• LFF

    Mannen lägger sig i hur jag sköter barnen

    Anonym (Irriterad) skrev 2019-01-10 11:30:36 följande:

    Just nu är jag skapligt irriterad på min man som har mage att lägga sig i hur jag sköter barnen när jag är ensam med dem.

    Kanske ska börja med att säga att vi har tre barn, varav en 2-åring och tvillingar i åldern 6 månader. Jag är föräldraledig och den stora går inte på förskola eftersom vi inte hann inskola innan jag blev gravid och det avråddes från att inskola när han precis fått syskon. Jag var lite kluven inför det redan då, men övertalades av min man att det skulle gå bra hemma ändå. Nu hade jag tänkt annorlunda.

    Hur som helst så har jag svårt att få ihop det med amning av tvillingarna och storebror som springer runt som en vilde i huset. Numera sätter jag alltid på Pippi när jag ska amma eller söva tvillingarna för att då få vara ifred. Annars är det lätt hänt att situationen blir kaotisk med honom springande runt och de övertrötta tvillingarna som inte kommer ner i varv. Det kan alltså bli rätt mycket Pippi i dagsläget, vilket min man sätter sig emot och menar att jag får se till att lösa på annat sätt. Men jag har verkligen ansträngt mig för att hitta en bättre lösning! Detta är inte vad jag själv helst hade velat heller, men tyvärr nödvändigt för att få det att fungera.

    Det är så lätt att klaga på att nån annan sköter saker dåligt och borde göra bättre när man inte gör nånting själv. Jag blir så sur! Sen har han mage att säga att ?alla andra mammor klarar ju av tre barn? osv.

    Så, nu undrar jag, hur har ni trebarnsmammor löst samma situationer? Har det blivit mycket tv-tittande även hos er under en period eller hur såg det ut? Vad hade ni för life-hacks?


    Säg åt mannen att alla barnen är hans ansvar en helg medan du åker bort och vilar upp dig. Efteråt kan han få ha åsikter om hur det fungerar. Eller så får han ta över föräldraledigheten helt och du får gå tillbaks till jobbet.
  • LFF
    Anonym (Irriterad) skrev 2019-01-10 13:43:29 följande:
    Nej, inte med dem. Däremot var han föräldraledig i 6 mån med den stora och tyckte att det var ?hur soft som helst?. Dock fick jag sköta det mesta med hushållet då.
    Haha! Skriv en lista på vad du gör hemma i hushållet samtidigt som du tar hand om barnen. Lämna lista och barn till maken och säg "Vi ses ikväll" (om du är snäll, annars "Vi ses om ett par dagar"). Och sen får han jonglera hushåll och ungar medan du gör något annat.
  • LFF
    Michael 310 skrev 2019-01-10 15:11:24 följande:
    Men hur tänkte du nu tror du han föddes som 5 åring? Han har såklart vart liten han med....
    Och 5-åringen var 3 år när tvåan kom. Det är stor skillnad på en 2-åring och en 3-åring. När du var hemma med din yngsta, var storasyskonet på förskolan då eller var hen hemma med dig och småsyskonet?

    Att försöka mata och söva en bebis är nog så jobbigt när man har ett storasyskon i hyfsat nära ålder. Att göra det samma när man har två bebisar som behöver lugn och ro för att kunna fokusera på ätande och sen somna är ett helsike om man har ett storasyskon hemma. Att då börja kritisera att den som är hemma använder tvn som distraktion för att inte hela huset ska rivas är galet. Alternativet är ju antingen att de små inte kan äta/sova eller att det äldre barnet riskerar att hamna i en farlig situation då det är oövervakat. 

    Jag är innerligt glad över att vi inte hade barn sen tidigare när mina tvillingar kom!
Svar på tråden Mannen lägger sig i hur jag sköter barnen