• Anonym (Sara11)

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Hej, vilken fantastisk tråd detta verkar vara. Jag och min sambo har försökt i 15 månader att bli gravid men det funkar inte för oss. Vi har fått veta efter utredning att proverna såg bra ut förutom att de verkar som att jag har någon ägglossningsrubbning. Jag ska få provera vilket ska börja med nu i juni på dag 16 i menscykeln för att min menscykel bara blivit länge och längre de senaste månaderna. Efter det ska jag få letrozol. De känns både bra och väldigt jobbigt. Känns som en lång väg att gå och är lite skraj för ev biverkningar av proveran och letrozolen men samtidigt tacksam över vår gynekolog som är grymt bra. Det är hur det ser ut för min del. Jag hänger på här i tråden för att höra era erfarenheter. Ni är sånna kämpar, så starka! Lycka till alla.

  • Anonym (Sara11)
    Anonym (Tiden går och går) skrev 2019-06-09 17:32:45 följande:

    Hej och välkommen

    Tråden är lite långsam. Många som gått vidare till andra trådar. Du verkar dock vara i samma sitts som jag. Är inne på min andra letrozol kur och väntar på resultat. Vågar dock inte tro nått eftersom jag trodde det gått super med ägglossning på första eftersom gyn såg en fin blåsa men det vara bara cystor. Nu på andra försöket hade jag samma en cysta och kanske en äggblåsa. Så vi får se.

    Jag får en del biverkningar av provera (depression) det kommer i slutet på kuren och håller i sig 2 veckor efter. Så ha koll på känslorna blir det tungt kan det vara biverkningar men hoppas du slipper.

    Vad hade du för preventivmedel och har mensen bara glesat sig på slutet eller hållt på länge?


    Hoppas att denna kur ska fungera bättre! Låter inte kul med depression, hoppas slippa det iaf. Får du några biverkningar av letrozol eller funkar det okej? Hur många kurer provera har du ätit? Glömde helt bort att fråga gynekologen hur länge jag skulle äta provera. Allt kom som en liten chock och vad så nervös när han skulle ge oss besked. Jag hade hormonspiral som preventivmedel och fick tillbaka mensen väldigt fort efter uttag. Så började försöka direkt. Hoppas att du ska lyckas med ägglossningen nu. Väntar du på att kunna ta graviditetstest eller vilken del i det är du i nu? All lycka till
  • Anonym (Sara11)
    Anonym (Tiden går och går) skrev 2019-06-09 20:47:09 följande:

    Provera ska ätas i 10 dagar jag åt från dag 15 till 25 i cykeln men bäst är kanske och ringa och fråga dem. Letrozolen har inte varit så mycket biverkningar lite mindre energi än vanligt och lite lite huvudvärk. Ovitrelle har varit värre alla gravsymtom som finns och en känsla av hopplöshet.

    Jo nu inväntar jag testdag men eftersom jag var så hoppfull och glad förra cykeln till och med över att få en spontan mens för första gången på 1,5 år för vilket gjorde att jag trodde det hade funkat så försöker jag hålla ner förväntningarna nu.


    Ja jag ska äta från cykeldag 16 och 10 dagar. Men vet inte hur många kurer. Får höra med min läkare.

    Håller tummarna för dig!
  • Anonym (Sara11)

    Inte skrivit i tråden på ett tag. Jag har försökt 1,5 år och vi väntar på att få starta med letrozol, hade en cysta så därför fick jag inte starta med det i september som va tanken från början, så nu ska jag vänta in december och förhoppningvis få börja med letrozol ev operera bort cystan om den är kvar. Denna väntan är så otroligt jobbig. Man vet inte hur man ska orka typ.

    Jag är bara så orolig att de aldrig kommer gå, man ser vänner få barn hit och dit och det är ganska jobbigt att vara den som inte kan.

    Ni som har ätit letrozol hur har det gått för er?

Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker