Inlägg från: plättarmedsylt |Visa alla inlägg
  • plättarmedsylt

    Nu måste det få ett slut

    jordgubben79 skrev 2019-01-08 13:31:48 följande:

    Jag försökte igår men han verkar inte förstå utan säger att jag måste visa mina känslor och våga det en chans så kommer allting bli så bra och sedan måste jag tala med sonen och få honom att förstå att allt kan bli bra.Det kommer aldrig hända då min son hatar honom.


    Skit i att han inte förstår. Stick bara.
  • plättarmedsylt

    TS, du är inte ensam om att ha svårt att lämna en misshandlande partner. Jag har sett det så många gånger, både irl och här på FL. Offret för misshandeln stannar kvar alldeles för länge i relationen, man kan inte förklara varför.

    Har du stöd av vänner och familj? Det kommer att kännas lättare då. Oavsett vilket, så vet jag att du klarar det här. Du är starkare än vad du tror och du förtjänar så mycket bättre än det där aset till man.

  • plättarmedsylt
    jordgubben79 skrev 2019-01-08 14:47:58 följande:

    Nej,varannan vecka bor jag och sonen i min lägenhet varannan vecka bor han hos sin pappa medan jag bott i makens lägenhet.Valde att flytta ut i våras men i efterhand dum som jag var, tog jag upp kontakten.Min son har inte träffat honom sen i våras.


    Var det verkligen du som tog upp kontakten igen eller var det han som hörde av sig och fick dig att komma tillbaka? Hur som helst är detta också väldigt vanligt. Man har lämnat förövaren, men så går man tillbaka och så är helvetet igång igen. När du lämnar honom denna gång, är det väldigt viktigt att du bryter ALL kontakt med honom, dvs. blocka honom på alla kontaktvägar. Han kommer med största sannolikhet att försöka höra av sig igen och övertala dig att komma tillbaka och då kan du ha svårt att säga nej.
  • plättarmedsylt

    Såg nu att ni är gifta. Då krävs ju att ni har lite kontakt angående skilsmässan, men begränsa kommunikationen till just det. Svara inte på frågor och kommentarer om annat.

  • plättarmedsylt
    jordgubben79 skrev 2019-01-10 07:00:02 följande:

    Det var ju typiskt nog jag som började höra av mig igen.Han skyller det mesta på sonen men tycker att han har gjort/gör allt för mig men han får ingenting tillbaka.Han kämpar men jag är känslokall och leker ned honom som en leksak.Anledning att jag hållit mig kvar är mer för att han ska vara nöjd, vara honom till lags.


    Varför hörde du av dig till honom igen?
  • plättarmedsylt
    jordgubben79 skrev 2019-01-10 13:20:49 följande:

    Eftersom sonen är hos sin pappa är jag hos maken nu.Får sonen imorgon och längtar så.

    Grälade igår och grälade imorse.Sade till honom att det kommer aldrig att funka, det är för mycket som är förstört som inte går att laga och jag vill inte heller sabba min relation till sonen. Maken tycker det är helt sjukt att ett barn ska få bestämma över vår relation.Han har ingen förståelse eller insikt i att det är ju han som är orsaken till att vi är där vi är.


    Lägg inte mer energi på att gräla med honom. Det är lönlöst! Du ska hem till din lägenhet imorgon, eller hur? Gör som alla andra i tråden säger: när du väl är där, skicka ett sms där du skriver att du vill ha skilsmässa och ingen mer kontakt med honom utöver vad som är nödvändigt för att genomföra skilsmässa och bodelning. Blocka honom överallt utom möjligtvis någon kontaktväg som du håller öppen för att prata om just dessa två saker.

    Det där med dåligt samvete känner jag också så väl igen hos offer för misshandel i nära relationer. Jag har sett det på nära håll. Obegripligt för en utomstående att förstå. Det är ju HAN som ska ha dåligt samvete, inte du. Jag tror du skulle tjäna på att gå i någon form av stödsamtal för att bli av med dessa destruktiva känslor som bara hindrar dig från att lämna honom.
  • plättarmedsylt
    jordgubben79 skrev 2019-01-11 21:55:56 följande:

    Ikväll har han skickat flera sms , vill ha uppmärksamhet och kan inte låta mig få mysa med sonen som jag inte sett på två veckor pga jullov och pappan och jag enades om två veckor var.Trots att maken imorse skällde ut mig , så vill han att vi nu ska åka på en liten resa inför min kommande födelsedag, fyller jämnt.Jag har flera gånger sagt att jag inte vill åka men han kan inte ta ett nej.Tänker inte åka nånstans med honom eftersom jag tänker avsluta detta.


    Men snälla du, blocka honom så att han inte kan störa dig mer. Ha myskväll med sonen istället. Du svarar väl inte på hans sms?
  • plättarmedsylt
    jordgubben79 skrev 2019-01-11 22:10:37 följande:

    De första svarade jag på men inte på de senaste.Usch,jag hör/ser vilken himla kuvad person jag är när jag läser det jag själv skrivit.Hur himla hunsad och feg kan man bli?Så trött på mig själv att jag inte vågar stå upp för mig själv utan faller till föga hela tiden.Men det SKA bli ändring!


    Varför inte börja nu redan ikväll genom att blocka honom?
Svar på tråden Nu måste det få ett slut