Inlägg från: Bananböjaren |Visa alla inlägg
  • Bananböjaren

    Ni som inte kopplar hundarna

    transparent skrev 2018-12-26 14:49:00 följande:

    Det är lite vilda västern för er va? Ni ser er som laglösa?


    Ja, jag är rätt långt åt anarkisthållet.
    transparent skrev 2018-12-26 14:49:00 följande:

    Det är jag och hunden, ni andra får flytta på er.


    Japp, oftast nått sånt.
    transparent skrev 2018-12-26 14:49:00 följande:

    Eller hur tänker ni? Nån hänsyn till att det finns andra människor?



    Jadå, min familj och mina bekanta. Dig skiter jag i. Jag har inte gjort eller godkännt lagarna, varför skulle jag följa dom bara för att jag råkar vara född på ett visst ställe?
  • Bananböjaren
    Ignoramus skrev 2018-12-27 10:43:59 följande:

    Ahh jag har också hund men jag blir TOKIG av att läsa det du skriver. Finns det en risk på hundra att din hund springer fram till andra människor eller hundar, eller tänker du "ja det borde gå bra att släppa den, bara inte *insert valfri händelse som får hunden att sticka* dyker upp/inträffar", så HÅLL DEN KOPPLAD. Jag som hundförare blir nog minst lika irriterad på de med hundar som kommer framspringandes/inte plockar upp efter sig, eftersom de svärtar ner namnet på alla som sköter sig.

    Jag har full förståelse för att många drar alla hundägare över en kam. Och min reaktion är (för det mesta) inte att gå i försvarsställning, utan jag håller med. Folk får fan ta sig i kragen och se till att sköta sig så oklanderligt som det går. Vi har ett totalt hundägaransvar och där tycker jag att lagen är alldeles för slapphänt i praktiken. Du ska riskera att förlora vårdnaden om en (vuxen) hund som springer fram till andra som inte önskar det. Dryga böter om din hund inte kommer direkt på inkallning. Ja, osv osv.

    Samtidigt kan jag ju minst sagt bli irriterad åt andra hållet med. Som när polisen gav mig smäll på fingrarna för att min hund vad "utom kontroll" (med andra ord: i flykt) efter att ha blivit skrämd av ett gäng ungdomar som kastade smällare efter henne en vanlig vardagsmorgon på väg till jobbet. Jag ringde alltså och anmälde ungdomarna för att halvt ha skrämt ihjäl min hund, men polisen gjorde alltså inte ett skit mot dem utan sa bara att det om något var jag som bröt mot lagen genom att inte ha min hund kopplad.

    Sen tycker jag att man får ha överseende med valpar, för hunden måste ju lära sig att gå lös då de sällan föds med den hundraprocentiga instinkten.


    Du tycker visst att både hundar och män bör gå i koppel du?
  • Bananböjaren
    Ignoramus skrev 2018-12-27 11:46:22 följande:

    Och kastreras! ;)


    Ha, jag visste det!SoligSkrattande
  • Bananböjaren
    Ignoramus skrev 2018-12-27 12:02:09 följande:

    Men skämt åsido tycker jag att hundar ska få springa fria, och att det är människans plikt att på ett eller annat sätt förse hunden med den möjligheten. Om det är via notorisk träning eller flytt till landet får människan avgöra själv ;)


    Absolut.
  • Bananböjaren
    transparent skrev 2018-12-27 12:52:08 följande:
    Jag tycker vi övriga ska få rösta om att hundägare, och hundar, avlägsnar sig ur vår åsyn. 
    Det är väl inget som stoppar dig att sätta igång en sån omröstning? Nu kanske ingen bryr sig så mycket i utgången av den men...
  • Bananböjaren
    Emerencia skrev 2018-12-27 22:01:58 följande:
    Och ingen bryr sig om dina spydiga kommentarer och ditt försvar kring rasister.
    Specsavers ringde. Dina glasögon var visst färdiga.
Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna