• Bonusfamilj5

    Gravid med 4e barnet i storfamilj, min man vägrar. Vad ska jag göra?

    Jag har nyligen fått reda på att jag är gravid med mitt 4:e barn och vårt 2:a gemensamma. Jag har tre sedan tidigare i åldrarna 10, 8 och 4 år. Vi är en storfamilj så jag har även två bonusbarn som jag älskar och räknar som mina egna på 9 och 6 år. De äldsta barnen bor alla fyra hos oss 50 % av sin tid, dvs vi delar lika med deras pappa och mamma. Vi är en storfamilj vilket är både underbart härligt och totalt utmattande mellan varven. Vi hade ingen önskan om ett till gemensamt barn även om jag kanske hade en dröm om att få ett helsyskon till den yngsta en dag. Nu har vi trots att jag ätit p-piller blivit gravida igen och detta efter att ha gjort två aborter innan. De sista aborten ledde till komplikationer för mig, där jag nästan höll på att stryka med pga blodförlust. Det var en medicinsk abort som gick på tok och där dom skulle gå in och göra en s.k skrapning men misslyckades och perforerade livmodern med blod i buken som följd. Jag har haft min beskärda del av jobbigheter med detta m a o och då pratar vi ändå ?bara? om det kroppsliga. Efter min sista abort lovade jag mig själv att aldrig göra om det, det har inte gått en vecka utan att jag tänkt på det barn vi valde att ?plocka? bort. Nu kommer vi till det jobbiga i det här fallet, min man ?vägrar? att behålla och mer eller mindre tvingar mig till en 3e abort då han inte vill kännas vid ett till barn. Han hotar med att vi måste gå isär. Vi älskar varandra och tanken är att vi ska gifta oss i sommar, vi har kämpat hårt för att få till ett bra liv för oss och barnen och det har funnits stunder då vi inte trott att vi ska orka. Men vi har kommit ut på andra sidan, stärkta av alla prövningar. Jag älskar min man och jag förstår inte varför vi inte skulle kunna klara ut detta tillsammans, vi har fem underbara ungar som vi älskar högt. Jag vill behålla barnet och ser möjligheter men min man vägrar och jag känner mig känslomässigt utpressad av honom. Snälla kan någon råda mig, jag vet varken ut eller in och jag är inte så känslomässigt stark just nu så snälla bara trevliga kommentarer (därmed inte sagt att jag måste få medhåll).

    Mvh Mamma i Storfamilj

  • Svar på tråden Gravid med 4e barnet i storfamilj, min man vägrar. Vad ska jag göra?
  • fjanten

    Det rimmar ju väldigt illa att han hotar att lämna dig med allt. Ett sånt ultimatum hade inte jag uppskattat i ett så pass utsatt läge.

    Jag hade gjort abort, och starkt övervägt att lämna mannen.

  • Bonusfamilj5

    Tack för alla svar. Just nu lever vi lite i ett vakuum. På fredag ska jag till kvinnokliniken för att göra en undersökning och prata om allt från fosterdiagnostik till abort. Inget beslut är därmed 100 % taget. Hur jag än vänder och vrider på det hela så är abort fortfarande så otänkbart för mig, känns som jag sviker mig själv med det alternativet. Å andra sidan känns det som att jag äventyrar så mycket för så många om jag väljer att behålla barnet. Kroppsliga besvär i samband med graviditet känns i detta svåra känslomässiga läge fjuttigt även om min kropp, vilket i grund och botten är stark, kommer känna av att bära på ett barn till. Jag vet inte hur man skulle kunna gå vidare efter att gjort en abort när jag förra gången nästan backade. Min man har bokat tid på urologen för sterilisering bör nämnas. Han tycker såklart att allt är jobbigt också och hans hot är nog ursprugna ur en känsla av panik. Allt är så svårt just nu och med tanke på att vi inte tar det med en klackspark så bannar jag oss för att vi inte använde bättre skydd (och då har vi ändå testat många olika former, spiral, andra p-piller, p-ring etc).,..

  • EmberEyes

    TS, finns det tid att gå till en kurator eller terapeut kopplat till mödravården tillsammans med syfte att prata igenom situationen med stöd utifrån?
    Jag tänker att min reflexmässiga reaktion är att mannen är en skitstövel, men samtidigt kan jag förstå att han kan i ren skräckslagen panik kan häva ur sig något han inte borde, han var ju med på samma resa som du förra gången.

  • Mimosa86

    Är han alltså redo att du går in i en abort igen med livet som insats? Är ett till barn alltså värre än att du förlorar livet?

    Kontakta din barnmorska genast så ni fr kurratorsstöd.

  • Lilyje

    Du förlorade nästan livet vid din förra abort, och det är han ok med att du riskerar igen?

    Hur känns det att din karl sätter sin egen bekvämlighet före ditt liv?


    M 2010 | B 2017 | A 2019
  • Fjäril kär

    Tänk på att du kan möta Olle i grind den här gången med extra stöd genom hela aborten, både före,under och efter. Du behöver inte hamna i samma mående igen , den här gången vet du hur du kan må och vad du behöver. Din sambo kan också må bra av stöd under tiden för att orka stötta dig.

    Det är däremot sämre utgångsläge när barnet redan är fött. Då är praktiska problem ett faktum och ni vet inte hur eller om ni fixar det. Hur ska ni orka och räcka till för varandra och övriga barn med en bebis? Går något fel kommer det drabba alla och i värsta fall blir barnen ännu en gång skilsmässobarn.

  • Lnilss88
    Lilyje skrev 2019-01-02 15:15:44 följande:

    Du förlorade nästan livet vid din förra abort, och det är han ok med att du riskerar igen?

    Hur känns det att din karl sätter sin egen bekvämlighet före ditt liv?


    Statistiskt sett är det större sannorlikhet att dö vid en förlossning än vid en abort i sverige men jag förstår att oron finns där med tanke på förra aborten.
  • Bonusfamilj5

    Embereyes:

    Vi har varit på ett första samtal för 2 veckor sedan, gemensamt och ska på ett till på onsdag, även det gemensamt. Vi tar den hjälp vi kan av kvinnoklinikens kurator få för att kunna komma fram till ett beslut vi båda kan leva med. Vi båda bär på stora portioner ångest just nu och detta är så svårt att förhålla oss till i vår vanligtvis kärleksfulla vardag. Vi har liksom så fullt upp med våra egna tankar och känslor kring detta och det är fortfarande så att jag ser fler ? möjligheter? medan min man ser fler ?svårigheter?, så är vi i våra personligheter även i situationer frånkopplade denna. Vilket brukar vara en styrka i vårt förhållande men nu mest tär på oss relationsmässigt då vi har ett sådan jättedistans mellan oss.

Svar på tråden Gravid med 4e barnet i storfamilj, min man vägrar. Vad ska jag göra?