Inlägg från: Slovenka84 |Visa alla inlägg
  • Slovenka84

    Bf September 2019

    Fruhs skrev 2019-03-13 11:32:28 följande:
    Idag var vi på kub ultraljudet, det var så skönt att få se den lilla bebisen må bra, Nackspalten och bebisen såg bra ut dock drog mina blod värden ned siffrorna på kub testet, har någon varit  med om detta tidigare? att blodvärdena visar sämre än vad bebisen mår. 
    Samma för mig, blodproverna och min ålder (34) men ultraljudet såg bra ut. Lämnade blod för NIPT för exakt 14 dagar sedan, väntar på svar. De skulle ta 14 dagar..
  • Slovenka84
    Fruhs skrev 2019-03-14 11:13:09 följande:
    Vad fick du för resultat? Jag fick :301 och där står det låg risk, kan dock inte släppa tanken på att något ska va fel, barnmorskan sa att vi inte skulle oroa oss då bebisen såg fin ut, men blir så förvånad över blodresultaten, vad är de för fel på dom som gör att de drog ned värdet? Jag är 30 och när jag va gravid med pojkarna var ja 24 och 27 fick jag bra resultat.
    Jag fick 1:893 på T21. Blodproverna visar ju halterna av hCG bl.a. och om det är högt sänks det ju som jag förstått. Gjorde du NIPT?
  • Slovenka84
    Väntarpåpluset skrev 2019-03-21 12:01:20 följande:

    Hej tjejer. Skulle behöva bolla med er hur ni andra hadde gjort i min situation.

    Jag är nu i vecka 17 (16+4) har börjar få en rejäl kula på magen och känner mig fullkomligt utsliten av mitt tunga jobb. Jobbar på en tung somatisk avdelning med oxå 4-5 starkt utagerande dementa pasienter som ofta bli voldliga. Trots att min chef på samtal med BM från företagshälsovården i 1 termin lovade massor av olika tillrättalägganden så har jag fortfarande inte sett av nått. Jag tycker det känns tidigt att söka om havandeskapspengar nu, vet dock inte hur lång tid det kan ta? Hur hadde ni gjort/tänkt? Sökt om det nu eller väntat och hur länge då? Hadde ni tagit sjukskrivning istället? Hör till saken att jag på dom sista 9 veckorna ligger utslagen i förkylning nr 2, har haft magsjuka och gått med en inflammerad tand som ska rotfyllas till veckan när penicillinkuren är över. Jag har varit hemma 4 dagar från jobb totalt och trots att jag gått i det skicket/förkyld/tandvärk de lux!! Så har hon inte gjort nått för att underlätta för mig


    Jag jobbar som sjuksköterska inom slutenvårdspsykiatrin och möter ofta våldsamma patienter, har varierat under åren på vilken avdelning jag jobbat på. Men vi går 2 månader innan, då blir vi avstängda från jobb och får havandeskap eller gravidpenning, vad det nu heter. Men eftersom vi jobbar med dessa patienter så har det alltid varit väldigt bra kultur just kring graviditet mellan den gravida och kollegor och chefer, man känner sig aldrig ensam och blir aldrig påtvingad något man inte känner sig säker i och om jag någonsin känt mig osäker under en graviditet eller för någon annan anledning, har jag påpekat det och någon annan har tagit det, eller så har någon från en grannavdelning hjälpt till.. Blanda in facket kanske?
Svar på tråden Bf September 2019