Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-07-03 14:10:57 följande:

    Det ska jag göra. Har också min monitor som jag ska testa med imorgonbitti.

    Springer och tittar på testet stup i kvarten, och där är ett rosa streck, ingen tvekan om den saken. Men är så rädd för att det är ett spökstreck.. vågar knappt hoppas.


    Är det testlagret? Tror inte de ger spöksträck. Dessutom ser det rosa ut. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-07-04 06:27:43 följande:

    Herregud herregud herregud! Det är ingen tvekan längre. Jag är gravid.

    Efter mitt megadeppiga inlägg häromdagen liksom. Jag gav ju upp.

    Exakt 2 år tog det för att få mitt första plus.

    Det visade sig att det var en midsommarafton som krävdes.

    Fortfarande i chock!


    Åh vad roligt! Stor grattis! Blir så glad när någon som har försökt länge äntligen lyckas.
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-08-14 07:10:43 följande:

    Hej alla fina.

    Ville bara titta in och heja på lite, ni ska veta att jag tänker på er, och jag är inne och läser i tråden när nya notiser kommer <3 håller mina tummar så hårt för er alla.

    Jag går snart in i vecka 11, och Änsålänge går allt fint. Men oron är STOR att det blir ett MF/MA.

    Kram på er


    Vad roligt att höra! Snart är du förbi de mest kritiska veckorna. Kram!
  • Clemmentina
    Felicia3 skrev 2019-08-18 19:48:29 följande:

    Har bim om 4 dagar.känns som om jag börjar bli sjuk.näsan har varit täppt och nu känns det som om ansiktet kokar och himla trött senaste 2 dagarna.Mina bröst brukar alltid svälla.de borde gjort det för några dagar sen men icke! Ev att de börjat svälla nu,svårbedömt.Idag fick jag träningsvärk/mensvärk av att styrketräna. Har haft en del värk:molvärk men det har jag emellanåt.


    Spännande! Håller tummarna.
    Lunne skrev 2019-08-18 21:17:47 följande:

    Jag hade med stor sannolikhet ÄL igår, så nu börjar den långa väntan... tyvärr känns det rätt uppgivet såhär på 6e letrozolkuren =/


    Hoppas det är nu det händer. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-18 22:23:43 följande:

    Tack ?

    Har det fungerat bra med Letrozol för dig?


    Jag har fått äl båda månaderna men det har inte blivit något plus ännu. Vi ska försöka två-tre månader till innan vi kontaktar kliniken.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-19 08:58:04 följande:

    Skönt att ni har en plan! Frågetecknet i mitt förra inlägg skulle vara en smiley, så lätt att glömma att de inte fungerar här :') Jag har också fått äl varje månad med Letrozol, så det känns ju som att nåt mer är fel när det inte hänt nåt på ett halvår, men läkaren säger bara att man får fortsätta försöka =/


    Usch vad frustrerande! Minns inte...Har ni gjort en utredning? För vår del blir det nog ivf om det inte tar sig under hösten. Men vill också kolla upp så att det inte är något annat problem. Jag är 36 år så tiden rinner iväg nu.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-19 10:34:20 följande:

    Ja, vi tog de prover man tar i Sverige och allt var normalt förutom PCO, så här utreder de inte mer utan då får man söka sig utomlands...


    Ok, förstår! Jag har sett att det finns trådar om utredning utomlands. Jag hoppas att vi båda ska slippa gå vidare med det.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-20 10:25:07 följande:

    Det hoppas jag också! Jag har börjat läsa och skriva lite i den största utlandstråden för att få koll på vad alternativen för att gå vidare är, jag vill ha en plan liksom, mer än svenska sjukvårdens "det är bara att fortsätta försöka så tar det sig för eller senare om ni inte hör till de få procent som det är något fel på, men det tänker vi inte undersöka". Men sen hoppas man ju verkligen att det bara ska ta sig så man slipper ta det steget. 

    Hur länge har ni försökt allt som allt? 


    Det låter klokt! Finns det något att göra vill man ju testa det. Håller dock tummarna för att det ska gå för er snart! Jag är rädd att min kropp (allergier, astma mm) ställer till det. Men två kurer med Letrozol är ju inte så länge. Vi kommer försöka 2-3 kurer till innan vi lägger upp en ny plan. Vi har försökt sedan Jan/feb 2018.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-23 11:23:55 följande:

    Nä, absolut bör man ge det mer än 2-3 försök :) Var i cykeln är du nu? Jag har drygt en vecka kvar till BIM så vill bara veeeeta hur det hat gått denna gång nu :')


    Cd7 och har ont i ena äggstocken! Det har jag aldrig haft innan. Ägglossning borde dröja 1-2 veckor. Hur mår du? Är det något som skiljer sig från tidigare cykler?
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-23 12:54:13 följande:

    Jag mår som vanligt förutom att jag drog på mig en förkylning idag =/ Verkar vara typiskt för mig en vecka innan mens då jag fått det säkert var tredje-varannan gång sen jag slutade med p-ring... Jag tycker mig ha kännt massvis som avviker typ varje cykel, så har slutat gissa numera och väntar (om jag kan hålla mig 0:) ) till BIM+1 med att ta ett test.

    Hoppas smärtan betyder att du får en bra (eller vad man säger?) ägglossning denna gång!


    Vad märkligt med förkylning vid samma tidpunkt i cykeln! Jag är också rejält förkyld just nu. Jag börjar lära mig att symptom inte betyder något.

    Smärtan gör mig orolig. Har aldrig haft känningar i äggstockarna så här långt förs ägglossning. Var tvungen att ta äl-test. Det billiga testet visade ett halvstarkt test medan clearblue digitalt visade rund ring. Hoppas att något inte är fel!
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-08-28 13:55:42 följande:

    Lite så är det, i början tror man att allt betyder nåt, men när man har försökt en längre tid inser man att man känner olika saker varje månad. Och trots det fortsätter man inbilla sig massa saker :')

    Jag har BIM på lördag och har inte fått några mellanblödningar alls än, vilket jag haft i knappt en vecka innan mens nästan varje cykel sen jag slutade med p-ring. Min hjärna vill tolka det som ett bra tecken, så jag får konstant påminna mig om att jag hade massa mellanblödningar innan BIM den enda gång jag lyckades bli gravid (som slutade i MA i höstas)...

    Har det lugnat sig med smärtan för din del, eller funderar du på att kolla upp det?


    Exakt så är det! Det enda säkra tecknet är om mensen inte dyker upp typ. ;) Håller tummarna för att inga mellanblödningar ändå är ett bra tecken för dig. Du får uppdatera hur det går.

    Smärtan gick faktiskt bort för mig på någon dag. Nu har jag känt lite molande värk igen men nu bör ju äl närma sig. Fick blinkande smiley imorse. Men imorgon kväll kommer svärfar på besök och stannar över helgen. Hoppas på tidig äl imorgon eller att den blir något sen och kommer först på söndag eller senare.
  • Clemmentina
    Missempi skrev 2019-10-15 10:54:11 följande:

    Hej tjejer!

    Har inte skrivit på ett tag för jag har vart så osäker. Och idag har det iaf konstaterats att jag fått missfall. Känns tråkigt men det jobbigaste är att när det väl tog sig efter 1,5år så funkade det ändå inte. Jag hoppas det går snabbare till nästa gång. Det som varit bra att graviditeten fick upp hoppet igen att det går, så trots allt är jag ändå glad för det. Nu sitter jag hemma och funderar på om jag ska ta tabletterna jag fick med mig hem eller vänta tills det börjar. Blödningen började igår men jag har haft detta på känn i över en vecka. Vill bara få det överstökat. Vad skulle ni gjort? Tagit tabletten eller väntat?

    Kram alla!


    Usch vad ledsamt! Jag har inga goda råd att komma med tyvärr. Hoppas att ni snart kan försöka igen. Kram
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-06 09:44:15 följande:

    Hej tjejer! Är det några kvar i tråden? Hur går det för er?

    Jag har precis haft ÄL igen så nu blir det att vänta i två veckor och se... har dock inget större hopp om att nåt ska ske naturligt vid det här laget. Men nu har läkaren i alla fall skickat remiss till IVF, så förhoppningsvis kommer vi ha bättre tur med det om några månader :)


    Ja jag är kvar! Just nu äl+8 och femte kuren med Letrozol. Vi är i kö för ivf men lär inte blir kallade förrän i vår. Fortsätter gärna att följas åt här eller i andra trådar. :) Gjorde du vul den här månaden? Ska du fortsätta med Letrozol fram tills en ev ivf? Min gynekolog tycker jag ska köra en kur till och sen ta ett uppehåll.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-07 00:10:58 följande:

    Då är det inte så många dagar kvar till BIM för dig? :) Har du funderat på när du ska testa?

    Officiellt ska jag fortsätta med Letrozol, men har missat det två månader i rad nu och fått ÄL ändå, så vet inte hur jag ska göra.

    Jag gjorde äggledarspolning (som såg bra ut) då de såg en mogen äggblåsa på cd 12 och sen "vanliga" Letrozol-VUL (då jag skulle till läkaren oavsett för att gå igenom allt för IVF-remissen) på cd 13, då kunde hon se att blåsan spruckit. Skumt att det blev tidigt utan Letrozol när jag hade väldigt långa cykler innan det... Men som tur var hade vi hunnit få till det ändå :)

    Hur känner du om försöken medan ni väntar på IVF? Jag har svårt att känna att det inte är hopplöst efter så många försök även om jag vet att det inte behöver vara det =/


    Testade imorse men inget plus! Är ju bara på äl+10 men känns ändå inte särskilt troligt att det tog sig. Börjar också känna att det är hopplöst. Med ägglossning varje månad beror det förmodligen på något annat att det inte tar sig. Jag är lite av hypokondriker så funderar på om jag kan ha både det ena och det andra tex endometrios. Blir vi inte kallade innan mars funderar jag på om vi ska gå privat.

    Hur gick spolningen? Min gynekolog sa att Letrozole kan göra att man får senare ägglossning. Utan det kanske du får tidigare. Jag fick ägglossning cd14 den här månaden, så tidig ägglossning har jag aldrig haft tidigare.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-09 10:46:25 följande:

    Sådär håller jag också på och tänker! Ibland blir det i verkligen orimliga banor :') Men precis som du säger så måste det ju vara något annat fel än ägglossningen... Så man funderar ju på om IVF ens skulle hjälpa =/

    Jag fick betydligt tidigare ÄL av Letrozol än jag hade innan, så denna månad blev min tidigaste ÄL någonsin. Spolningen gick bra som i att de inte hittade nåt fel, så inga svar där.

    När har du BIM?


    Förstår, jag är också orolig för det men samtidigt vet man inte förrän man har testat. Dock blir det bara bebis 1/4 ivf:er. Jag har läst på lite om vad man kan kolla upp utomlands och funderar på att göra mensblodstestet som skickas till Aten för att kolla så att jag inte har några infektioner. Skönt ändå att din spolning gick bra. De hittade inga fel på mig då heller men spolningen i sig var så jobbig.

    Bim på onsdag eller torsdag den här veckan. Hur mår du nu?
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-11 22:37:34 följande:

    Jag var jättenervös inför spolningen, tyckte det var rätt obehagligt när jag tidigare gjorde en "lätt spolning" av bara livmodern utan äggledarna när de skulle kolla att allt var ute sin missfallet. Så spände mig som en galning denna gång, vilket ju sällan är bra, och så säger läkaren bara "Du kan slappna av nu, vi är klara". Jag trodde honom på allvar inte, kände verkligen ingenting alls av det. Så så kan det också gå :)

    Har du testat något mer sen förra veckan? Har du känns av något?

    Enligt FLO har jag BIM nästa måndag, men tycker den räknar konstigt denna månad så jag tror på några dagar senare... Jag har inte kännt nåt alls förutom att jag fick mellanblödningar på oförklarlig tid (äl+2-5).

    Vi har också funderat på mensblodstestet, men inte bestämt oss. Ena dagen låter det som ett måste, och nästa känns det som hokus pokus... Om mannens vanliga spermaprov inte visar nåt fel så funderar vi däremot på om han ska ta en sväng ner till Malmö för att göra ett DFI-test, så att vi åtminstone har koll på att det inte är några problem där inför IVF. Det känns som ett lite mindre steg än att börja söka sig utomlands också...


    Vad skönt att läsa att det kan vara så också. När jag gjorde spolningen hade läkaren svårt att få tid katetern. Enligt henne var jag ett av hennes svåraste fall. ;) Men själva spolningen gick bra sen när den var på plats.

    Jag har inte testat mer och idag gick tempen ner 0.2 grader så jag räknar tyvärr med mens ikväll eller imorgon. Nya tag alltså! Hoppas så att jag slipper bli förkyld denna månaden. De senaste tre månaderna har jag blivit sjuk i samband med att jag ätit Letrozol eller direkt efter.

    Konstigt med mellanblödningarna. Det låter väl lite tidigt med nidis? Kanske var det ägglossningen på något sätt som gjorde sig påmind?

    Vad är ett DFI-test? Måste läsa på känner jag. Mannens prov var bra men det kan såklart vara något fel ändå. Håller med om mensblodstestet samtidigt inbillar jag mig att jag absolut skulle kunna ha någon infektion i livmodern med tanke på hur min kropp är (blir lätt sjuk och har astma/allergier).
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-12 16:19:17 följande:

    Jag har liknande problem med förkylningar varje månad, dock strax efter ÄL, men denna gång verkar förkylningen tack och lov ha blivit mild och är redan på väg bort :) Hoppas du klarar dig denna gång!

    För tidigt för nidis och för sent för äl-blödning, så jag förstår inte alls vad det var för blödning jag fick... Jag vet ju garanterat när jag hade ÄL denna månad, då jag gjorde två UL med mindre än 24 timmars mellanrum och ägget släppte mellan dem.

    Anledningarna till att jag är tveksam till mensblodstestet är;

    * Hur kommer det sig att ingen annan klinik någonstans i världen använder det om det är så bra? Intralipid-behandling t.ex. spred ju sig snabbt, även om just Sverige ligger hopplöst efter.

    * Forskningen om testet, inkl. de referenser de själva anger, verkar vara ganska bristfällig.

    * Om man visar sig ha en infektion så menar de att bara penicillinet man får i de flesta fall inte hjälper utan man måste dit för att göra en Hysteroskopi också för att lösa problemet. Så det känns inte som nån jättestor vits att göra testet om man inte är redo för att ge sig på en större utredning utomlands än.

    * Alla jag sett skriva om testet menar att det är ett bra första steg för vidare utredning än i Sverige, men jag har inte sett någon skriva att de lyckats bli gravida efter bara penicillin-kur och hysteroskopi, utan de har gått vidare med fler behandlingar...

    Och ändå funderar jag på det, man kan ju börja undra om man själv är galen :')

    DFI kollar efter instabilt DNA hos spermierna, har de det så fungerar de inte trots bra mängd och rörlighet. I Sverige är det bara i Malmö de gör testet just nu (då som del av de vanliga utredningarna!), men man kan betala själv för att få göra det hos dem. Är det problem där så är vanligt IVF i princip lönlöst, men den typen där de väljer ut specifika spermier ska fungera. Och detta finns det en hel del forskning på i alla fall :)

    Du får berätta hur det gick med ev. mens, jag håller tummarna än så länge! <3


    Fy vad segt! Tror du det har något med Letrozolen att göra? Min mens kom igår/idag så nu är nog immunförsvaret i botten igen. Hur mår du nu? Några mer blödningar? En ren gissning (killgissning :)) är att du hade lite låga progesteronnivåer den här månaden.

    Dina argument låter väldigt rimliga....jag är skeptisk. Jag tror nog vi kommer göra i alla fall en runda med ivf innan vi gör fler utredningar. Vi kommer gå privat efter jul i så fall! DFI-testet låter dock intressant. Vet du om det är dyrt och lång väntetid för det?
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-15 09:16:16 följande:

    Omg, det där kan omöjligt vara ett spökstreck :O

    BIM-4 - BIM-6 beroende på hur man räknar, så jag börjar genast oroa mig att något är fel för att det syns så tydligt redan... Men antar att jag i alla fall för tillfället borde lugna ner mig och bara hoppas att allt går bra denna gång :)


    Det ser inte ut som ett spökstreck! Jag tror du är gravid. Vänta några dagar och ta ett nytt test. Så spännande! Håller tummarna.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-15 09:35:24 följande:

    Tack! :) Den styrkan på streck såg jag först på ca. BIM+15 sist, men då gick det ju som det gick också så det kanske är ett bra tecken att det är tydligt tidigt nu :)


    Jag håller verkligen tummarna för det! Detta ger mig lite hopp. Ska be att få fortsätta med Letrozole i väntan på ivf.
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?