Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Miichaella skrev 2019-07-27 17:29:16 följande:

    Min var påväg ut men kanske var någon annan också? Min pojke är kvar i magen. Åkte ju in 26+2 och är idag 31+3. Är sjukskriven och är in på regelbundna kontroller av livmodertappen. Läget är stabilt vilket vi är så otroligt tacksamma för så han får stanna några veckor till iaf :)


    Så skönt att det gått bra för dig och att bebisen fortfarande är kvar i magen :)
  • September89
    Anonym (Trean) skrev 2019-07-27 22:46:39 följande:

    En kompis till mig använde stödstrumpor eftersom hon också svullnade mycket. Hon tyckte de hjälpte.De ska finnas typ i sportaffärer: Stadium osv. Kanske även på apoteket.


    Jag har stödstrumpor och vet att de hjälper för fötterna men i 32 graders värme är det orimligt varmt att gå omkring i knästrumpor. Svullnaden sitter även i ansiktet och händerna. Hoppas det inte blir lika illa idag!
  • September89
    Miichaella skrev 2019-07-28 12:15:31 följande:

    Ja precis! Jag tar det väldigt lugnt också och jag verkar göra rätt hittills :) Vet inte hur jag ska klara av att vara sjukskriven i två månader till, vet inte vad jag kan hitta på med tanke på att jag knappt får göra nånting :) Men men! Kommer vara värt det när han är här färdigbakad och klar :)


    Förstår att det kan kännas långtråkigt och man vill ju gärna boa och fixa lite på slutet! Men passa på att läsa böcker kanske? Jag var sjukskriven från vecka 25 med mitt första barn, då började jag virka haha.

    Jag tycker alltid det känns bättre att få vara utomhus också så om jag inte kunde promenera skulle jag sätta mig ute på tomten, eller bara på någon bänk om jag inte hade tomt eller balkong och läsa en bok eller lyssna på en podd eller så. Vet inte hur stillasittande du behöver vara, men förstår att det är trist att inte kunna göra saker när andan faller på. Låter ändå som att du tar situationen med gott mod :)
  • September89
    norrsken91 skrev 2019-07-28 13:58:57 följande:

    Tipsar om Mabs nylonstödstrumpor, beställde flera från Apotea. Har varit min räddning då de inte är lika tjocka. Men de gäller att dra på dem från morgonen. Har de gått en stund och man är varm o svettig går de knappt att få på haha!


    Har sett dem på mitt apotek, kanske ska prova dem då! Även om nylon också låter varmt haha. Idag har jag legat framför fläkten (med stödstrumpor på) hela dagen, inte så roligt när det är sommar och man vill ut och göra saker men efter gårdagen pallar jag inte annat haha. Försökte ligga på altanen en stund men vi har ett plasttak över den så det blir ännu varmare där haha. Är inte van att tycka värmen är jobbig!
  • September89
    Elcca skrev 2019-07-30 11:44:50 följande:

    De senaste dagarna har jag fått en konstig känsla uppe i underlivet..känns lixom som att det hänger ut något, typ bebisens ena fot. Haha. Vet inte hur jag ska förklara det bättre. Ingen smärta eller så, bara en konstig känsla! Någon mer som känner igen sig? Är idag i v.31+4..


    Jag började känna tryck neråt i vecka 31-32, kunde kännas enda ner i underlivet. Vet inte om det är något sånt du menar?
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-30 13:34:09 följande:

    Jag har också börjat känna nåt slags tryck neråt, en tyngdkänsla. Kanske är det bebisen som börjar sjunka ner (v 32 imorgon). Ilar liksom neråt till botten i bäckenet.

    Utöver det har jag också fått som molande mensvärk då och då. Inte varje dag, men flera gånger sedan en vecka tillbaka. Vet inte om det är förvärkar eller något annat, eller om jag borde kolla upp det på något vis.


    Jag känner som mensvärk nästan dagligen nu (är i slutet av vecka 36) och har haft liknande i alla mina graviditeter sista veckorna. På mvc i vecka 33 låg bebisen med huvudet väldigt långt ner så det stämmer ju bra med trycket som jag började känna kring vecka 31-32.

    Känns overkligt att vi kommit så långt allihopa nu! Känns som det var nyss man gick med i den här tråden och oroade sig över om man över huvud taget var gravid eller om man bara inbillat sig haha
  • September89
    Väntarpåpluset skrev 2019-07-30 14:36:23 följande:

    Hej allihopa som fortfarande är aktiva här! Hoppas ni har det bra med era graviditeter. Här är en liten uppdatering ifrån mig. Jag födde för 9 dagar sen på söndagen den 21 juli vecka 34+0 en underbart vacker liten flicka <3

    Vi ligger fortfarande på neonatal och blir här tills vi fått allt att funka innan vi reser hem. Jag kommer starta en tråd om prematurfödsel i vecka 34 för att få tips och råd från mammor i den situasjonen och lämnar därför er och önskar er lycka till med era septemberbäbisar. Massor av kramar


    Grattis! Hoppas allt gått och går bra med er lilla tjej trots att hon kom lite tidigt!
  • September89

    Idag fick jag ett samtal från specialistmvc om att mitt snitt blir framflyttat. De hade fått in mer akuta grejer som var tvungna att prioriteras. Känns jättejobbigt då mitt senaste barn föddes två veckor innan bf, hade planerat snitt med henne också men fick ändå bråka om att få igenom det när jag kom in några dagar tidigt med värkar. Även mitt första barn kom innan bf. Hade fått snittet planerat lite tidigare på grund av det men nu blir det bara 7 dagar innan Jag som tyckte att det redan var i senaste laget innan tiden blev framflyttad :(

  • September89
    Etta skrev 2019-08-01 18:51:25 följande:

    Usch, så jobbigt! Och låter ju inte klokt att de bråkade om att du skulle få komma in när värkarna börjat! En vän till mig hamnade i samma situation, planerat snitt som sköts fram och då hann hennes värkar komma igång två dagar innan, fast då var det inga problem för henne att komma in. Hoppas det var en engångsföreteelse att de var så nitiska förra gången! Vilket datum har du fått?


    Jag fick komma in direkt men väl på plats ville de att jag skulle föda vaginalt trots att jag hade snitt planerat. Så jag var inne med värkar och fick inget för att stoppa förloppet och fick under värkarbetet och hög på lustgas bråka om att få snitt som jag redan blivit beviljad.

    Min nya snittdag är 21/8. Har BF 28/8 då jag blev flyttad från september vid kub-ultraljudet.

    De sa att jag självklart ska komma in vid första känningen och då få ett akutsnitt men så sa de sist också och då blev det ju krångel ändå så jag är ändå lite orolig.
  • September89
    Etta skrev 2019-08-01 20:23:20 följande:

    Fy vad dåligt, snacka om att skapa ångest!!


    Ja det känns inte alls kul även om jag ju förstår att de måste lägga akuta saker i första hand. Är glad att jag väntar detta barn med en ny man för jag vet i alla fall att han kommer ta fighten åt mig om det behövs, förra gången gjorde inte pappan ett skit.

    Känns skönt att få skriva av sig och få lite sympati här haha.
Svar på tråden Bf September 2019