• LadyMommy

    Vilja om kejsarsnitt

    Jag håller tummarna att det går bra för dig. Jag sa till min bm att bevilja snittet redan första besöket annars skulle jag göra abort eller föda utomlands och själv bekosta allt. Med tiden trodde de att jag skulle vänja mig vid tanken av en normal förlossning men det blev bara värre o värre. Blev nekad första besöket med en fruktansvärd läkare i Malmö som på plats sågade mig. Tittade på mina höfter och min längd, och sa att jag inte ska böla utan jag var gjord för att föda barn. Anmälde henne till lex maria, fick träffat en ny läkare och psykolog som förstod att jag menade allvar. (Mina höfter blev btw inte bredare, bakifrån kunde man inte ens se att jag var gravid- hela vägen fram tills bf dagen. Trots +15kg)

    Fick snittet beviljat 1 mån innan med satt datum. Under tiden fick jag ångestattacker och kunde inte njuta av graviditeten. Visste att jag inte var gjord för en vaginal förlossning samt att många bekanta som skrämt upp mig (omedvetet) efter deras egna förlossningar gjorde inte saken bättre.

    Är ingen kontrollfreak men det är en stor del av mina snitt-bekanta som fick sina snitt igenom när dem gick pushade för sina snitt, att de vill ha kontroll över förlossningen.

    Jag hade en rädsla och hotade som jag skrev tidigare med dra utomlands eller skada mig själv (inget jag eg skulle göra) för att få fram budskapet. (Då det var sent att hota med abort längre fram i graviditeten).

    Dagen kom, 1v innan bf snittades jag, fick en gosse på 4500g!!!!! FATTA KLÄMMA UT DET DÄR?! De sa själva att det skulle sluta i snitt så det var bra att det var planerat. Tänk om jag inte hade fått snittet och hade gått över tiden?

    Under alla ultraljud sa de att barnet skulle väga ca 3,5kg.

    Så ingen förvarning med andra ord.

    Andra barnet, fick snittet på direkten, 1,5år efter. Även hon, 4600g veckan innan bf.

    Stå på dig, lita på din magkänsla. Hota om behövs och kräv ditt snitt! Därför betalar vi skatt!

    Lycka till!!!

  • LadyMommy
    Anonym (J) skrev 2019-01-08 22:02:10 följande:

    4,5kg ligger inom det normala och ungar i den storleken föds problemfritt varje dag.

    Eeeeh, jag har faktiskt under dessa 7 åren som jag varit mamma och haft kontakt med x antal föräldrar genom åren, aldrig stött på någon som fått en unge över 4kg (om jag nu ska höfta högt). Så nja kanske inom det normala men inte inom det vanliga så att säga.

    För att veta om man är bäckentrång måste man röntga. Det går liksom inte att se utanpå ;).


    Hon hade väl röntgensyn. Tyckte själv att det var väldigt arrogant. Hon hade väl bestämt sig fr början att neka mig så hon använde alla medel hon tyckte sig ha rätt till. Riktig b*tch om jag får säga så.
  • LadyMommy
    Anonym (J) skrev 2019-01-08 22:02:10 följande:

    4,5kg ligger inom det normala och ungar i den storleken föds problemfritt varje dag. För att veta om man är bäckentrång måste man röntga. Det går liksom inte att se utanpå ;).


    Postar igen då mitt svar kom i din tråd, suck...

    Eeeeh, jag har faktiskt under dessa 7 åren som jag varit mamma och haft kontakt med x antal föräldrar genom åren, aldrig stött på någon som fått en unge över 4kg (om jag nu ska höfta högt). Så nja kanske inom det normala men inte inom det vanliga så att säga.
  • LadyMommy
    Anonym (poo) skrev 2019-01-10 22:01:07 följande:

    Gud är så trött på dessa kvinnor som bara VILL ha KS. 

    Sluta läs Aftonbladets skräckhistorier, folk föder barn dagligen utan skador.

    Du ska inte vilja har ett KS, det är en sista utväg och en operation du inte ska ta lättvindigt på. Det kan bli stora komplikationer som du inte är berädd på, och sedan har du igen att skylla på.

    Jag förstår mig inte på dessa kvinnor som blir gravida men sedan inte vill få ut ungen. Hur fan tror ni det ska gå till? Magi? Harry Potter kommer med en trollstav och plockar ut ungen. Om ni är så rädda så bli inte gravid, adoptera ett husdjur istället.

    Jag har fött 3 barn och det har inte varit några problem, trots att jag är liten till växten och barnen varit närmare 5kg allehopa.


    Guuuuud vad trött man blir på sånna som dig som bara ska klanka ner på andra!

    Yes jag ville ha ett snitt- Yes jag fick mitt snitt för jag vägrade föda. Då jag är van att lägga mig under kniven var ett KS en bagatell. Kom till BB på avtalad tid, hade planerat allt och dagen innan fixade mina snygga röda naglar och fransar. Så jag låg där som en drottning och min prins lyftes bara upp och jag kände inget. Brukar säga att han kom ut genom sol luckan.

    Guuuuuuud så skönt och värt varenda en skattekrona jag betalt under alla mina år som skattebetalare. Det var så skönt att jag tom gjorde det igen året därefter.

    Så ja, ren magi var det!
  • LadyMommy
    Anonym (!) skrev 2019-01-11 00:48:42 följande:

    Det är ibland svårt att uppfatta ironi i text. Men jag sätter mitt vänstra ringfinger (det man kan klara sig utan) på att du var väldigt ironisk när du skrev att du målade naglarna och gjorde fransar för att operera ut en unge? Visst e vi alla olika, men det låter bara för knäppt för att vara sanning, så gissar att du var genomironisk i stora delar av inlägget?

    Jag tvivlar starkt på att en operation är "skön" att göra också?

    (Ursäkta min oförståelse för din ironi, kanske jag som e knäpp som inte förstod det helsäkert?)


    Då så, där ryker ditt ringfinger. Då det är två saker jag regelbundet gör så hade jag bokat in mig dagen innan bf på behandlingarna. Planerat lite mao så jag slipper asa mig dit nysnittat.

    Skön är väl ingen operation men med tanken på att jag vägrat föda så var det väldigt bekvämt.

    Barnet har ju en pappa också som mer än gärna tar ansvar så jag kunde återhämta mig.

    Bra att vi är olika, men oavsett åsikter så tycker jag bara att folk ska respektera andras viljor och rädslor.

    Vill man inte så ska man inte. Kvinnor är så jäkla bra att klanga ner på varandra vilket är sjukt vidrigt.

    #rooftop
Svar på tråden Vilja om kejsarsnitt