• Anonym (mor)

    Vilja om kejsarsnitt

    Anonym (Lena) skrev 2019-01-09 05:32:13 följande:

    Menar ingenting illa nu. Bara undrar hur man tänker när man blir gravid och sen säger att man aldrig i livet tänker föda vaginalt. Vad händer då om man skulle bli nekad snitt? Vad gör man?


    Undrar detsamma. Man kan ju inte heller liksom ställa ultimatum och *typ* vägra föda för barnet kommer ju ut vare sig man vill eller inte. Läkarna vet ju också att EFTERÅT är mamman så lycklig så hon glömmer allt det som ev. var hemskt.
  • Anonym (mor)
    Anonym (!) skrev 2019-01-09 23:48:03 följande:
    Det jag försökte få fram, men inte riktigt lyckades med är att det är sjukt höga krav på föräldrar idag och jag är rädd att inte leva upp till kraven. Kärlek och omtanke skulle jag kunna ge hur mycket som helst, men det verkar vara så mycket annat. Ja, du vet väl vad jag menar eftersom du är förälder?
    Ursäkta att jag lägger mig i här men de där "kraven" som man kanske kan uppleva idag kommer från andra föräldrar och på nätet. Man kan välja att STÄNGA NER datorn och leva lite off line men sin lilla baby och VOILA man får tid över för massor med extra bebis-gos PLUS att man bara har sina egna krav att leva upp till...........!

    Jag förstår att det i det närmaste kan verka omöjligt idag att inte uppdatera på FB varje gång man ammat sin välklädda bebis sittandes i den snygga soffan som är vackert draperad med en pläd från svensk tenn....men det MÅSTE gå på ngt vis!
  • Anonym (mor)

    Jag kan förstå om man är rädd inför sin första förlossning om man lyssnat på en massa skräckhistorier från andra mammor MEN man vet ju inte hur det är att föda barn INNAN man gjort det själv och ingen förlossning är den andra lik. Det är ju också så oftast att de där kvinnorna som föder barn "lätt" inte pratar så mkt om sina förlossningar. Det gick bra liksom och inget mer med det!? Det finns ju förstföderskor som åker in och föder barn på ett par, tre timmar som om de aldrig gjort annat.

  • Anonym (mor)

    Jag fick barn -87 och -93 och jag minns inte ens att jag tänkte tanken KS! NÄR blev KS an option? Kanske samtidigt som man började få veta könet på det väntade barnet? Liksom när mystiken försvann? En förlossning blev en operation att ta ut Kalle eller Alva?

  • Anonym (mor)
    Anonym (Rosett) skrev 2019-01-11 06:52:26 följande:
    Vilken tur att förlossningsvården går framåt så även exempelvis förlossningsskadade kan få föda fler barn via snitt. Att kvinnan börjar ha en egen röst över sin egen kropp.

    Resterande kring mystik etc är din personliga åsikt.
    KS är ju inte ngt nytt utan kvinnor som inte KAN föda normalt har ju kunnat få det förr också. Det nya är att det verkar som om KS efterfrågas av fullt friska kvinnor idag!? MEN detta är ju FL och hur det ser ut i verkligheten vet jag inte alls.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Kejsarsnitt) skrev 2019-01-11 08:51:54 följande:
    Ja fast fullt frisk är jag inte riktigt va. Läs på om Ulcerös Kolit och se vad sjukdomen gör med kroppen. 
    Men då får du väl KS då? OM sjukdomen påverkas negativt av en vaginal förlossning?
Svar på tråden Vilja om kejsarsnitt