Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Ung gravid & amfetaminmissbrukare HJÄLP

    Egentligen vill jag skriva som alla andra - gör abort för allas skull, sök hjälp, ta tag i ditt liv. Ditt liv är värt mer än såhär.

    Men jag ska istället berätta om min senaste graviditet. Jag har inget missbruk, jag är över 30, stabila familjeförhållande. Men pga svår smärta behandlas jag med starka smärtstillande baserade på morfin. Jag tar relativt mycket morfin varje dag. Detta är givetvis utskrivet av läkare och noga kontrollerat. Men ändock så blir kroppen beroende av det och skulle jag helt plötsligt stå utan mina smärtstillande så skulle jag få svår abstinens.

    Jag tog dessa smärtstillande under hela min graviditet. Detta innebar att jag fick gå på specialistmödravården och få bebisen kontrolleras väldigt ofta. Flertalet tillväxtultraljud och andra mätningar. Det var långt ifrån min första graviditet, innan jag skadade mig.

    Jag blev informerad om att barnet kunde må dåligt när det föddes och jag fick förbereda mig på att vara inlagd ett bra tag efter förlossningen för barnets skull. Jag fick också veta att jag inte skulle få lov att amma.

    Barnet föddes lite för tidigt, mådde ok första dygnet men sen kom barnets abstinens. Det var fruktansvärt. Barnet mådde jättedåligt och det är en extrem smärta att se för en nybliven mamma. Barnet fick morfin upp till den dos då abstinens försvann, där fick barnet landa ett tag och sen började det sakta trappas ut. Lååååångsamt för att barnet inte skulle lida. Kontroller gjordes på barnet var tredje timme, dygnet runt. I 3veckor var vi inlagda. Ibland mådde barnet jättedåligt och då visade det att de trappat ner för snabbt och fick ge lite mer morfin.

    Under 3 veckors tid var vi ständigt övervakade. Var tredje timme dygnet runt blev vi väckta för massa kontroller.

    Du har ett okontrollerat amfetaminmissbruk vilket är långt mycket värre än mitt mycket kontrollerade användande av morfin.

    Föreställ dig vad ni kommer få gå igenom. Föreställ dig hur ditt oskyldiga lilla barn kommer må.

    Och du kan under inga omständigheter dölja ditt missbruk för din barnmorska för då är risken stor att ditt barn dör efter förlossningen. Eller redan i magen.

    Det bästa vore verkligen att göra abort. Bli ren. Skapa dig ett riktigt vuxenliv, en framtid och SEN fundera på barn. Att du redan gjort 2 aborter tyder på en rejäl omognad. Se till att skaffa dig ett ordentligt skydd och sök hjälp.

    Lycka till!

Svar på tråden Ung gravid & amfetaminmissbrukare HJÄLP