckla din dotters empati.

Svar på tråden Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar