Inlägg från: Anonym (Bra för sverige) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra för sverige)

    S, Mp, C och L, era reaktioner?

    Anonym (C = Hycklare) skrev 2019-01-11 19:12:20 följande:

    En röst på C och L blev en röst på V. Hur ska det kunna förklara det för sina väljare?

    S+L+MP+C = 167 mandat. Vilket innebär att de ger makt till V.

    HYCKLARE!

    www.centerpartiet.se/

    Så här står det på Centerns hemsida. "Centerpartiet tar ansvar för att Sverige får en stabil regering där ytterkantspartierna hålls borta från inflytande".

    HUR DÅ???

    / En som är förbannad och kastade bort sin röst!!!!


    Du har helt fel. Uppgörelsen leder ju tvärtom till att Vänsterpartiets makt jämfört med fyra senaste åren minskar kraftigt.

    Jag tycker att det är fantastiskt bra att högernationalisternas makt nu minskar och detta var ett mycket bättre alternativ än det anti-SD dokument som moderaterna tog fram för att blidka C och L.
  • Anonym (Bra för sverige)
    HSOF skrev 2019-01-11 19:33:44 följande:
    Jag har precis lyssnat till hela den högmodiga Lööf presskonferens så jo. Och det går inte ihop om inte V är med på tåget eller bara ger upp sin politik som alliansen gjorde i fyra år i förra mandatperioden.
    Enda möjligen för V att motverka regeringens politik är om V röstar på politik som SD, M och KD lägger fram och det kommer inte att ske. 
  • Anonym (Bra för sverige)
    Anonym (C = Hycklare) skrev 2019-01-11 19:42:08 följande:
    Men de får ju inte igenom några beslut i riksdagen om inte V röstar för deras förslag. Det ska bli intressant att se vad V kommer att säga om uppgörelsen.  Och de kommer inte att lägga sig platt för C+L. V vill ha inflytande!
    S, L, C och MP har tillsammans 167 mandat
    SD, M och KD har tillsammans 154 mandat.

    För att regeringens förslag ska falla så måste V med sina 28 mandat rösta på SD, M och KDs förslag annars går regeringens linje igenom.
  • Anonym (Bra för sverige)
    Anonym (Bra för sverige) skrev 2019-01-11 19:51:25 följande:
    S, L, C och MP har tillsammans 167 mandat
    SD, M och KD har tillsammans 154 mandat.

    För att regeringens förslag ska falla så måste V med sina 28 mandat rösta på SD, M och KDs förslag annars går regeringens linje igenom.
    Om inte SD, M och KD lägger fram förslag om att minska vinster i välfärden eller öppna upp för en mer generös migrationslagstiftning så kommer de inte få med sig V på sin sida.  
  • Anonym (Bra för sverige)
    HSOF skrev 2019-01-12 10:07:52 följande:
    Det beror ju på om de släpper igenom Löfven på dessa villkoren som statsminister eller inte, de har tidigare sagt nej till det. Så vi får se vad som sker på onsdag.
    Vänsterpartiet inser självklart att alternativet till en S, C, L, MP regering är mycket sämre för Vänsterpartiets väljare . Dessutom ser Vänsterpartiet  en möjlighet att plocka väljare de närmaste 4 åren då Vänsterpartiet kan profilera sig som det främsta röda partiet i svensk politik. Vänsterpartiet kommer därför troligen att rösta för Stefan Löfven som statsminister. 
  • Anonym (Bra för sverige)
    HSOF skrev 2019-01-12 10:55:22 följande:
    Ja så kan klart bli fallet. Men V vet också att den röd-gröna sidan skulle gynnas av ett nyval så han behöver i teorin inte rösta på något av alternativen.

    V kommer troligen heller inte rösta grönt utan lägga ner sina röster om de vill vara en trovärdig opposition.

    Men som sagt vi inväntar onsdag eller ett riktigt uttalande från V som än så länge dröjer på sig.
    Vänsterpartiet inser att även om V kan plocka väljare vid ett nyval så riskerar MP att åka ur och då blir de rödgröna inte starkare. Om det sker får troligen SD ett stort inflytande på regeringsmakten de närmaste åren och det är självklart inget som V vill bidra till. 
  • Anonym (Bra för sverige)
    HSOF skrev 2019-01-12 12:35:19 följande:
    Ja men även L kan åka ut och den risken är nog större skulle jag säga. Mp har ett stort och brett stöd hos etablissemanget så de kommer helt garanterat köra igång någon klimatpropaganda så att Mp åter igen räddas. Så tror nog att de röd-gröna har mkt mer att vinna på ett nyval än allianspartierna. De som troligen kommer växa är V, S och Sd.
    Om L och MP åker ut så skulle det mest gynna brunblå politik..
  • Anonym (Bra för sverige)

    Om V röstar ja på onsdag så innebär det att Sverige får sin starkaste regering på 8 år och att SD förlorar vågmästarrollen som gett dem oproportionerligt mycket makt. Det skulle vara fantastiskt bra!

Svar på tråden S, Mp, C och L, era reaktioner?