• Anonym (man)

    Feminist, skulle du säga att du hatar män?

    pyssel skrev 2019-01-12 19:10:21 följande:
    Jag tyckte mest det var häpnadsväckande att du pålägger andra ansvar du själv skyr. Ett så märkligt resonemang, men inte alls ovanligt.
    Och jag tycker att det är häpnandsväckande att du lägger ner så mycket energi på att försöka snacka dig runt frågan. Varför inte bara svara på den?

    Tar du ansvar för vad andra kvinnor gör?
    Om du inte gör det varför tycker du att män ska göra det?
  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 19:17:03 följande:

    Fast det är väl väldigt tidigt att utvärdera projekt manshat?

    Jag tror vi är på god väg. Våra barn växer upp i en värld där prinsessorna väljer sin syster istället för sin prins (det kan tyckas tramsigt och ineffektivt, men det är det inte!!). Där de finns representerade i filmer och serier, och inte på ett stereotypiskt sätt. Där kvinnor tillåts berätta sina egna historier, låta sina egna röster höras (istället för att vara ett bihang till mannens historia).

    De växer upp där kvinnor tar större plats i bolagsstyrelser, i politiken, i idrotter, i allt. En tjej som växer upp idag har kvinnliga förebilder och ser att deras drömmar också kan uppfyllas.

    De går på förskolor som medvetet försöker sluta bemöta barnen efter deras kön, utan istället ser till individen. Som utmanar könsroller och uppmuntrar tjejer att ta mer plats och killar att lyssna och reflektera mer. De har föräldrar och lärare som inte längre säger "men han är ju kär i dig men vet inte hur han ska visa det" när en kille är elak mot en tjej. De lär sig att säga "nej!" om de inte vill bli kramade, att de är de enda som har rätt till sin kropp.

    Det finns massvis av män som säger ifrån numera. Som själva väger sina ord och handlingar. Som blir mer medvetna om strukturer. Nä, åsiktsförbud är vi inte ute efter (däremot borde diverse forumadmins ta ansvar för incel-trådar och liknande så att dessa inte får fäste och gror som svamp), men väl en åsiktsförändring. Och att sluta ta allt så jävla personligt. "Män gör" betyder inte "alla män" (tror för övrigt ALDRIG jag har hört en feminist använda det uttrycket, och då följer jag ändå relativt många och har gjort så relativt länge... Det är också en halmdocka skapad av män) och inte heller "du personligen"...

    Men man börjar ju misstänka att de som protesterar högst och gnälligast inte har helt rent mjöl i påsen...


    Klart du tycker vi är på väg åt rätt håll när det som sker stämmer med din ideologi, nazister tycker väl också att saker var på väg åt rätt håll när man gasade judar. Men vad de inte förstod var att många fler bevisliigen inte höll med dem och att det är fel att köra över andra och tvinga igenom sin ideologi på andra bara för att man själv tycker det är "rätt".

    Nära 100% av befolkningen säger sig vara för jämställdhet, men enbart 27% säger sig vara feminister och av dessa 27% är det enbart en liten andel radikalfeminister. Mao 73% av befolkningen tar avstånd från feminismen.
    Vad tror du det beror på?

    Och om feminismen enbart utgör 27% så betyder det att de knappast är ensamt ansvariga för förändringarna som skett (även om de själva gärna tar åt sig all cred). Det betyder att samhället som helhet strävar efter jämställdhet UTAN att kalla sig feminister.

    De som protesterar högt och ljudligt gör det för att de inte gillar extremism, antidemokratiska strömningar, manshat, mansförakt och sjuk människosyn eller få krav på sig som kravställarna själva inte lever upp till.
  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 19:34:41 följande:

    Herregud så förtjusta ni är i den undersökningen. Jag tolkar det som att 73% av befolkningen inte är speciellt pålästa. Kanske tom faktaresistenta?

    Ja GUD vilka jobbiga krav jag ställer. Var snäll. Säg ifrån när någon är elak. Tänk inte bara på dig själv. Håller med, rena rama nazi-Tyskland!


    Klart att du inte gillar den undersökningen för den visar ju med all tydlighet att ni inte har brett stöd för er ideologi. Dvs att majoriteten av befolkningen INTE hålller med er.

    Så det du säger ar att alla som inte tycker som ni gör är korkade och inte förstår "fakta" lika bra som ni gör? Ni står över alla andra, är smartare än alla andra?

    Om dina krav är jobbiga eller inte är irrelevant, frågan är om du själv lever upp till kraven du ställer på andra?

    Tänker på andra än sig själva gör ganska många. Feminismen har inte patent på medmänsklighet och humanistiska värderingar.
  • Anonym (man)
    Anonym (Feemoe) skrev 2019-01-12 19:42:52 följande:
    Vad hen ville få fram var att inget är svart och vitt (håller inte med vederbörande i övrigt dock). Vi är präglade av vårt samhälle när vi bildar oss uppfattningar och åsikter om allt.

    Självklart är det okej att tycka vad man vill i en demokrati (trots detta tycker jag givetvis trafficking är bland det värsta som finns).
    Japp det är ok att tycka som man vill i en demokratio men det är inte ok att tvinga på sin ideologi på andra vare sig de vill det eller ej. Genus "vetenskapen" som är en direkt avyngling och inte ens en vedertagen vetenskap utan snarare ideologiska teorier lärs ut fritt till ungdomar och har fått mandat att styra över hur undervisning ska bedrivas för att som det så fint heter "främja jämställdhetsarbetet".

    Vi har alltså en ideologi en 73% av befolkningen tar avstånd från men som tilltåst styra över hur undervisning ska bedrivas. Är inte det ren indoktrinering? Kan man inte övertyga den vuxna befolkningen så kan man ge sig på deras barn istället och indoktrinera dem i "rätt" lära redan som unga?

    Hur demokratiskt är det?
  • Anonym (man)

    Personligen tycke jag all extremism är en fara för demokratin och radikalfeminismen är inget undantag.

  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 19:55:36 följande:

    Och jag tycker att dumhet och egoism är en fara


    Och med dumhet menar du alla som inte tycker som ni?
    För det var väl vad du tidigare skrev? 

    Egoism håller jag med dig om är en fara för samhället. Men hur är det med extremism? Du tycker alltså inte att extremism är en fara för demokratin?
  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 19:56:13 följande:

    Vad är det radikala för övrigt? Att hata män? Ni hatar ju kvinnor, ni har bara inget fancy ord för det ;)


    Hur ska jag kunna veta varför de blev radikala? De kan ju bero på allt från taskig sand i sandlådan som små till psykiska störningar. Bevisligen finns det ju andra sätt att främja jämställdhet på, radikalfeministerna utgör ju bara en liten del av hela feminismen och en försvinnande liten andel av befolkningen.

    Och med ni menar du vem då? Alla män?
  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 20:09:54 följande:

    Nej, vad är det som gör att de är så radikala? "Manshatet", säger du. Okej, hur tar det sig form? Vill de döda alla män? Skicka dem till en öde ö? Fängsla dem? Jag undrar uppriktigt, för mig veterligen har det inte fått några andra konsekvenser än att ni känner er kränkta... På halvmärkliga grunder, dessutom (eftersom *alla* män verkar vara ett fenomen påhittat av just män)


    Så du är feminist med kan inte skillnaderna mellan de olika ideologierna? Om man nu säger sig stå för en viss ideologi borde man inte ha koll på det själv?

    Om du uttrycker dig om män som ett kolletiv så är det DU som generaliserar och inte vi män som "hittar på". Om du säger att MÄN gör si eller så, så gör du alla män ansvariga eftersom du säger MÄN och inte vissa män. Och det är absolut inget påhitt utan fakta.
  • Anonym (man)
    pyssel skrev 2019-01-12 20:17:13 följande:
    Ni brukar inte bli så förbannade på andra vågens feminism. Av sin samtid sågs i och för sig inte radikalfeminismen med övervägande blida ögon, men idag brukar den snarare berömmas av män som inte var med då, om man bortser från porrmotståndet. Dock inte så mycket som första vågen, den handlade ju om lite färre, idag självklara, rättigheter i väst. Trodde ärligt ni var mest förbannade på tredje vågen, för att inte tala om den begynnande fjärde.
    japp för tidigare feminism kämpade mot verkliga orättvisor och försökte få med sig män på tåget. Det är anledningen till att tidigare feminism hade brett stöd i samhället och fick igenom förändringar medan tredje vågens feminism skrämt iväg både kvinnor och män och startat ett könskrig istället för samarbete som inte leder någonstans. Tredje vågens feminism är kontraproduktivt och rent skadligt för jämställdheten.

    Det är bara att inse fakta, män utgör halva sveriges befolkning. Om man vill ha igenom förändrigar måste man även få män med på tåget och det kommer man aldrig lyckas med genom den retorik man kör med idag eller tvång. Majoriteten av männen vill ha jämställdhet men ingen man vill ha ett matriarkat eller ett samhälle där män problematiseras och diskrimineras, det borde vara ganska självklart men tydligen inte....
  • Anonym (man)
    Ignoramus skrev 2019-01-12 20:32:55 följande:

    Jag är bara nyfiken på hur manshatet påverkar dig i vardagen. Ge gärna några konkreta exempel!


    Som tur är så är radikalfeminismen som sagt ganska liten (men högljud) så de har som tur är inte så mycket makt över samhället än och så vill jag gärna att det ska förbli. Så påverkar mig personligen gör den inte än, indirekt gör den det genom att mina barn indoktrineras i genus vare sig de vill det eller ej då genusvetenskapliga institutionen fick makt att styra hur undevisnig bedrivs och därmed också makt att indoktrinera barn i feministisk ideologi.

    På vilket sätt menar du att kvinnohat  påverkar dig i vardagen?
Svar på tråden Feminist, skulle du säga att du hatar män?