Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-28 06:54:04 följande:

    Hade några lugnare dagar men nu är jag sjukt orolig för MF igen. Drömmer om det, sover uselt!

    Hur sjutton blir man lugnare! Blir ju ångestladdad och deprimerad av detta!!!


    Det enda som funkat för mig är verklgen att sluta läsa om det, sluta hänga på familjeliv, sluta fokusera på det, utan bara försöka tvinga sig att tänka positiva tankar hur konstigt det än är. Alla känslor blir större om man går in i dom, så försök att göra annat och tänka på annat som inte hela tiden påminner dig om tankarna på missfall.
  • Jojjans
    Anonym (Jopp) skrev 2019-02-28 10:50:05 följande:

    Måste vara flika in här. Att göra KUB för att få ett gratis ultraljud är ju helt sjukt! Vet du hur överbelastade specialistvården är? Och så bokar kvinnor in KUB för att endast få se det lilla pyret? Sjukt respektlöst faktisk mot vården att inte tänka till innan man gör en sak. Helt obegripligt i min värld. Det är inte gratis att göra ultraljud under graviditeten (förutom RUL som ingår i basprogrammet) och det är ju samma för alla. Oj så irriterad jag blev på detta tänk som du har! Hälsningar från en barnmorska


    Ok, och hur tycker du annars att man ska få ett extra ultraljud i den veckan ifall man vill se att det ens finns ett levande foster? När läkarkåren inte lyssnar på kvinnors behov eller tar hänsyn till deras känslor så får dom faktiskt skylla sig själva. Otroligt onödig och anklagande kommentar.
  • Jojjans
    Snickesnack skrev 2019-02-28 11:50:46 följande:

    Låt oss nu inte skylla allt på läkarkåren. Läkare är hårt hållna av ekonomi och vårdpolitik. De kan inte göra allt de skulle vilja i en perfekt värld för resurserna finns inte. Därför prioriteras det. Och om vårdens resurser blir mer påfrestande ("de får skylla sig själva") är det inte bara vårdpersonalen som drabbas utan även patienterna.


    Du har helt rätt, slarvigt formulerat av mig, antagligen politiker osv. Min mening var bara att belysa att kvinnor i tidig graviditet inte erbjuds det som behövs och som man skulle må bra av, vilket är helt orimligt och oavsett vem som har beslutat om det får stå för konsekvenserna.
  • Jojjans
    Elcca skrev 2019-02-28 11:20:08 följande:

    Har idag fått jättekonstiga flytningar, orangea. Inte åt det röda hållet utan mer ut det gula hållet! Luktar ingenting, och är lite gryniga. Någon som har haft liknande!?

    Är nu livrädd att det är något konstigt! Har fått en akuttid till vår mvc för en kontroll! Håll alla tummar o tår snälla!!


    Jag har ingen erfarenhet men be dom ta odling för bakteriell vaginos som kan vara farligt under graviditet.
  • Jojjans
    Tigerkvinna skrev 2019-02-28 13:14:27 följande:

    Om du försvarar din åsikt varför kan du inte stå för den och skriva under ditt nick? Ganska fegt att hoppa på en person anonymt..

    Och att kvinnor inte går runt i flera veckor med ångest är föratt 83% utav kvinnorna har varit på ett ultraljud innan RUL. Där 80% utav dessa 83% har svarat att de inte varit intresserade utav fosterdiagnostiken i sig utan att se en viabel graviditet. Och det är väl inget konstigt att man vill se om gravditeten är viabel inna v.20 det är ju halva gravditeten. I mitt tycke är det nästintill psykisk tortyr att låta en kvinna gå så länge utan att veta. De flesta andra europeiska länder har UL i v.10-12 föratt ta reda på viabiliteten. Det är vi som ligger efter och har ett ganska dåligt basprogram med avseende på kvinnans psykiska trygghet i gravditeten. 

    Så om vården verkligen vill ha en förändring kring detta. Så borde du som barnmorska ta till dig att fosterdiagnostiken missbrukas så och strida föratt utveckla basprogrammet istället föratt hoppa på kvinnor anonymnt på forum för en handling som i vårt skeva system inte är allt annat än naturlig.


    Mycket bra formulerat! Det är systemet det är fel på, inte enskilda kvinnors agerande.

    Även kvinnor som inte är hysteriskt oroliga eller mår psykiskt dåligt kan ju börja göra det pga ovissheten det innebär att inte veta om det finns något levande där inne. Den oron är lika allvarlig som annan psykisk ohälsa och påverkar livskvalitén väldigt mycket, och ska såklart tas på lika stort allvar. Men som det är nu klappas man på huvudet och får höra att det inte är bra att oroa sig, och att allt är normalt. Oacceptabelt.
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-02-28 17:24:41 följande:

    Jag har fått lite mage! Såg det nu i spegeln, det är en liten rundning som inte ser ut som fläsk. Sen är det ju inte fostret på 3 cm som utgör magen, men ändå. Jag känner mig lite fin.


    Tösen01 skrev 2019-02-28 17:40:23 följande:

    Haha, jag har också fått en liten kula. Det är häftigt men som du skriver, det är inte fostret som töjer ut magen. Jag känner också mig fin. =)


    Jag med! Vet ju att det inte är fostret men är garanterat livmodern. Jag ör rätt smal i vanliga fall men är liksom svullen precis ovanför bygdbenet, så garanterat nåt som tar mer plats än vanligt där inne.
  • Jojjans
    Elcca skrev 2019-02-28 18:10:03 följande:

    Bakteriell vaginos luktar oftas väldigt illa och är en helt annan slags flytning. Men allt var bra med bebisen! Den levde rövare där inne i magen. Så det var skönt! :)

    Tydligen kan man få orangefärgade flytningar om man har en liten blödning. Inget konstigt eller ovanligt. Blev mest lite chockad och rädd över färgen som jag aldrig tidigare sett!


    Jag vill inte skrämma upp dig men har haft bakteriell vaginos utan lukt alls, och förlorade min bebis i vecka 16 i september pga infektion, bl.a. hittade man bakterierna som är vanliga vid bakteriell vaginos.
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-02-28 20:31:08 följande:

    Jag börjar ny anställning i maj, och har inte berättat om min graviditet. Skrivit på ett kontrakt, men för några veckor sen ändrade vi startdatum och jag har inte fått något nytt kontrakt. Det känns vansinnigt genomskinligt att tjata om att få kontraktet, för att några veckor senare släppa nyheten om graviditeten. Skulle ni göra så? Eller berätta tidigare? Är rätt orolig för att det ska tas dåligt oavsett.


    Jag skulle till 100% göra så. En anställning är ju förhoppningsvis längre än den korta period du är föräldraledig och jag tycker inte alls att man ska skämmas för att man ser till att ordna det tryggt för sig själv inför den tiden.
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-03-01 08:44:16 följande:

    Du har nog rätt. Känns bara så trist att börja relationen med chefen med att "smyga". Men det får väl bli så.


    Äsch jag tänker inte att det är att smyga. Tänker att man inte vill berätta för chefen för tidigt oavsett vilken typ av kontrakt man har. Jag berättar nog först när det börjar bli oundvikligt...
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-03-01 13:18:03 följande:

    Om det är en vettig arbetsgivare kommer de uppskatta att du är ärlig och berättar så att de kan vara beredda på att du kommer att vara föräldraledig och att de kanske behöver ta in någon annan under den perioden. Men förstår att situationen känns knepig, man vet ju kanske inte hur arbetsgivaren är innan man börjat jobba heller. Men lagligt har de i alla fall ingen rätt att neka dig anställning pga graviditet så jag hade nog berättat.


    Lagen säger väl att man måste meddela minst 2 månader innan föräldraledighet. Allt tidigare än det tycker jag är schysst (just när man är gravid är det ju omöjligt att dölja så länge).
Svar på tråden Bf September 2019