Inlägg från: möjligt |Visa alla inlägg
  • möjligt

    Ni som inte kopplar hundarna

    Jag är MÄKTA förvånad över den här tråden!!

    Koppeltvång betyder koppeltvång, framförallt i städer och parker

    Det är ofta jag stöter på lösspringande hundar, jag kan se mellan fingrarna med det om hundföraren har 100 procent kontroll OCH håller hunden strikt fot. Men oftast när jag stöter på hundar i parker så ser jag inte ens hundägaren förrän 10 min senare. Om man ber dem kalla in och koppla är de ofta irriterade, oförstående och ibland även aggressiva.

    Ni som säger rakt ut att ni skiter i lagarna och reglerna och slår er för bröstet att ?jag minsann har koll på min hund?, kan ni inte förstå att ni skapar otrygghet i allmänna miljöer? Det är otroligt många hundägare som inte har koll på sina hundar och det är därför inte upp till var och ens omdöme om kopplet ska vara på. Inte fan kan jag avgöra vid blotta åsynen karaktär, fostran och psyke på din hund och lagen finns för att det SKA jag heller inte behöva.

    Har en ettåring som ofta får tulta runt och leka i lövhögarna i parkerna, jag är med men några meter bort ibland, jag kan informera om att det ger kallsvett och adrenalinpåslag som inget annat när en stor jävla kamphund(!) kommer springande tillsynes helt utan ägare eller uppsyn

    Att slå er för bröstet och säga att ni har strikt ansvar ger inte mitt barn näsan eller livet tillbaka om det skulle gå fel

    Och ni som alltid låter era hundar gå lösa och HAR total koll på dem, ni bidrar ändå till problemet då ni normaliserar beteendet inför andra hundägare som ser er och inte har samma koll på sin hund som er

    Jag stannar bilen om där är en stoppskylt eller om där är ett rödljus. Vissa regler får man lov att följa för den gemensamma tryggheten

  • möjligt
    Feronia skrev 2018-12-29 00:14:23 följande:

    Vilka energier tror du att du överför till din 1-åring angående djur och natur om du reagerar ens 10 % så kraftfullt vid möten av hundar som i din skrift?


    Har du barn?

    Jag har arbetat inom naturbruk en stor del är mitt liv och haft både hästar hundar och katter. Jag är stor djurvän och naturälskare och hoppas kunna överföra det till mitt barn.

    Däremot lär jag mitt barn att vara försiktig med främmande hundar. Jag säger om och om igen att vissa hundar är snälla men vissa hundar är farliga och att man ALDRIG får gå fram till en hund på eget initiativ.

    Jag är inte rädd för hundar. Min son har fått hälsa, klappa på och interagera med flera hundar, där jag känt ägaren och litat på både ägare och hund.

    Men när en främmande,stor hund kommer springande helt utan tillsyn mot min ettåring och jag är osäker på om den är aggressiv och om jag kan hinna dit först då kan jag lova att beskyddarinstinkterna kickar in. På samma sätt som de gör när han ?smiter? iväg när där finns bilar i närheten etc.

    Det finns gott om otränade och opålitliga hundar

    Och det finns gott om oansvariga hundägare

    När där finns ett helt gap med tänder i höjd med mitt ettårings huvud då är jag inte så mycket för tillit till främmandes ansvarsförmåga och förnuft

    Lägg på det att en ettåring i princip är oförmögen till impulskontroll så litar jag inte heller på att han inte gör något provokativt heller

    Senaste gången han fick socialisera med en hund, vi hade läst vilda bebi boken, hunden slickade honom och han slickade tillbaka.

    Det finns inget hundkörkort men det finns Koppeltvång för andras trygghet
  • möjligt
    Ignoramus skrev 2018-12-29 00:12:00 följande:

    Vi tävlar i högsta klassen i lydnaden och hunden har fler tävlingstitlar inom en mängd olika grenar än vad jag har fingrar. Hunden har gått lös hela livet, i städer och parker. Och den skiter fullständigt i andra hundar, människor, barn eller bytesdjur.

    Jag förstår din ståndpunkt och jag beklagar verkligen att andra missköter sig. SPECIELLT när det är barn/smådjur/mindre hundar inblandade, som inte kan försvara sig. Och jag förstår att jag bidrar till att andra med mindre koll släpper sina lösa. MEN. Jag tänker inte begränsa min hund till futtiga koppelpromenader för den sakens skull.


    Fast du missköter dig ju också egentligen?

    Jag kan ha övningskört i åratal och vara en fantastisk förare men har jag inget körkort är det olagligt att framföra en bil utan handledare

    Jag kan ha fantastisk alkoholtolerans men lagen om rattfylleri gäller även mig

    Lagar finns för den gemensamma tryggheten det blir irriterande på samma vis som när man hela tiden ser cyklister i rallyfart som cyklar mitt på den fulla gågatan
  • möjligt

    Vet inte var du bor eller hur reglerna ser ut där men här är Malmös hundstadgar och de är rejält strikta. Inga okopplade hundar i centrum överhuvudtaget och på gräsmattor och lekområden särskilt använda och avsedda för rekreation så råder totalt hundförbud

    Trots detta möts man hyfsat ofta av oövervakade lösspringande hundar på lekplatser i centrum....

    malmo.se/download/18.685fbbb5160dbb463c26ee3d/1516021355807/Hundkarta+201211+webb.pdf

  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 09:26:03 följande:

    Nej, och du kan inte vara absolut säker på att ditt barn - om du har något - inte kommer att attackera andra barn utomhus, att bita dem allvarligt.

    Eller hundar förresten. Om ett barn plötsligt attackerar en hund så har den okopplade hunden större rörelseutrymme än den kopplade, den okopplade kan springa undan medan den kopplade kan känna sig trängd och i värsta fall försöka försvara sig.

    Jag är förresten väl medveten om att det är betydligt vanligare med hundrädsla bland vissa invandrargrupper men att detta är en för många okänd integrationsaspekt. De är fullt möjligt att observera fenomenet om man kollar hur invandrarbarnen beter sig i möten med kopplade hundar där ägarna har en tendens att aldrig anpassa sig till dem de möter. 

    På en skala vilket som skrämmer mest skulle jag sätta lösspringande hundar utom kontroll och kopplade hundar vars enda kontroll är kopplet. Som hundågare rör man sig mycket utomhus - och fenomenet med en stor hund som sliter och drar i kopplet samtidigt som den "vrålar" av ilska är inte alls ovanligt.

    Som vuxen kan det vara bra att ta reda på hur man beter sig i en situation där en kopplad hund slitit sig, det brukar kunna lösa sig om man tar det lugnt och fångar upp hunden som slitit sig från sin enda kontroll - kopplet. 

    Egentligen är lagen alldeles utmärkt - alltså att den anger att man ska ha kontroll över sin hund - synd bara att lagen sätts ur spel i kommuner där man har lokala förordningar som inte bottnar i kunskap om hundars och människors beteende.

    Skulle alla följa lagen och dess intentioner så skulle vi ha en betydligt behagligare situation.


    Fast även om hunden i kopplet skulle känna sig mer trängd så antyder ju kopplet att ägaren finns inom räckhåll och kan hjälpa situationen.

    Jo barn biter andra barn, barn slår andra barn, det händer. Vuxna försöker uppfostra och avstyra men jo det händer. Det finns inget motsvarande kontrollkrav på barn som hund, av uppenbara skäl, vilka barn skulle vi få om vi tvingades koppla barnen på ett par meters avstånd tills de är 10?

    För nä du kan aldrig 100% förlita dig på en 5årings agerande, det är inte möjligt. De ska inte heller tvingas att vara kopplade(!) på allmänna rekreations områden och lekplatser.

    Du missar helt poängen med att okända inte kan veta att din hund är 100% säker och kontrollerad. Och nej uppenbarligen så Vill man inte chansa med varje hund! Det kan kosta ett litet barn rejäla skador eller i värsta fall livet. Eller menar du på fullt allvar att man inte som utomstående ska bli ordentligt vaksam när det kommer en lösspringande hund? Ska man naivt anta att ägaren har FULL kontroll?

    Jag har mött både kamphundar lösspringande bland buskarna, helt utan ägare inom synhåll, jag har mött par av hundar som på vår och sommar sprungit i häckarna i parkerna runt lekplatsen och söker efter fåglar och kaniner, återigen med ägaren långt utom både syn och hörhåll.

    Menar du då att det är mer rimligt att vi kopplar alla barn och istället låter hundarna prioriteras i parker och på lekplatser?

    Ha lite respekt för att lösa hundar gör människor otrygga! Vilken kommun bor du i som har så lösa regler?

    Och du inte ens när ägaren glatt säger att hunden är sååå snäll är det något att lita på, det säger 99% av dem. Hade en incident när min 1.5 åring ville gå fram och klappa på en hund i koppel(grov ras för vakt/kamp skulle jag tro)

    Hunden rycker rejält i kopplet och när jag snälla och vänlig resonerar med barnet att just den hunden ska vi nog inte klappa och vänligt avböjer till ägaren så blir denne förbannad, tydligen var det en personlig kränkning i hans ögon för hans hund var minsann helt ofarlig.

    Att 1 på 15 av hundägare har koll är inte relevant, hur menar du att vi icke hundmänniskor ska urskilja dem på ett par sekunder?
  • möjligt
    Feronia skrev 2018-12-29 02:31:24 följande:

    Glad för att bo i Danderyd. Utgångsläget i kommunen är att hundar får vara okopplade om det inte är på offentliga platser som badställen, idrottsplatser o liknande - något som hundägarna nyttjar flitigt till glädje för alla i samhället, inklusive hundarna.


    Ser inte hur det är sån massiv skillnad. Koppeltvång i alla parker, gator och torg i danderyd med verkar det som.

    www.danderyd.se/Uppleva-och-gora/Idrott-motion-och-friluftsliv/Friluftsliv-och-motion/Hundrastgard/
  • möjligt
    Feronia skrev 2018-12-29 02:31:24 följande:

    Glad för att bo i Danderyd. Utgångsläget i kommunen är att hundar får vara okopplade om det inte är på offentliga platser som badställen, idrottsplatser o liknande - något som hundägarna nyttjar flitigt till glädje för alla i samhället, inklusive hundarna.


    Du inser att offentliga platser täcker mycket va?

    Helt ärligt nyfiken, var menar du att man får ha lösa hundar?

    Och malmö är en ganska bra hundstad, mycket pengar och arbete har satsats på hundrastgårdar överallt. Plus att hela gigantiska ribbanfältet vid havet gjorts till en frizon för lösspringande hundar, en av Malmös vackraste platser, inkluderande en bit strand också.

    www.tripadvisor.se/ShowUserReviews-g189839-d10295553-r585482028-Ribersborgsstranden-Malmo_Skane_County.html

    www.google.com/amp/s/malmomagazine.wordpress.com/2018/04/29/hundfaltet-pa-ribban/amp/
  • möjligt
    Loloboije skrev 2019-06-18 10:49:16 följande:

    Jag skrev precis att jag var där i helgen och såg eländet. Som sagt är det ju lösa hundar över hela stranden och fältet, alla verkar skita totalt i att det bara gäller ett avgränsat område. Samma med dom där inhägnade hundrastgårdarna som fanns i varje kvarter. Det var ju hela tiden en rottweiler, en siberian husky och en engelsk bulldog utan koppel utanför hundrastgården iallafall. Jag har aldrig sett så många stora hundar lösa i tätbebyggt område nånsin och jag har ändå bott i Grekland, på Irland och i Spanien...

    Schäfer, Akita, Rottweiler osv helt vind för våg som om hela Malmö vore Kristiania...


    Nej jag håller med om att det är fruktansvärt mycket problem med lösspringande hundar i Malmö. Tycker det är ett tydligt exempel på att det inte ska och bör lämnas till individen om för det skapar en ohållbar situation och ett obehagligt klimat för andra.

    Jag svarade personen som tyckte att det måste vara hemskt att ha hund i Malmö för att reglerna för koppling är så strikta och jag menar att det gjorts mycket utrymme för hundar i Malmö INOM reglerna
  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 10:58:01 följande:

    Ja, det skulle också göra det enklare för polisen. Nu tvingas de ju ofta skämmas och titta bort när man möter dem med en okopplad hund som tydligt är kontrollerad.

    Jag mötte förresten en man som berättade att han och hans hund blivit stoppade av polisen. Han visade dem hur en hundägare kan ha kontroll på sin hund med ett "osynligt koppel"  och avslutade med att visa att han lärt hunden att skälla två gånger vid frågan "Vad säger man till polisen?"

    När poliserna åkte därifrån så tutade de och vinkade, enligt mannen.


    Fast så vitt jag vet har kommuner och länsstyrelse bemyndigande att införa vidare inskränkningar av ordningsrätt inom sitt område. Jag antar att koppeltvång faller inom den ramen med målet att göra offentliga miljöer platser trygga för allmänheten.

    Iden om inga regler alls men hårda straff hade nog kunnat applicerats på en massa olika situationer men det är väl knappast hållbart? Istället har vi ytterligare regler i situationer där det visat sig behövas och det är många.

    Tänk om trafikreglerna dragits ned till, du får köra fritt så länge du inte skadar vare sig människor, djur eller någons egendom. Jippie va skoj det skulle vara.

    Att dessa koppeltvångs regler inte finns i lagen är eftersom man vill ha möjlighet att anpassa efter den individuella platsen. Ska man ha det i lagen så kommer det ju att behöva bli otroligt generellt vilket knappast gynnat någon
  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 12:38:22 följande:

    Javisst - men alla följer inte lokala förordningar.

    Vi bor i Stockholm här finns det ett flertal lokala ordningsföreskrifter som efterlevs sisådär.

    Det händer lite då och då att vi stöter på herr eller fru duktig amatörpolis som förklarar att det enligt lag är förbjudet att ha hundar okopplade.

    Jag rättar dem aldrig utan tackar för upplysningen och går glatt vidare med hunden okoppladhttps://stad.stockholm/politik-och-demokrati/styrande-dokument/allmanna-lokala-ordningsforeskrifter-i-stockholm/


    Att folk väljer att inte följa lagar och regler är väl knappast något att eftersträva?

    Sedan faller väl utökningarna som en förlängning av ordningslagen så att man betraktar den som lag är kanske inte så konstigt?

    Vill du ha massa fylleri på offentliga platser eller extrema störningar i form av skrikande människorna på natten också? Jag gissar att det finns en del förordningar som inte är lika onödiga för dig?

    Ska vi strunta i kommunala hastighetsbegränsningar också då förresten?

    De är väl inte heller viktiga nog att följa:

    17 § Inom tättbebyggt område får fordon inte föras med högre hastighet än 50 kilometer i timmen.

    Om det är motiverat av hänsyn till trafiksäkerheten, framkomligheten eller miljön får kommunen meddela föreskrifter om att den högsta tillåtna hastigheten inom ett tättbebyggt område eller del av ett sådant område ska vara 30 eller 40 kilometer i timmen.
  • möjligt

    Finns ju otroligt mycket av det som styr vardagen i samhällen som styrs av lokala föreskrifter. Menar du på fullt allvar att du tycker att vi ska avskriva allihop? Inklusive parkeringssystem, säkerhetsföreskrifter kring vatten och hamn, gågator. Alla regler för marknader och torghandel ryker väl i samma veva då, för att inte tala om renhållning och sopor? Brandposter, bullerrestriktioner, skyldighet att minimera störningar och nedskräpningar, fri camping överallt(!), fri användning av fyrverkerier så länge de inte har styrpinne, m.m

    Jag gör en gissning att samhällena hade blivit betydligt mindre behagliga att bo i.

    Och de lokala förordningarna brukar BTW vara försedda med ett strafföreläggande i form av penningböter, precis som ordningslagen då det är en förlängning är denna.

  • möjligt
    Ignoramus skrev 2019-06-18 14:58:36 följande:

    Fast då hade folk med andra ord inte skött sig. Det här förutsätter ju att man gör det. Funkar lagen någorlunda (du menar att samhället skulle raserats utan dem) så finns det ju ingen anledning att ändra på den. Hundförordningarna funkar inte överhuvudtaget, alltså borde man se över dem. Finns ingen anledning att lösa och lydiga hundar ska kopplas, finns ingen anledning att lösa olydiga hundar ska komma undan.


    Fast du tycker inte det! Tittar du på den här tråden så kan du ju se att väldigt många ser okopplade hundar i centrum på offentliga platser. Och nej de sköter sig inte! För det råder på dessa platser koppeltvång för hundar!

    Jag kan lika väl köra i 50 utanför en förskola med 30 zon, även om jag tycker att jag har superkoll och inte skadar någon så skapar det otrygghet I det området. Det influerar säkerligen även andra att bryta reglerna, vilket den här tråden också verkar antyda
  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 15:41:00 följande:

    Regler som varken efterlevs och där överträdelser inte beivras är inget att eftersträva.

    Vad gäller lagen så är den utmärkt men den borde kompletteras med utbildningar/certifikat för hundar/hundågare.

    Vi skulle inte ha vår hund okopplad om det vore så att vi bedömde att det finns en risk att den springer fram till människor, andra hundar eller börjar jaga t ex en kaninunge som plötsligt hoppar fram.

    Det är klart att jag ser lösspringande hundar som enligt mig inte borde få vara ute utan att vara kopplade, men jag ser också en del kopplade hundar där det bara är kopplet som hindrar hunden från att riskera att skada barn, vuxna, andra hundar eller andra djur.

    Problemet är att många som skaffar hund är för okunniga eller att de överhuvudtaget inte borde ha hund. Hundar är suveräna på att känna av sina ägare oavsett om ägaren förmedlar trygghet eller ängslan.

    Jag är själv inte överdrivet förtjust i att behöva fånga upp en stor hanhund som vill göra upp med vår hanhund, och det oavsett om den okontrollerade hunden var okopplad eller om den slitit sig från sin ägare.


    FDFMGA skrev 2019-06-18 15:41:00 följande:

    Regler som varken efterlevs och där överträdelser inte beivras är inget att eftersträva.

    Vad gäller lagen så är den utmärkt men den borde kompletteras med utbildningar/certifikat för hundar/hundågare.

    Vi skulle inte ha vår hund okopplad om det vore så att vi bedömde att det finns en risk att den springer fram till människor, andra hundar eller börjar jaga t ex en kaninunge som plötsligt hoppar fram.

    Det är klart att jag ser lösspringande hundar som enligt mig inte borde få vara ute utan att vara kopplade, men jag ser också en del kopplade hundar där det bara är kopplet som hindrar hunden från att riskera att skada barn, vuxna, andra hundar eller andra djur.

    Problemet är att många som skaffar hund är för okunniga eller att de överhuvudtaget inte borde ha hund. Hundar är suveräna på att känna av sina ägare oavsett om ägaren förmedlar trygghet eller ängslan.

    Jag är själv inte överdrivet förtjust i att behöva fånga upp en stor hanhund som vill göra upp med vår hanhund, och det oavsett om den okontrollerade hunden var okopplad eller om den slitit sig från sin ägare.


    Så du tycker att vi ska skrota alla regler som folk bryter? :O

    Så eftersom folk kör för fort ska vi skita i hastighetsbegränsningarna?

    För att folk misshandlar ska vi skita i att göra våld olagligt?

    Är det på riktigt ditt tankesätt?

    Nej man gillar inte alla lagar och regler i samhället, de får ändå efterlevas, eller så får man flytta till ett annat samhälle. Eller en annan plats där reglerna är annorlunda, tex ut på landet. Och hade alla haft iden att jag tänker minsann bryta mot alla regler jag känner för för att se om någon tar fast mig så hade vårt samhälle kollapsat.

    Och jo jag skulle med öppna armar välkomna att överträdelser beivras, troligen beror det på att vi inte har så stor poliskapacitet och på att en hel del poliser verkar undvika bry. Hade skickat ett tackkort om polisen tog ett par veckor där de smällde en tusenkronors bot på varenda en med okopplad hund. Ungefär som parkeringsvakter. Tummen upp för beivring av överträdelser från min sida.

    Jag upplever dig som otroligt arrogant, det handlar inte om kaninungar! Tror du på fullt allvar att det är kaninungar som gör att man inte ska ha okopplad hund på stortorget?

    Det handlar om att det finns många många människor som är otrygga kring hundar punkt! Du bidrar till att göra det offentliga rummet till en mer otrygg plats punkt!

    Ordningsreglerna är satta dels för att många upplever det som otryggt med lösa hundar och dels för att majoriteten av hundägare inte har 100% koll på sin lösa hund och det är omöjligt för utomstående som inte kan någonting om hundar att avgöra vilken som är vilken. Och hade du inte insett hur många som är otrygga och tycker det är otroligt obehagligt innan så borde det vara klart efter att ha läst denna tråden. Om ingenting annat så influerar du också sndra hundägare till att ha mindre respekt för regeln genom ditt beteende.

    Människor , även hundrädda, går före hundar, alla hundar i den offentliga sfären.
  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 17:45:32 följande:

    Ja, det är ledsamt att din dotter är så rädd för okopplade hundar, vore det mitt barn skulle jag försöka utarbeta en metod för att hon ska komma över eller åtminstone lära sig hantera rädslan.

    Inget skulle bli bättre av att sådana som jag eller Ignoramus här i tråden alltid höll våra hundar kopplade. De som låter sina hundar springa lösa utan att ha kontroll över dem skulle ändå låta sina hundar springa lösa utan att ha kontroll över dem.

    Jag tror att mamman som tog kontakt med mig för att låta min hund fungera som ett exempel för sitt hundrädda barn att okopplade hundar kan snälla och lite försiktiga i närmandet till barn har hittat en bra metod för att ge dottern verktyg att kunna hantera sin rädsla.


    Är du på riktigt?

    Tror du att det går över på en dag med hundfobi?

    Du har inte ens en aning om vad som hänt, kanske blev hon livsallvarligt biten när hon var 2 år? Tror du det är något man magiskt löser?

    Eller ska barnet stängas in i sitt hem så att du får bryta reglerna?

    Förklara gärna ditt resonemang, om du faktiskt på håll mött denna flicka och ditt regelbrytande skrämt henne till tårar, hur menar du att det inte skulle varit bättre om du inte brutit reglerna och hon inte blev skrämd till tårar. Vänligen förklara.

    Och återigen, det handlar inte endast om att hundar inte fysiskt attackerar folk. Det handlar om att du skapar rädsla och otrygghet.
  • möjligt

    [quote=79699890][quote-nick]Ignoramus skrev 2019-06-18 18:42:52 följande:[/quote-nick]

    Naturligtvis under förutsättning att de inte stör eller skrämmer eller springer fram till andra djur eller människor. Andra ska självklart inte bli lidandes av mina etiska riktlinjer.

    ?-//

    Du inser att många många många människor blir skrämda av lösa hundar? Det är en del av varför reglerna finns. Så jo de stör och skrämmer vissa genom att du håller de okopplade. Vill du ha dina etiska riktlinjer så är det ingen som har något emot det men NEJ din hund går INTE före hennes hundrädda dotter när det är DU som bryter reglerna.

    Du är fri att flytta ut till landet där det är fritt fram

    Och BTW, hur gammalt var det där barnet och hade det en förälder med sig?

  • möjligt
    Ignoramus skrev 2019-06-18 19:39:38 följande:

    Syftet med lagen är ju att hundarna inte ska störa eller skrämma andra människor och djur. Kan vi enas om det? Alltså ser jag inget problem med att de hundar som inte stör eller skrämmer andra går lösa. Överhuvudtaget. Och jag förstår inte varför du gör det heller, för din dotter hade aldrig blivit rädd till att börja med om hon bara mött lydiga hundar.

    Jag vill lika gärna som du se att de andra hundarna går kopplade at all times. Förmodligen ännu hellre, eftersom det är en BETYDLIGT högre risk att en lös hund flyger på en annan hund än en människa.

    Så ja, under samma förutsättningar hade jag ju i teorin tillåtit folk att bränna förbi i 100km/h utanför ett dagis, om de kunde GARANTERA att ingen annan for illa eller stördes av det. Men jag misstänker att det är ett klurigt löfte att avge.


    Du tror att alla på dagiset skulle känna sig trygga med det? Det är ju inte som att de har någon som helst aning om vem det är som kör.

    Och ja och nej. Reglerna är till för att det offentliga rummet ska upplevas tryggt för alla människor där. Många människor upplever okopplade hundar som obehagligt så defacto jo okopplade hundar kan vara skrämmande
  • möjligt
    Ignoramus skrev 2019-06-18 22:45:54 följande:

    Du tycker inte det är två olika saker? Du kan inte styra över ett barn som får för sig att springa över vägen från ingenstans, och då påverkar farten din möjlighet att stanna i tid. Och eftersom du inte kan styra barnen så kan du inte garantera att ingen kommer till skada. Ja fast de kan ju sköta sig trots att det råder koppeltvång. Kopplet är ju som sagt till för att hunden inte ska störa andra. Gör den inte det har den ju rimligtvis samma rätt att promenera där som vi andra. Framförallt samma rätt som andra hundar i koppel.


    Nej kopplet är inte för att de inte ska gå på folk. Det är för att många upplever lösa hundar som skrämmande och därför ska de ej vara okopplade på offentliga platser.

    Så nej de sköter sig inte.

    Om jag har god sikt så kan jag vara helt säker på att jag inte kör på någon, jo. Så jag kan blåsa förbi förskolan i 90. Men det gör jag inte, dels för att det skulle vara RESPEKTLÖST och skapa otrygghet och dels för att jag följer reglerna.

    Det är inte alla som håller med om alla regler eller intiutivt förstår alla rimliga beteenden, det är därför vi har regler.
  • möjligt
    FDFMGA skrev 2019-06-18 23:01:05 följande:

    Nej, men din förmåga att dar slutsatser är inte mitt ansvar.Ja, jag är på riktigt.

    Men jag har ett begränsat tålamod med enfald, du får försöka orientera dig helt okopplad i tråden. Men jag kan iofs berätta att du hittar det inlägg där jag berättar om mamman och det hundrädda barnet om du klickar på visa endast FDFMGA och därefter söker dig fram.

    Lycka till


    Jag pratar inte om barnet du hjälpte utan kvinnan som pratar i tråden om sin hundrädda dotter där du anser att din okopplade hund omöjligt kan skrämmande henne. För vad annars menar du när du säger att det inte skulle bli bättre för att du kopplar din hund?
Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna