Inlägg från: Bebis201901 |Visa alla inlägg
  • Bebis201901

    BF om ca en månad - följas åt sista biten?

    Bf 22/1 här. Första barnet

    Har haft förvärkar i några dagar, skillnaden för mig har varit att sammandragningarna då har magen bara blivit hård och sugits ihop liksom men ingen direkt smärta men förvärkarna har gjort ont i nedre delen av magen men framför allt ryggen. Som mensvärk i varierande styrka.

    Är pepp inför förlossningen och har varit hela tiden, börjar smyga sig på lite nervositet också märker jag. Vore så skönt att veta när det ska ske iaf

  • Bebis201901
    anynom skrev 2019-01-02 21:42:09 följande:

    Men sista månaden i alla tre graviditeter har de ändrat karaktär till vad jag kallar förvärkar. Då gör de mer ont och känns bak i ryggen och som ett tryck neråt, lite som mensvärk. Dessa har jag haft dagligen fram tills förlossningen när de helt plötsligt blivit mer intensiva och regelbundna.


    Hur länge innan har du haft förvärkar? Frågar åt en kompis såklart
  • Bebis201901
    anynom skrev 2019-01-03 20:31:41 följande:

    Haha, hälsa kompis att ungefär 1 månad innan har jag börjat få oregelbundna förvärkar :) men denna gången har mina börjat ca 1,5 mån innan men kanske betyder det att bebis tänkt komma tidigare?! Haha, hoppas!

    Vid båda mina tidigare förlossningar så började förvärkarna bli regelbundna (typ var 15-20 min) i ca ett dygn innan det drog igång på riktigt (latensfas antar jag?) och sen gick det direkt ner till 3-4 min mellan och mycket mer ont. Men allt är ju individuellt!


    Jag hälsar henne det en månad är lång tid alltså... jaja det blir som det blir
  • Bebis201901
    Evelinama skrev 2019-01-04 12:17:10 följande:

    Hoppar gärna också in här!

    Är himla kul att få läsa hur andra har det!

    Bf 24/1, alltså mindre än 3 veckor nu!

    Första barnet, har inte tagit reda på kön.

    Jag får graviditetspenning sista biten så gick från jobb vid jul, nu är det bara den eviga väntan..

    Har haft förvärkar (gissar jag att det är) sen nästan 2 veckor nu.. I form av "mensvärk" i nedre delen av magen, lite som magknip emellanåt, tryck nedåt i becken, strålningar i ljumskarna och ner i baksidan av höften/rumpan/låren... Detta från och tillbaka under varje dag, inget regelbundet dock.

    Känner hur det sparkar och krånglar runt i magen, man känner verkligen att det är en större krabat nu, hela magen ändrar ju form emellanåt haha!

    Är så spänd på att få träffa den lille som vi väntar på <3


    Jag har också det, gör ont i ryggen på mig med. Ganska kraftig mensvärk skulle jag säga... idag är det många och onda rackare, känner mig helt överkörd... hur länge håller dina på?
  • Bebis201901
    Evelinama skrev 2019-01-04 13:01:58 följande:

    Har inte tagit tid alls än då det är så oregelbundet.. Hur länge det varar varierar också! Kan vara allt från någon minut till att ibland kännas rättså länge innan det släpper!

    Har alltid haft problem med mensvärk (främst i magen) då det gjort så kraftigt ont, så inte roligt nu när man sluppit det flera månader haha! Hoppas att det tar på något annat sätt när det väl drar igång, vill inte ha kraftigt ont på det sättet igen, jag sammankopplar den känslan med så mycket negativt!

    Hur länge håller ditt i sig?


    Mm jag har också haft en hel del ond mensvärk senaste åren så det har varit skönt att slippa...

    vet inte heller hur länge det sitter i men det kan vara i timmar som det håller på, eller iaf några av omgångarna. Ibland hjälper det när jag ställer mig upp och rör mig lite.

    Försöker tänka att de gör nån nytta iaf även om jag inte ens vet om det är sant
  • Bebis201901
    Evelinama skrev 2019-01-04 14:09:03 följande:

    Jag antar att man får försöka tänka positivt.. Någon nytta gör det ju absolut, och får man så hiskeligt ont på det sättet sen så får det ju helt klart vara värt det!

    Har du haft en "lugn" graviditet annars?

    Jag har inte haft så många "symtom" alls, varit rätt milt av både smärta och illamående.. Det är väl tröttheten jag har att klaga på då.

    Har en liten mage om man jämför med många, vilket både är skönt - men önskar nästan att det synts tydligare längre, gillar att få visa upp magen :)


    Njae inte direkt lugn Känns som jag haft allt typ. Illamående som fn första månaderna och sen diverse krämpor men helt överkomligt. Senaste 2 veckorna typ har jag fått foglossning så det är lite knepigt att gå...

    Men jag har haft gott humör fram tills nu typ, nu tar det lite på mig, har känt mig så konstig och ja allmänt bläig till och från i kombo med förvärkar och jag känner mig jvligt emotionell och då och då när jag tillåter tycker jag väldigt synd om mig själv

    Men men jag är helt övertygad om att det är värt det
  • Bebis201901
    Evelinama skrev 2019-01-04 21:48:09 följande:

    Usch, låter ju inte jättehärligt! Men skönt att du kunnat hålla humöret uppe!

    Snart är det ju dags i alla fall, då behöver du inte de krämporna mer, även om det inte är en dans på rosor sen haha..

    Man får absolut lov att tycka synd om sig själv, det är ju ett helt nytt liv som du och din kropp arbetar ihop, klart det tär på en!

    Helt klart värt. :)


    Tack Hehe nä det blir väl ingen dans på rosor men ser fram emot det kapitlet
  • Bebis201901

    Alltså ni som fött förut, jag har bf 22/1 och är sååååå trött. Nästan så jag har svårt att förstå hur jag ska kunna orka med en förlossning... men man får massa energi nånstans på vägen va? Typ adrenalinpåslaget eller?

    Hajjar ju att det är svinvanligt att vara trött och att folk lyckas föda ändå men det känns bara som lite dålig planering

  • Bebis201901
    SallyDee skrev 2019-01-07 16:45:21 följande:

    Följer gärna med! 

    BF 28/1, barn nr 2. Håller på att bli galen av tristess här :D 


    En vecka efter mig då Hur i tiden kom din första?
  • Bebis201901
    Meemelie skrev 2019-01-07 20:39:39 följande:

    Bf på onsdag, 9/1. Antar att det kommer gå över tiden för jag känner inte av något särskilt än. Förvärkar och sammandragningar men det har jag haft i flera veckor så det kan ju lika gärna fortsätta länge till. Vill bara att det ska starta nu, så trött på att vänta! Tycker det värsta är att inte veta. Hade varit så skönt med ett exakt datum så man visste liksom!


    Har du märkt av nån slempropp som lossnat eller så? Undrar lite om det är tydligt för alla...
Svar på tråden BF om ca en månad - följas åt sista biten?