• Kjell2

    Min pappa och min man kommer inte överens

    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-08 15:17:14 följande:
    Nej jag njuter inte. Ser du inte att jag är olycklig och försöker få till stånd en konstruktiv lösning? Som helst skulle innefatta hela min familj, både min egen och mina föräldrar...
    Hur ska den lösningen se ut? Kan du skriva upp en lösning som alla kommer acceptera?

    Ni har satt er i en rävsax
    Ni har ett boende ni vill ha men inte kan hantera själva
    Ni måste ha hjälpa av dina föräldrar för att klara er
    I och med att ni fått fastigheten av era föräldrar har ni gett dem rätt att vara där
    Din far lever för att fixa och bygga på "sin" gård.
    Dina föäldrar kommer in och styr ert liv, kritiserar din man, har åsikter på det han gör vilket gör honom lite trött på situtionen efter 16 år
  • Kjell2
    Anonym (Pappagris) skrev 2019-01-09 08:00:57 följande:
    Precis detta tänkte jag från början men har inte orkat skriva mer.

    Klart som fan att han inte hade gått med på att ha det så här när nyttjanderätten var ett garage.

    Normala människor mekar lite på en lördag och sen hem med familjen. Ts mamma var ju dessutom sjuk. Svårt sjuk om jag minns rätt. Vem tar hand om henne när han rönner på gården hela dagarna. Ts och pappan prioriterar hellre ytterligare en dyr o avancerad tillbyggnad än att han spenderar tid med sin fru när hon är sjuk och han äntligen är pensionär.
    Mamman hjälper till i huset med barnpassning odyl.


  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-09 08:40:35 följande:
    Nu tror jag att du satte huvudet på spiken, för så tror jag också att det är. Jag har sagt detta åt både min mamma och min pappa att pappa fortfarande innerst inne tror att han bor här. De förnekar dock båda detta. Men pappa har svårt för att släppa taget och där tror jag att problemet ligger. Jag måste försöka få pappa att inse att han måste respektera min mans åsikter också. Men som du skriver så tycker pappa att min man har tummen mitt i handen och min man blir troligtvis frustrerad av detta. Att komma med "goda idéer" om hur allt skulle kunna göras mycket bättre tas inte alltid på det mest positiva sättet även om det är välmenat.
    Probelmet med hans goda idéer är som du skriver
    "Jag vet nog att min pappa har ett lite eget sätt att uttrycka sig på, som ibland kan verka hånfullt"
  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-09 08:54:15 följande:
    Jo och detta har jag sagt åt pappa att han måste tänka på. Nog säger han på samma sätt åt mig också, men jag vet ju hur han är så jag tar inte det som någon förolämpning, utan säger emot. Det är förstås svårare för min man att göra så eftersom det inte är hans pappa. Det är bara lättare sagt än gjort att lära en gammal hund att sitta.
    Är du helt blåst! Hur kan du över huvud taget ens tänka på att göra så här! Varför gör du inte som jag säger så att det blir rätt från början! Vänta ska jag visa dig. Jag tar det långsamt så att även du begriper.

    Ursäkta - har ett lite eget sätt att uttrycka mig på, som ibland kan verka hånfullt, men jag menar inget illa. jag är den mest snälla och hjälpsamma människa man kan tänka sig. Men det är svårt att lära en gammal hund sitta.


  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-09 09:07:14 följande:
    Nå du förstår nu som du vill förstå. Jag säger ifrån åt pappa om jag tycker att han uttrycker sig klumpigt. Inte är det så att han gör det hela tiden eller ofta. Han är en väldigt lugn och sansad person som typ aldrig blir arg eller höjer rösten. Detta kan min man också irritera sig på eftersom han är mera temperamentsfull och söker en reaktion. När denna uteblir så känns det för honom som att pappa inte bryr sig, fast det nu inte är så. De har bara olika temperament och personlighetstyp.
    Utrycker sig din far hånfullt mot din man eller inte?
  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-09 09:23:51 följande:
    Inte medvetet, men det kan ibland uppfattas så.
    Så jag har förstått det rätt om jag säger att din man har uppfattat din far som hånfull?

    Men det här är detaljer - vad tänker du göra nu för att få ordning på situaitionen? Finns det möjlighet att skapa någon form av förhållningsregler som skulle få det att funka och alla kan acceptera?

    Om ni inte kan få det att funka så innebär det att ni måste flytta eller separera


  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-15 15:12:10 följande:
    Jag har berättat för mina föräldrar om att de måste sluta pressa mig eftersom det snart kommer att kosta mig mitt äktenskap ifall de inte slutar. Inte vill de att det ska gå så. Därför kommer mamma aldrig ens hit mera eftersom hon inte vill tränga sig på. Mamma och pappa gör nog allt för att hjälpa. Samtidigt har pappa satt ultimatum att vi snart får lov att flytta ut alla våra saker ur garaget om det inte går att samarbeta. 
    "Nej det är mamma som hjälper med barnen, bland annat läser läxor, hämtar från skolan och sådant. "

    Nu när mamma inte kommer hem till er. Gör hon läxor och sånt hemma hos sig?
  • Kjell2

    Går det att göra ett regelverk, t ex
    Pappa bygger klart växthuset senast maj
    Ni tömmer era prylar i garaget
    Pappan få vara i garaget men edast garaget när han vill
    De får inte komma in i övriga byggnader och på tomten utan att både du och din man säger ok

  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-16 08:42:00 följande:
    Växthuset är snart färdigt. Pappa jobbar ju på det så snabbt han kan eftersom jag redan satt plantor dit för kommande säsong. 
    Jag har föreslagit detta för min man att vi ska tömma bort grejerna från garaget, men han beter sig väldigt barnsligt i denna fråga han också. För mig känns det som att han vill ha allt och svärfar ska få ha inget, trots att det var överenskommet från början att pappa skulle få ha garaget.
    Min man har också erkänt att han kanske inte har betett sig helt sakligt. Att han upplever saker som de kanske inte i själva verket är. Men att bara det att svärfar är här stressar honom och då tänker och agerar han inte rationellt alla gånger.
    Skulle din man acceptera att töma garaget om övriga saker uppfylls?

    Dina föräldrar kommer inte till er om ni inte båda säger ok. Undantag - din far har fritt tillträde till garaget, med endast garaget.


  • Kjell2
    Anonym (Olycklig) skrev 2019-01-16 13:47:53 följande:
    Kanske det, men jag hoppas fortfarande att vi ska kunna lösa detta utan att någon behöver tvinga någon vare sig hit eller dit. Min man verkar ha lugnat ner sig nu också. Likaså min pappa. Bygget är i stort sätt färdigt så ja tror att det ska lösa sig.
    Då läget verkar rätt infekterat och med mycket känslor kan det nog vara bra om du och din man tillsammans kommer fram till vilka regler som ska gälla i anslutning till er gemensamma bostad.


Svar på tråden Min pappa och min man kommer inte överens