• gzs

    Dotter 3,5 år kräks för att slippa förskolan?

    Min älskade dotter 3,5 år har vid, vad som börjar bli, ganska många tillfällen kräkts på förskolan. Det gör att de ringer och man får hämta samt vara hemma minst dagen efter.

    Hon är inte mag-sjuk, tvärtom har hon blivit ledsen när man hämtat henne mitt i leken en halvtimme-fyrtiofem minuter senare (när man kört från jobbet och till föris). Har pratat med personalen och vi är överens om att hon gör så med vilje. Har frågat henne rakt ut en gång när jag hämtade efter en sådan incident om det var med vilje och hon svarade glatt ja. 

    Det känns inte som hon trivs på förskolan eftersom hon gör så, för att hon vet att hon får vara hemma. På förskolan har hon inte så många kompisar och jag har reagerat på att hon varit ensam eller med personalen när jag hämtat på eftermiddagen. Dotter verkar vara sär-begåvad och pratar väldigt mycket (som en 5 åring enligt pedagogerna), går att diskutera med till viss gräns, förstår saker och frågar mycket om allt (varför, hur saker funkar osv). Förskolan känns ibland som förvaring då jag inte känner att deras pedagogiska verksamhet är vad den borde vara. Hon borde stimuleras med bokstäver, siffror eller annat - har påpekat även detta och de skulle försöka börja med det lite men hon var ju för liten egentligen tyckte de. 

    Vad ska jag göra? Ska jag byta förskola? Hon står i kö till en Montessori men kommer inte få plats förrän till hösten. Ska hon byta grupp kanske? 

  • Svar på tråden Dotter 3,5 år kräks för att slippa förskolan?
  • gzs

    Nej hon sticker inte fingrarna i halsen utan mer klöks och kräks. Nej hon har inte bulimi för hon hetsäter inte.

  • gzs

    Tack för era svar.
    Hon har lätt för att kräkas, om hon får in förmkt mat i munnen eller är för mätt. Vet inte riktigt hur hon gör för att kräkas, det liksom bara kommer. Ser ibland på henne att hon behöver kräkas vid matbordet (när det blivit för mkt i munnen som hon spottat ut) och då hinner jag bort till vasken, hämta skål och ge henne innan det kommer. 

Svar på tråden Dotter 3,5 år kräks för att slippa förskolan?