Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Babyno2 skrev 2019-02-14 18:09:33 följande:

    Någon som har erfarenhet av högt socker? :)

    Är gravid i v 10 (tredje grav) och har redan gjort två besök hos bm. Första besöket var sockret toppen men nu var det högt, dock precis under 8 vilket är gränsen. Hon verkade inte orolig för det men hon tyckte ju de va konstigt med tanke på att ja bara ätit en nyttig frukost o druckit vatten. Testet var tillförlitligt då de togs ur armen.

    Vi la inte upp någon plan men hon bad mig ändå ha de i åtanke och inte frossa i sötsaker, vilket jag inte gör :)

    Men så läste jag detta: Förhöjt blodsocker under graviditetens första tre månader ökar risken för missbildningar hos fostret. .

    Och i sept-18 förlorade jag en bebis i v20 pga missbildning så ja blev orolig nu!!

    Någon som har erfarenhet?

    Ska inte t bm förrän v 17 igen. Men som sagt, hon verkar inte oroad men jag är


    Gränsen går vid 7 för diabetes, men då ska det vara fastevärden och upprepade sådana. Be att få testa igen om några veckor.
  • Daphodil
    GulRödBlå skrev 2019-02-14 20:27:21 följande:

    Hej på er! Var ett tag sen jag uppdaterade här. Lovade att uppdatera förra torsdagen efter det andra ultraljudet av specialistläkaren, men kände att jag ville att familj skulle veta före.

    Fick som sagt komma till en gynekolog som frågade allmänt hur jag mådde, om jag känner mig gravid osv. Han sa att iom förra gynekologen kunde se en säck så lät det iallafall lovande, och vi skulle följa upp med blodprov för hcg. Men det behövdes inte, för visst låg det ett litet russin där i med puls <3


    Åh! Det måste kännas fantastiskt. Grattis!!
  • Daphodil

    V 9 idag. Börjar kännas på riktigt (trots att jag inte har några bildbevis att det ens finns nåt där inne) och idag passade vi på att köpa liggdel till vår fina vagn. Inskrivning på torsdag och då även remiss för kub!

  • Daphodil
    Elcca skrev 2019-02-16 15:56:13 följande:

    Då är vi nästan exakt på dagen, jag gick in i v.9 igår! :)

    Jag var på tidigt ul i tisdags och fick se ett litet tickande hjärta. Ska även på ul hos mvc på fredag och inskrivning den 25/2. Ska bli så spännande!


    Vilken lyx med ul på MVC! Jag funderade på tidigt ul, men ville vänta till efter superviktig tenta på fredag. Och efter det är jag ändå i v 10, så då kan jag lika gärna vänta till KUB. Men ändå avundsjuk på dig och alla andra som fått se sin lilla eller lille =)
  • Daphodil

    Tänkte mig en liten frågerunda för de som vill!

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    V8+1, enligt ÄL.

    2. Barn sen tidigare?

    Ja, en dotter på 2,5.

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Ett tidigt mf juni 2018, typ v 4+3.

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    8 försök, (då inkluderar jag det tidiga mf:et)

    5. Hur berättade du för din partner?

    Ett gammalt hederligt "det kanske blir bäbis i september, älskling."

    6. Vilka andra har du berättat för hittills?

    Syster, föräldrar, svärföräldrar (eftersom de frågade), en gravid vän.

    7. Cravings?

    Varierar oerhört, just nu tokig i räksallad.

    8. Krämpor?

    Illamående, trötthet, börjar bli förstoppad

    9. "Känning" om visst kön?

    Kanske är önsketänkande, men jag får känslan att det är en flicka.

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Vi (jag) hade dem klara redan innan plusset! =)

  • Daphodil
    Tösen01 skrev 2019-02-17 17:16:16 följande:

    Halloj!

    Är det någon som börjat få lite mage? Jag går bara in i v. 11 imorgon, men har en liten liten kula, eller rättare sagt, jag har verkligen svårt att dölja att jag är gravid. Inga byxor passar, har fått köpa gravidtights som jag lever i. Mina jackor är trånga över gumpen. Hade min bästa vän hos mig i helgen, hon vet sen innan, men hon sa dirket: du ser verkligen gravid ut nu. "Äh det är tarmarna och fett", måhända sa hon, men du är en 34 i vanliga fall, men nu är du en 40 över nedre delen av magen och brösten, men fortfarande en 34:a rumpan och midjan. Haha. Hon har själv barn. Trodde "smala" personer fick vänta längre på en mage? Dock har jag inte världens magmuskler så det kan vara därför.

    Hur är det för er? Jag vill helst inte köpa några gravidkläder än, det ör så tidigt, men jag har typ inget som passar. Mina kläder är inte gjorda för extra kilon tyvärr....


    Nu är jag bara i v 9, men hur mycket jag än önskar att det fanns en liten kula så finns ingen än. Kan du inte köpa lite gravidkläder då, lär ju ändå behövas längre fram?
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-17 17:53:40 följande:

    Ska göra KUB men har inte fått tid förrän v 13+2...känns sent!

    Ska iväg på inskrivningssamtal nästa vecka. är då i v 11 (10+2). Jag är såååå nervös fast vi gjorde ett vul i v 8+1! Jag skulle sååå gärna vilja ha ett ul till nu i v 10-11...känns som om jag inte är gravid typ! Hur fan vet man liksom att det lever!??!

     

    Jag har lite funderingar kring detta med träning och graviditet. Hur många tränar här? Hur tränar ni nu vs hur ni tränade innan ni blev gravida?

    Jag har mått så illa innan men det börjar lägga sig nu (ja det gör också mig stressad!!!) vilket gör att jag kunnat börja träna igen! Jag känner att jag verkligen vill komma igång med träningen nu medan jag är gravid för det är ÄNNU svårare att komma igång efteråt sedan.

    Tänker ni nåt på det? och hur ni ska komma igång efteråt? 

    Har ni några funderingar på detta med vagnar eller så med tanke på träning/löpning när bebisen kommit?


    Tränar inte längre, pga noja. Men tar promenader, och kommer fortsätta med promenader när barnet är här. (Dottern sov bara när vagnen var i rullning så förbereder mig på att inte ha något val haha). Kommer nog inte börja träna kondition förrän amningen är slut, det blev så tungt med mjölktuttar.
  • Daphodil

    Gick från jobbet med panik då jag inte kunde komma på ETT middagsförslag som inte fick magen att vändas ut och in. Men så hägrade en thaivagn och jag kände: Yes! Detta vill jag ha. Kändes som en enorm vinst! =)

  • Daphodil

    Har för övrigt kräkts senaste dagarna. Någon längre gången som började kräkas runt v 9 - och hur länge höll det i sig isf?

  • Daphodil

    Igår fick jag åter en liten brun flytning och minskat Illamående. Idag är illamåendet lite tydligare, men jag blir så stressad. Funderar på privat vul, men det blir inte förrän v 10 isf, och då känns det som KUB ändå är runt hörnet. jobbigt.

Svar på tråden Bf September 2019