Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Daphodil skrev 2019-02-13 17:27:45 följande:

    Jätteklok kommentar. Det blir en "recall bias", dvs händer något negativt är det lättare att minnas eventuella orsaker eller tecken. Jag försöker själv skriva ner symtom som gjort mig rädd (akut mensvärk, tillfälligt avtagande illamående) för att komma ihåg att de inte behöver betyda något, till en eventuell nästa graviditet.


    Ja precis. Jag har gått såå många dagar och letat efter försvunna symptom och tänkt ?jaha nu är det kört, nu för jag missfall?, men det kommer jag ju glömma bort sen om jag får en frisk bebis.
  • Jojjans

    Hej alla med erfarenhet av illamående!

    Jag var lyckligt förskonad från nåt tydligt illamående förra gången jag var gravid, men i vecka 8 satte det igång för mig och jag blir inte klok på hur det fungerar! Förra gången gick det nämligen alltid över när jag åt något..

    När jag vaknar vid 6-tiden är jag så illamående att jag får svårt att få ordning på frukost. Ber ofta min sambo ställa fram så jag kan gå direkt tilll bordet och äta. När jag ätit så lugnar det sig lite men släpper inte helt. Sen äter jag en andra frukost några timmar senare. Men oavsett hur ofta jag äter eller vad jag äter så håller det i sig fram till lunch. Oavsett om jag ätit lunch eller inte så släpper det alltid typ runt 12.

    Jag är inte så illamående att jag kräks eller hulkar, men jag känner mig liksom dålig och har avsmak i hela kroppen. Påminner mest om när man är riktigt bakis minus huvudvärken.

    Har nån annan ett illamående som är så tidsbundet? Finns det några knep?

  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-13 17:38:52 följande:

    Absolut men ändå en fråga jag har och en fråga jag vill ställa. Den som inte önskar svara på den behöver såklart inte göra det!


    Självklart får du ställa frågan! Och hade jag haft erfarenhet skulle jag också svarat. Men jag upplevde en sån oroad ton i ditt inlägg och tänkte att jag ville skriva nåt lugnande, och påminna om att vi alla ska försöka komma ihåg andra sidan av myntet med.
  • Jojjans
    Lbem skrev 2019-02-13 19:19:53 följande:

    Illamåendet kom väldigt snabbt till mig. I v 6. Jag tog postafen då det var som värst första ca 5 timmarna efter jag vaknat, men sen slutade dom verka och jag började med lergigan comp som jag fick så himla ont i magen av så var tvungen att sluta. Nu mår jag ?bara? förbaskat illa, jag är bara i v 10 och vet ärligt inte hur jag ska orka. Som att vara konstant magsjuk


    Daphodil skrev 2019-02-13 17:53:58 följande:

    Jag har samma illamående som du, som att vara bakis, fast för mig är det större delen av min vakna tid. För mig blir det bättre av promenader och Lergigan comp. Upplever snabb effekt av det sistnämnda, så kanske något att testa direkt på morgonen?


    Usch jag har inte velat inse att jag kanske skulle behöva testa lergigan eller nåt...men om man kan få ont i magen av det så blir jag inte så sugen. Jag är ju arbetslös just nu så är inga problem att bara ligga i soffan och vila tills det går över, så egentligen går det ju an. Eller så blir det värre just för att jag inte rör mig. Ska testa med promenader istället och se om det gör skillnad!
  • Jojjans

    Nu kommer det lite positiva nyheter för att väga upp allt ledsamt... vi är precis klara på tidigt vul och DET FANNS ETT LITET HJÄRTA SOM SLOG! blev så lättad att jag började gråta - en reaktion som tidigare gånger kommit vid plusset men jag antar att jag hållt inne glädjen tills nu.

    8+1 enligt både mina beräkningar och vul, så nu är risken betydligt mindre att nåt går fel.

    Världens finaste alla-hjärtans-dag-present <3

  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-14 10:27:43 följande:

    Åh så underbart!!!! Grattis eller vad man nu säger. Det är ni så värda. Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag, kram


    Åå tack <3 och detsamma!
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-14 20:27:21 följande:

    Hej på er! Var ett tag sen jag uppdaterade här. Lovade att uppdatera förra torsdagen efter det andra ultraljudet av specialistläkaren, men kände att jag ville att familj skulle veta före.

    Fick som sagt komma till en gynekolog som frågade allmänt hur jag mådde, om jag känner mig gravid osv. Han sa att iom förra gynekologen kunde se en säck så lät det iallafall lovande, och vi skulle följa upp med blodprov för hcg. Men det behövdes inte, för visst låg det ett litet russin där i med puls <3


    Å vilken lättnad! Känns det som att du vågar börja tro på det nu, eller njuta? Vi fick se hjärtat slå första gången igår, och det var som att allt brast för mig och jag äntligen kunde börja glädjas åt allt.
  • Jojjans
    Tigerkvinna skrev 2019-02-15 16:58:05 följande:

    Var på vårt efterlängtade VUl idag. Blev daterad till 6+3 då CRL måttet var 0.63 cm. Vi fick se den lilla bönan och ett litet hålrum med extremt snabba blinkingar utav det lilla hjärtat. Ca 140 slag per minut. Så idag är vi glada och känner att vi tagit oss förbi första milstolpen. Som var ett tickande hjärta


    Så skönt! Det är en sån underbar känsla och stillar oron iaf för ett tag att ha kommit förbi nån milstolpe.
  • Jojjans
    Marianyckelpiga2019 skrev 2019-02-16 05:06:07 följande:

    Hej!

    Har en liten fråga, någon annan som har fått ont i leder och i höfter och ljumskar? Går in i v.9 idag och tycker det känns tidigt för att det ska vara foglossning, det kommer bara ibland, om jag suttit i samma position för länge eller när jag rört mig väldigt mycket under en dag!


    Jag får ont i ligamenten/bäckenområdet/höfterna om jag rört mig för mycket! Jag har förstått det som att hormonerna i kroppen mjukar upp leder, ligament osv redan tidigt som en förberedelse. Jag har själv kopplat mina smärtor till ligamentssmärtor, som blir värre när jag jobbat tungt eller gått långt.

    Jag hittade en superbra sida om just bäckensmärtor, där står det att hormonet relaxinet ökar redan tidigt, och peakar i vecka 12. Så inte konstigt att vissa känner av en ökad känslighet i bäckenområdet vid överansträngning redan nu.

    bakingbabies.se/2017/10/30/graviditet-paverkar-hallning-och-gangmonster/
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-16 17:45:39 följande:

    Nån annan som upplever extremt svullen mage? Inte svullen som att i magen putar överdrivet mycket, men det känns svullet inuti eller vad man ska säga. Som att allt man äter sväller upp x3 i magen. Jag får knappt i mig mat för efter 5 tuggor är det tvärstopp.

    Känns som om jag har en bulldeg i magen..


    Jag känner samma i perioder, tycker det är olika illa olika veckor. Har blivit ganska förstoppad/hård i magen så försöker verkligen tänka på vad jag äter och få i mig mycket fibrer, torkad frukt och vätska, och röra på mig myclet när det blir som värst.
Svar på tråden Bf September 2019