Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    S, Mp, C och L, era reaktioner?

    Crash Man skrev 2019-01-11 19:33:31 följande:
    Jag har märkt att folk på familjeliv är dåliga på att formulera svarsalternativ. Inget av alternativen känns rimliga. Jag tror, eller i all fall hoppas, att denna regeringen blir bättre än den förra. I och med att jag är center-höger i ekonomiska frågor så tror jag denna regeringen kommer bli bättre.

    Det är dock en rejäl kniv i ryggen på många centerpartister och folkpartister, jag kommer fortsätta kalla dem folkpartister in i graven för liberalerna är inte liberala.

    Förhoppningsvis bryts alliansen och M och KD börjar samarbeta med SD.
    Jag är också center-höger men jag tycker att denna regering känna väldigt mycket bättre än en ren alliansregering med stöd av Sd. Nu kopplas V av och Mp får mindre inflytande. Sossarna är resonabla, de hade bara hamnat i dåligt sällskap förut. Vi hade alliansregering i 8 år och det hände inte mycket bra då. Det enda M+Kd vill är skattesänkningar och besparingar men alla med fast arbete har det redan bra ekonomiskt. Bättre då att satsa på svaga grupper, vård och skola.
  • Tecum
    HSOF skrev 2019-01-11 19:33:44 följande:
    Jag har precis lyssnat till hela den högmodiga Lööf presskonferens så jo. Och det går inte ihop om inte V är med på tåget eller bara ger upp sin politik som alliansen gjorde i fyra år i förra mandatperioden.
    V har valet att antingen stödja denna regering eller M+Sd. Egentligen inte mycket till val, de får svälja förtreten och hålla god min.
  • Tecum
    Anonym (Trötter) skrev 2019-01-12 08:55:14 följande:
    Det känns som att Jonas har en bra förhandlingsposition. Alla som säger att om det snackas med V så blir det nyval. Tror ni verkligen att C och L vill ha ett nyval i detta läge med ras i opinionsundersökningarna? Det kommer man nog att undvika i det längsta.
    Jonas har en skitdålig förhandlingsposition, vad han än gör mot den nya konstellationen innebär att han stödjer M och Sd.
    Däremot kan han sitta med armarna i kors och se hur väljarstödet ökar då missnöjda s-väljare går vänsterut. Om några år har V minst 15% i opinionen. Den som tar den stora risken är S som kan bli  mindre än både M och Sd.
  • Tecum
    Anonym (C = Hycklare) skrev 2019-01-13 13:32:19 följande:
    Ingenting i Centerpartiets överenskommelse är förpliktigande. Det ska tillsättas utredningar i varje punkt!

    www.di.se/ledare/annie-loof-gar-rakt-i-utredn.../
    "Därför gör Annie Lööf klokt i att låta som ett återfall till rollen som näringsminister när hon på fredagen läste upp den långa överenskommelsen med S. Men om man tittar närmare på vad C, L, S och MP har kommit överens om är det mesta till intet förpliktigande. Nästan alla förslag handlar om att tillsätta en utredning.
     
    Utredningsväsendet är en omistlig del av svensk demokrati och förvaltning. Men utredningar är också ett känt sätt för regeringar att förhindra eller försena frågor som man egentligen inte vill ha avgjorda."

    Så vad innebär denna uppgörelse i praktiken egentligen? Och hur ställer sig Vänsterpartiet? De har ju makt att avgöra, om de vågar. 
    Haha, DI är en känd moderatblaska  och det är självklart att de är sura nu. Men något sanningsvittne är de INTE!

    Om man läser uppgörelsen, vilket jag gjort, noterar man att ordet "ska" är frekvent förekommande. Saker och ting SKA genomföras, hänvisning till utredning finns bara i ett fåtal fall.
Svar på tråden S, Mp, C och L, era reaktioner?