• Barbados

    Singelkvinna, 35, som gärna vill prata med andra kvinnor som gjort IVF på egen hand

    MinaBernt skrev 2019-01-28 11:06:38 följande:

    Biet. Absolut har du rätt. Min vän har ju ett underbart friskt barn och har fått faderskapsutredningen nedlagd, även om det tog lite längre tid än för mig som kunde visa upp papper från en klinik. Jag vet å andra sidan ingenting om mitt barns donator, förutom att han är godkänd av spermabanken...

    Jag tycker absolut att du ska välja det sätt som passar dig bäst. Jag övervägde båda alternativen.


    Hej! Jag kommer med all sannolikhet att göra IVF eller insemination via klinik men är ändå lite nyfiken på hur faderskapsutredningen går till vid de olika tillvägagångssätten. Hur får man den nerlagd? Innebär det att det registreras ?fader okänd?? Och när man har blivit inseminerad via klinik, blir det ?fader okänd? då också även om barnet kan få reda på identiteten vid 18?
  • Barbados
    SFal skrev 2018-12-30 17:42:33 följande:

    Hej hej!

    Jag fyllde 35 häromdagen och skilde mig för ett år sen och har tröttnat på att vänta på att den perfekta livssituationen ska dyka upp, den biologiska klockan pausar inte och jag vill ha ett barn i mitt liv.

    Har börjat googla lite och förstått att jag behöver åka till Danmark och göra detta. Finns det någon här som gjort eller planerar göra samma sak? Vill GÄRNA lära mig så mycket som möjligt om hur det går till.


    Hejsan!

    Jag har ett barn med mitt ex men har bestämt mig för att skaffa ett syskon på egen hand. I första hand vill jag testa insemination eller IVF (beroende på vad läkaren rekommenderar) på en privat klinik och det är ju möjligt i både Sverige och Danmark som jag har förstått det. Eller? Får jag fråga vad som gör att du behöver åka till Danmark? När jag jämför priser för behandling med donerade spermier ligger de i samma klass tycker jag. Är det någon annan fördel med att åka till Danmark som jag har missat? :)
  • Barbados
    Funderar81 skrev 2019-08-07 10:41:25 följande:

    Härligt att någon mer kommit igång. Hur går det Emmy?

    Och TS, blev det till något?

    Jag skrev lite i början på året. Tog två IUI-försök och så satt den. Jag fixade det privat i Danmark. Väldigt smidigt. 2 arbetsdagar kvar innan 3 veckors semester, sen är det inte långt till mammaledigheten.
    Min lilla tjej dyker upp om 3 månader och livet håller på ta en rejäl ny vändning.  Paniken dyker upp ibland, men den hade varit där även om jag haft partner. Nackdelen med att vänta så länge (är 38) är att man har liksom sitt liv och många saker kommer bli utpräglat annorlunda.
    Menmen, snart är babyprylarna inköpta och garderoben fylld. Hjärta


    Grattis! Hur mår du? Har graviditeten gått bra?

    Vad är IUI för något? Hur lång tid tog hela processen för dig?

    Jag ska påbörja min medicinska utredning imorgon. Så nu börjar min resa också mot graviditeten! Jag är nästan mer nervös för att få missfall än att misslyckas. Jag vill inte uppleva det igen. Men ett steg i taget!
Svar på tråden Singelkvinna, 35, som gärna vill prata med andra kvinnor som gjort IVF på egen hand