Inlägg från: Ölandstoka |Visa alla inlägg
  • Ölandstoka

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Hej på er, hänger gärna på. Självklart kan man ha vansinnig barnlängtan som 20-åring också men jag känner mig mycket mer hemma bland tjejer i mer liknande ålder :)

    Jag är 35 och vi är på nionde försöket. Är tyvärr väldigt stressad, är så övertygad om att det inte kommer att gå. Önskar verkligen att jag kunde vara mer positiv men det känns hopplöst. Tar aldrig gravtest, vet alltid att mensen kommer att komma ändå. Har lättare PCO vilket gör att jag har oregelbunden mens. Är på dag 21 och har fortfarande inte haft äl. Har tempat i flera år så vet att jag har äl iaf.

    Har börjat med meditation som är inriktad på att försöka bli gravid för att slappna av och lita på min kropp. Hoppas att andra i samma sits kan få mig att känna lite tilltro också :)

  • Ölandstoka

    Träffade ett par bekanta igår. Sa innan vi gick "är hon gravid då".. Jodå, gravid i vecka elva. Känns som att alla är det. Jag jobbar med många unga tjejer (typ 27-åringar) och bara väntar på att det ska bli en massa graviditeter på jobbet också. Känner mig löjlig men blir så glad varje gång det är aw och de dricker alkohol :P

  • Ölandstoka
    Lunne skrev 2019-01-28 10:42:04 följande:

    Man blir dock snabbt väldigt skicklig på att låtsas dricka alkohol om man inte vill avslöja nåt ;) 

    Men jobbigt om det känns som att alla runt skaffar barn! Hos oss är det fortfarande så få att jag tänker att några fler gärna får sätta igång, då jag själv alltid tyckte det var rätt tråkigt att vara äldst bland barnen när mina föräldrar hittade på saker med kompisar. Och så är det ju trevligt om det blir flera barn födda samma år i bekantskapskretsen :)


    Jag dricker som tur är inte så mycket eller ofta så skulle jag till slut bli gravid tror jag att det skulle gå smidigt att dölja med avseende på det iaf :)

    Vi är redan sent ute i vår bekantskap. Alla bara sitter och pratar om sina barn när det är sammankomster. Är sååååå avis på dem! Tänk att få sitta där och lyssna på deras barnprat och veta att det är en liten en i magen :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2019-01-28 12:43:59 följande:

    Spännande med meditation! Det skulle jag också vilja testa. Har du hittat något själv eller är det någon kurs?

    Ät jämgammal med dig och har samma erfarenhet både i bekantskapskretsen och på jobbet. Vi får peppa varandra här! :)


    Det är en app, expectful heter den. Man kan prova en vecka gratis :)

    Kul att vi har liknande situation! Hur länge har ni försökt?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2019-01-28 16:49:15 följande:

    Åh tack för tipset! Ska kolla in appen. :) Vi har försökt ett år men i början inte lika aktivt innan sommaren. Hur länge har ni försökt?


    Ett år vi med snart. Räknar med mens om ca två veckor så ska vi kontakta gyn för utredning sen.

    Var det din första kur med Provera nu? Var det länge sedan ni sökte hjälp?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2019-01-28 19:47:08 följande:

    Okej! Ja min första kur. Min cykel har strulat sedan i somras med orgelbunden cykel och mens som varit i ett par-tre veckor. Sökte privat för detta efter jul. Gynekolgen tyckte jag skulle pröva Provera ett på månader och att vi sedan skulle gå vidare till utredning om det inte har tagit sig. De vill tydligen inte sätta in ägglossningsstimulerande förrän de utrett mannen också. Där vi bor är det lång kö till utredning så vi kanske gör en privat utredning om det blir aktuellt. Hur ser det ut för er?


    Jag har sökt privat tidigare utan att min man var med. Jag skulle kunna fortsätta att gå där, det enda som skaver är att det kostar på om det skulle komma till ivf. De har inte hittat något fel på mig, jag har visserligen oregelbunden mens men äl kommer ca elva gånger om året och sist jag var där lät det som att det inte finns några mediciner att prova. Och mannens spermier är bra. Så jag är rädd att det inte går att prova något annat än ivf, och springer det iväg på nästan 30000 per försök. Landstinget här är ok men jag inbillar mig att allt tar längre tid och svart på vitt har de inte lika bra statistik som de privata alternativen.

    Vi har haft en tung månad så vi har lite paus med allt barnprat hemma men när mensen kommer om ca 10 dagar så ska vi försöka bestämma oss var vi vill gå.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2019-01-29 11:05:21 följande:

    Det förstår jag...det är ju mycket pengar det handlar om det inte finns alternativ till ivf. Jag tänker att vi nog gör utredningen privat och sen får vi se om vi går vidare där eller vänder oss till landstinget. Hur statistiken ser ut här vet jag inte men jag vet att kön är minst sex månader där vi bor.

    Jobbigt när det är tungt men det kan säkert bra med en paus. Vi pratar inte så mycket om det men jag tänker/funderar desto mer. Håller tummarna för att din mens inte dyker upp om 10 dagar och om den gör det att ni kan landa i något som känns bra för er. <3


    Är det ok att göra så, att göra utredning privat och sen få en ivf-remiss till landstinget? Låter ju smidigt :)
  • Ölandstoka

    [quote=79402914][quote-nick]Jag vill gärna höra vad ni andra tänker kring äl-test. Använder ni dem?

    Jag tycker personligen att testen är ganska förvirrande och det tog ett tag innan jag förstod hur starkt det andra strecket ska vara för att testet kan anses positivt. Därtill har jag inte riktigt blivit klok på exakt när det är mest optimalt att ha sex, samma dag som testet visar positivt eller dagen efter? (Jag har tyvärr börjat inse att jag inte har så bra koll på kroppen som jag trodde). När jag blev gravid första gången gick jag efter appen "Clue" som meddelade mig när jag hade mitt fertila fönster. Och då fungerade det ju på första försöket. Kanske testen bara gör att man stressar upp sig ännu mer och därför har svårare att bli gravid?[/quote]

    Jag håller med om att testerna stressar. Jag får nästan aldrig helt positiva tester men jag vet att jag har äl. Har även provat att testa olika tider. Jag använder dem ibland men försöker känna efter själv och ligger gärna varje dag just dagarna kring äl. Men varannan dag ska väl också räcka :)

  • Ölandstoka
    jojjea skrev 2019-01-31 07:39:37 följande:

    Här verkar det inte ha blivit nåt denna gång. Tror att jag har fått mens, den började igår morse men är fortfarande väldigt(!) sparsam vilket är ovanligt och tempen ligger kvar ovanför cl. Tog ett test imorse för att dubbelkolla och det var negativt. Hoppas att kroppen snart börjar bete sig mer som vanligt igen. Det är så jobbigt när allt känns annorlunda än vanligt.


    Det där har hänt mig med, är så hemskt när man får upp hoppet när tempen är hög och mensen inte är som den brukar. Alla är ju olika men för mig har det blivit så mycket bättre (blir inte lika stressad) sedan jag slutade tempa efter att appen har satt ut äl. Tempar bara ca dag 12 och fram till äl.
  • Ölandstoka
    KajsaLouise skrev 2019-02-02 10:40:33 följande:

    Hej! Jag tog ett sånt där tidigt graviditetstest idag, äl+10. Tokblankt såklart! Egentligen kan det väl vara för tidigt men jag hinner ju aldrig testa innan mensen kommer eftersom jag har kort lutealfas. Nu började jag känna värk i tjejmagen så mensen kommer nog snart. Har varit så gasig i magen också (brukar vara det efter äl), men det är borta nu. När jag stod och väntade på testet kände jag mig superdum. Kände mig så korkad - som om det skulle finnas en chans att jag skulle bli gravid liksom. Usch, jag är så bitter och ledsen på allt. Min sambo är väl rätt trött på att höra mitt ältande om detta. Han har inte ens frågat nått nu när det börjar närma sig. Det stör mig ganska mycket att han inte verkar bry sig. Jag vet att han bryr sig men han tänker inte på det. Han har inte bråttom till nått barn, så vi har inte riktigt samma inställning till det här ;) Jaja ville bara skriva av mig lite. Det är så ensamt med tankarna annars. Hoppas ni alla får en fin helg!


    Visst är det jobbigt, kan gå från att vara så pepp och positiv till att känna sig så dum för att man tillät sig hoppas. Vet inte hur man ska hantera det. Eller hur man ska hantera sin partner, känns som ett allmänt fenomen att männen tar lättare på försökandet. Hm, inte många tips tyvärr men väldigt mycket igenkänning. Det är liksom bara att fortsätta kämpa på något mirakulöst sätt.
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?