Inlägg från: villhatrekant |Visa alla inlägg
  • villhatrekant

    Från monogami till öppet/poly – går det?

    Skulle du vara öppen för att din man hade andra kvinnor? Det känns som en förutsättning för att få honom med på noterna. Men det verkar som om din man som de flesta vill bara vara med dig och inte vare sig dela dig med andra eller själv vara med någon annan. Öppen relation är dessutom oftast väldigt ofördelaktigt för mannen då kvinnor med lätthet kan hitta en älskare medan det är mycket svårare att hitta en älskarinna. Kanske ni kan testa med partner byte lite försiktigt och se hur det går? Om han inte vill det så måste du bestämma vad som är viktigast för dig, att utforska din sexualitet eller ert förhållande för jag tror inte att du kan ha båda. Själv skulle jag gärna låta min fru få vara med andra män i mitt sällskap, jag skulle tycka det var härligt att se henne njuta men hon är inte så intresserad.

  • villhatrekant
    Anonym (Förvirrade frun) skrev 2019-01-11 11:58:35 följande:

    I teorin, absolut! Sedan hur det skulle kännas i verkligheten vet jag inte. Men jag inbillar mig att jag skulle se på honom med nya ögon om han var åtrådd av en annan kvinna. Jag tänker att det skulle ge honom nytt självförtroende och infallsvinklar på sex. Partnerbyte låter intressant men jag vet verkligen inte hur det skulle gå till - svårigheten att hitta ett lämpligt par där alla fyra klaffar och vill samma sak låter som en rejäl utmaning. Tanken att bjuda in en annan man är bara kittlande för mig, inte min man. Möjligtvis kanske han skulle acceptera en kvinna, vilket är svårare för mig. Trixigt när man levt så länge tillsammans och ett behov av utveckling dyker upp som inte passar bägge.

    Jag läser en massa om polyamori men vet inte om det just är flersamma förhållanden jag är ute efter eller om det mer handlar om sexuella vänskapsrelationer med flera män. Kanske behöver det heller inte någon etikett. Varför tror du det är svårare för en man att hitta en älskarinna än tvärt om?


    Det finns många gånger fler män som är intresserade av rent sexuella förbindelser än kvinnor varje fall i swingers sammanhang. Typ 10x fler killar som söker tjejer eller par än tjejer som söker killar och par. Och jag har läst ett antal berättelser av par som provat partner byte där en av männen förblev passiv åskådare. Om inte din man går igång på det blir det nog inte så lätt.
  • villhatrekant
    Anonym (Förvirrade frun) skrev 2019-01-11 17:57:16 följande:

    Tavelramen: Nej jag är inte attraherad av någon annan specifik man. Tankarna har kommit oberoende av yttre omständigheter. Min man ser bra ut och är en fin person men som novis på området har jag aldrig reflekterat över att det skulle vara svårare för honom att hitta älskarinnor än för en kvinna att hitta män. Varför tror du inte man kan fortsätta som par?


     


    Lione81: Jag vill uppleva känslan av att tända riktigt grymt på en man igen. Du vet som när man inte kan göra annat än att längta efter att få slita av honom kläderna. Men faktiskt inte som i förälskelse utan främst passion. Äldre eller yngre är inte så viktigt men att vi tänder på varandra, både kropp, hjärta och hjärna. Har många nära vänner men för mig är denna typ av relation något helt annat, som jag saknar. Det skiljer sig också från den långa relationens kärlek.


     


    Meriall: har frågat men han känner sig ytterst tveksam. Ska diskutera det försiktigt igen men jag tror tyvärr att han mest tycker tanken är obehaglig.


     


    Några reflektioner. Ni träffades som unga och har sannolikt inte haft tillfälle att leka av er så att säga, och efter 30 år är det få förunnat att tända så där på varandra på samma sätt som när man träffades. Det är förståeligt att du känner en nyfikenhet att vara med andra män och att få återuppleva vad du en gång kände för din man men inte fått uppleva sen dess. Jag tror ofta det är problematiskt att man blir tillsammans i unga år av just de skälen, för att ta igen det i din ålder är svårt utan att ens äktenskap påverkas drastiskt om inte båda är helt 100% med på noterna. För din nman känns det tveklöst också som att han inte duger och att veta att du inte tänder på honom lär definitivt vara ett stort slag mot hans självkänsla.

    Jag tror att det enda som kan fungera är att du förklarar just att ni båda träffades så unga gjorde att ni båda gick miste om fler sexuella erfarenheter och att det vore ett sätt för er båda att ta igen det. Din beskrivning av vad du vill är väldigt fokuserad på din njutning men ingenting om din mans - om du vill fortsätta i er relation måste du vända på det. Om din man kommer ändra sig är nog tveksamt men i så fall är nog partnerbyte det enda som kommer funka utan att knäcka honom - jag lovar att ni kommer ha hur lätt som helst att hitta killar till dig men det kommer inte vara alls så lätt för honom med mindre än att ni skiljer er. Det kan vara knepigt att hitta rätt men det finns många par som letar efter det så det borde inte vara omöjligt.


  • villhatrekant
    Anonym (Förvirrade frun) skrev 2019-01-11 18:27:44 följande:
    Tack för kloka reflektioner.
    Jag kan tillägga att min situation är den motsatta - jag vill gärna ta in en annan man för en trekant med min fru, just för att jag skulle vilja ge henne den njutningen du söker (preciss som du känner nog inte min fru samma passion för mig längre som i början trots att vårt sexliv är rätt okej ändå). Själv har jag inte så stort intresse av en annan kvinna (skulle iofs inte tacka nej om vi hade partnerbyte) utan det är min frus njutning som jag verkligen tänder på. Hon däremot har inte uttryckt något intresse för detta, men delvis tror jag hennes tvekan beror på rädsla för hur det kan påverka vårt förhållande. Vi får se hur det går...
  • villhatrekant
    Anonym (Förvirrade frun) skrev 2019-01-11 20:42:23 följande:

    Som någon skrev här i tråden: din man kommer aldrig att se på dig på samma sätt igen om du genomför det. Om din fru sa ja till att bjuda in en annan man till ert sovrum - skulle detta förändra dina känslor för henne på sikt tror du?


    Menar du om min fru aldrig kommer se mig på samma sätt igen? Jo det är en risk och därför är en förutsättning att vi har diskuterat det väldigt noga innan och är helt överens om vad vill. Jag tror inte att mina känslor kommer påverkas negativt - jag vet ju att hon haft sex med andra och självklart njutit av det så det är inte något problem i sig (tvärtom är det ju hennes njutning jag vill åt) men visst kan man aldrig veta innan. Jag skulle vilja utforska tanken med henne och se vart det leder och kanske vi båda känner att det helst förblir en fantasi.
Svar på tråden Från monogami till öppet/poly – går det?