• eliinwiiiii

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Själv har vi försökt i 4 år. Utredningen startade för 2 år sen. Ingen ägglossning än så länge och svarar inte på nån behandling. Och alla runt oss får barn på löpande band. Man börjar tappa fotfästet tyvärr..

  • eliinwiiiii

    Jag har en väldigt svår pco. Vi är inne på sista chansen för medicinerna annars blir det IVF. Men vi har haft det så svårt med sjukvården, ingen har tagit oss på allvar och sagt att det är bara min vikt det beror på. (Jag är inte överviktig)

    Min mamma och syster har samma sjukdom men inte fullt så svår som jag, men det lyssnade inte sjukvården på. Allt skulle släppa om jag gick ner 5kg, så istället så rasade jag ner 13 kg.

    Så då fick vi ingen hjälp för man ville se om kroppen kom igång.

    Jag ska vara glad om jag har mens en gång per år.

    Men man måste ju tänka positivt, jag är glad att min man står vid min sida. Det jobbigaste just nu är att alla får barn runt oss, och vi står och trampar på samma ställe.

  • eliinwiiiii
    Missjaas skrev 2019-01-02 15:56:32 följande:

    Såg ditt tidigare svar och blev så glad för din skull. Va skönt med en blödning! Hoppas det är er tur:) ( och även vår :) )

    När du äter letrozole får du gå på kontroller? Hur många tabletter tar du? Tar du ovitrelle? Har du funderat på att gå över till stimulans via sprutor istället?

    Många frågor :)


    Äter endast letrozole just nu. 2 tabletter varje dag i fem dagar då. Att det ska vara så svårt att få ett litet ägg att släppa. Min läkare vill prova tabletter först.
  • eliinwiiiii
    eliinwiiiii skrev 2019-01-03 13:41:50 följande:

    Äter endast letrozole just nu. 2 tabletter varje dag i fem dagar då. Att det ska vara så svårt att få ett litet ägg att släppa. Min läkare vill prova tabletter först.


    Glömde skriva att jag vet inte hur många kurer hon tänker. Blev några kurer innan jag fick henne att höja dosen. Både min mor och systrar har också pco men min är snäppet värre.
  • eliinwiiiii
    Anonym (Längtan) skrev 2019-01-03 16:57:19 följande:

    Letrozole, är det ungefär som pergotime? Dvs ägglossningsstimulerande.

    För pergotime fick jag testa för 12 år sedan när jag försökte bli gravid med sonen. Det funkade inte för mig, eller rättare sagt det funkade för bra haha, för det visade sig att jag hade egen ägglossning och blev därmed överstimulerad med 12-14 äggblåsor. Fick sexförbud i tre veckor  

    Nu däremot tror jag att jag skulle vara hjälp av något sådant preparat, misstänker att jag inte har haft ägglossning på 4-5 månader, att jag har något knas med hormonerna. Har dessutom gått ner ett par kilo i vikt trots att jag äter konstant. Äter större portioner och dubbelt så ofta som sambon, vilket kan kännas lite ångestframkallande haha. 


    Ja det är ungefär samma preparat, båda är äggstimulerande. Ska bli spännande och se om dom funkar. Som bäst har jag väl en blödning om året ????
  • eliinwiiiii
    Missjaas skrev 2019-01-03 21:38:37 följande:

    Okej. Käkar också letrozole och har gjort varannan månad nu så totalt 4 omgångar. Första kuren tog jag endast en tablett vilket inte ledde till någon ägglossning. Omgång nr 2 var med 2 tabletter men inte heller då blev det någon ägglossning. De sista två ggr har jag ätit 2 tabletter och då fick jag starka ägglossningar så det kan funka iaf på mig men ingen omgång har lett till något plus.. äter du letrozole varje månad?

    Just ju är jag i en "pillerfri" månad så vete tusan om jag ens haft något ägglossning denna gå g. Annat får det bli primlout och nästa omgång.

    Vi har blivit remitterade för att göra en äggledarspolning och sen prova insemination men vi båda kände att vi vill prova letrozole en sista gång.

    Vart för blir du inte remitterad? Har sambon testats?


    Ja jag äter det varje månad, eller får äta provera först för att "skapa" en blödning. Ingen äggledarspolning, har frågat efter det men dom har sagt att det inte behövs? Min ena syster har gjort det, där hon bor är det nästan ett måste i utredningen.

    Min mans små simmare är det inget fel på, det har vi testat redan ???? utan det är jag som inte kan gå igång mina ägg, dom bråkar bara och kan inte bestämma sig om vilket ägg som ska få släppa ????
  • eliinwiiiii
    Missjaas skrev 2019-01-04 07:58:30 följande:

    Okej. Alltså det är så märkligt hur det kan skilja sig så.. enligt min gyn får man inte äta det varje månad då man absolut inte får käka dem om man skulle vara gravid.. aldrig dock hört någon annan som endast äter letrozolen varannan månad så vet inte helt..

    Okej då precis som oss då. Sambon är också helt reko.. Mina ägg verkar också ja svårt att förstå det där med att släppa loss haha skämt och sido:)

    Får du gå på kontroller under varje behandling för att se utvecklingen? Dvs VUL och blodprov?


    Ja det är annorlunda beroende på landsting. Men jag tar ju inte letrozol om jag inte får en blödning.

    Jag ett VUL efter varje kur, ungefär dag 11 sen tar jag tester hemma. Men ser dom att medicinen funkar behöver jag inte komma in på VUL efter avslutad kur i framtiden, utan bara ta tester hemma
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker