Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    KajsaLouise skrev 2019-02-02 10:40:33 följande:

    Hej! Jag tog ett sånt där tidigt graviditetstest idag, äl+10. Tokblankt såklart! Egentligen kan det väl vara för tidigt men jag hinner ju aldrig testa innan mensen kommer eftersom jag har kort lutealfas. Nu började jag känna värk i tjejmagen så mensen kommer nog snart. Har varit så gasig i magen också (brukar vara det efter äl), men det är borta nu. När jag stod och väntade på testet kände jag mig superdum. Kände mig så korkad - som om det skulle finnas en chans att jag skulle bli gravid liksom. Usch, jag är så bitter och ledsen på allt. Min sambo är väl rätt trött på att höra mitt ältande om detta. Han har inte ens frågat nått nu när det börjar närma sig. Det stör mig ganska mycket att han inte verkar bry sig. Jag vet att han bryr sig men han tänker inte på det. Han har inte bråttom till nått barn, så vi har inte riktigt samma inställning till det här ;) Jaja ville bara skriva av mig lite. Det är så ensamt med tankarna annars. Hoppas ni alla får en fin helg!


    Åh inte ska du känna dig dum! Kan relatera till allt du skriver. Inte minst känslan när man väntar på ett test.

    Min sambo säger inte heller mycket men det betyder ju inte som du skriver att de inte bryr sig, tänker eller känner. Det är nog helt annorlunda för oss, det är vår kropp och vi som känner varenda lite grej som händer och pågår i den. Hoppas du får en fin helg du med! <3
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-04 15:16:16 följande:

    Ja, det hade varit nått det! Hihi! Mensen är på ingång. Jag såg redan igår kväll liiiiite blod på pappret. Nu i eftermiddag kom det liiite mer. Hade det så här förra cykeln också, så segt att man ska behöva vänta på att det ska börja ordentligt också. Den här cykeln är iaf längre än tidigare, lutealfasen likaså och det kanske är bra. Eller ett tecken på att kroppen inte är riktigt redo än men börjar bli?! Ska ringa gyn när mensen är över och prata ut lite iaf.

    Jag var inställd på att det inte skulle bli någon bebis, men hoppet finns ju alltid där ändå så igår kom väl några sedvanliga tårar och idag äter jag choklad ;)


    Håller med, tror också det är bra att gråta ut lite/bryta ihop för att ta nya rad sen. Kom mensen? Skönt att runga gyn också och göra upp en plan.

    Här hoppas jag att ägglossning ska vara på gång. Har inte börjat med ägglossningstest och funderar faktiskt på att hoppa den här månaden då det är lite bökigt/stressande. Tempar och kommer ju få svart på vitt sen ändå.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-05 19:32:28 följande:

    Det känns i alla fall skönt att gråta lite! Så det måste vara bra. Mensen har hittills kommit max 4 dagar efter proverakuren, men den lyser fortfarande med sin frånvaro. Tog sista tabletten i onsdags, sex dagar sen. Däremot ser jag ju lite blod/brunt på pappret men det är väldigt lite och jag ser det bara för att jag letar efter det. Alltid är det nått bekymmer känns det som. Kanske är lite för stressad med allt just nu (både jobbet och bebisverkstad) för att det ska kunna flyta på... Så jag tycker du gör helt rätt om du väljer att hoppa äl-testen denna månad och kör tempning! Vilken app använder du? Nästa gång ska jag inte fokusera så mkt på appar och sånt utan att försöka ta det mer chill. Äl-test kommer jag dock inte kunna låta bli ;)


    Har du tagit en gravtest? En del får ju mindre blödningar när mensen borde kommit. :)

    Det är lätt att bli stressad. Läste på lite mer och jag börjar mer och mer tro på meditation, yoga mm. Ska testa lite själv framöver.

    Jag använder Fertility Friend. Tycker den funkar bra och så finns den ju som gratisversion. Tempar du?
  • Clemmentina
    FruW85 skrev 2019-02-05 19:46:00 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här. Slutade med p-piller i mars förra året och tänkte att det äntligen skulle vara dags att börja försöka. Hade alltid tänkt att jag skulle ha barn runt 23 men det blev aldrig så, så nu hoppades jag på ett plus innan jag fyllde 33 nu i somras. När mensen dök upp i september kände jag mig väldigt less så jag började tempa. Jag hade någon känsla av att jag inte skulle kunna bli gravid (hade aldrig varit gravid innan) men då tog det sig på första försöket. Dock fick jag reda på när vi skulle göra KUB i dec att jag råkat ut för ett MA vilket jag tog rätt hårt. Vi plussade igen på första försöket efter det men nu sitter jag här med vad som verkar vara ytterligare en misslyckad graviditet. 2 av 2 graviditeter åt helvete. Det är så frustrerande att se alla runt en bli gravida "utan problem" medan tiden bara tickar iväg för en själv..  Hoppas på tredje gången gillt nu sedan då....


    Åh vad ledsamt att höra, beklagar missfallen. Jag har också alltid tänkt att jag ville ha barn tidigt men så blev det inte. Nu har hunnit fylla 35 år. Välkommen att hänga med oss här! <3 Håller tummarna för att det blir tredje gången gillt!
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-05 20:15:20 följande:

    Jorå, både i lördags och igår. Testet visade inte ens en liten skugga i någon udda vinkel under en jättestark lampa. Haha! :) Så gravid är jag inte. Gissar på stress, allmänt konstig kropp eller så släppte väl aldrig ägget men provera ska väl framkalla mens ändå så det sista alternativet bör ju inte hindra blödning...

    Det låter som en bra idé! Jag borde också testa nått sånt. Det kan man väl göra enkelt hemma också.

    Ja, den appen har jag med. Den är spännande tycker jag! Och samtidigt farlig för ett kontrollfreak som jag. Började tempa strax innan äl för första gången, men lyckades vakna flera gånger på natten. Jag som alltid sover som en stock annars och sen blev jag sjuk med lite feber så det blev inte bra värden alls. Funkar det bra för dig?


    Hoppas mensen kommer nu då. Annars får du ringa gyn ändå.

    Det funkar bra för mig med tempningen. Sover som en stock just nu och vaknar inte alls på natten. Gjorde dock det en period i höstas (ungefär när jag började tempa) men det var inga problem för mig. Så länge jag inte gick upp påverkades inte tempen nämnvärt. Du får ge det lite tid!
  • Clemmentina
    Värphönan skrev 2019-02-05 22:35:45 följande:

    Dåligt  Tempen hade gått ner i morse och mensen kom efter lunch idag. Hade verkligen hoppats att jag hade haft min sista mens på ett tag. Får bli nya krafter inför nästa BIM. 

     


    Åh tråkigt! Lika jobbigt varje gång mensen kommer. Vi får peppa varandra här. Hur länge har ni försökt?
  • Clemmentina
    FruW85 skrev 2019-02-06 07:53:08 följande:

    Ja, det är ju väldigt frustrerande. Speciellt när man vet att man själv inte gör något fel själv (och så hör man om folk som dricker, röker och äter sådant man inte ska som det går bra för) Men det är ju inte mycket man kan göra =/

    Ja, jag är ju sjukt tacksam för att jag vet att jag KAN bli gravid. Tyvärr så verkar det hänga ihop lite..Jag läste någonstans att: Lätt för att bli gravid = oftare missfall, svårt för att bli gravid= får oftare behålla när man väl blir gravid. Kan ju kanske vara en liten tröst för alla här som har svårt att få plus på stickan..när det väl dyker upp så är chansen större att det faktiskt går vägen:)


    Så frustrerande. Det är orättvist att det ska behöva vara så svårt för en del och lätt för andra. Jag har heller inte hört om det tidigare...intressant om det är så. Tänker på dig idag. <3
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-06 08:30:50 följande:

    Då har ni försökt ännu mer onödigt länge! :( Förstår att det är skitjobbigt och läskigt! Men det finns så många par som blir hjälpta den vägen så det för förhoppningsvis något gott med sig! Hur lång är väntetiden på ivf? Vet du det? Ni ska gå via landstinget eller?

    Nu jädrar har iaf mensen kommit här. Det känns skönt ändå att den kom till slut. Vänta på att den ska börja, när man vet att den ska börja, är ingen höjdare!


    Skönt att mensen kom till slut. Jag var så glad när mensen kom häromveckan... jag hade aldrig trott att jag skulle vara glad övervatt få mens när vi började den här redan.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-06 12:24:16 följande:

    Ja faktiskt! Fick förlängd lutealfas den här cykeln och förlängd cykel. Ska bli spännande att se vad nästa cykel bjuder på för överraskningar! Hur går det för dig? Måste börja närma sig äl nu va?


    Det låter positivt! :) Jag hoppas på ägglossning snart. Mina cykler är vanligtvis längre än 28 dagar så troligtvis någon gång i nästa vecka. Nu på fredag är det dags att börja med Provera igen.
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?