• Ignoramus

    Feminist, skulle du säga att du hatar män?

    Många män, ja. Och kanske helt avtrubbade kvinnor, men de är inte i stånd att ta såna beslut. Frågan kvarstår fortfarande, hur kan man ha sex med någon som inte vill det egentligen? Du kan prata hur mycket du vill om överenskommelser, men faktum kvarstår att personen inte hade velat ha sex med dig om du inte hade betalat. För mig är det fullständigt obegripligt.

    Haha, nja, snarare tvärtom för min del. Hade önskat att ingen hade sex, men kan nöja mig med att ingen som inte vill ha det ska behöva ha det.


    Bananböjaren skrev 2019-01-12 19:16:07 följande:

    Alla ser inte på det på samma sätt som du och feminister överlag verkar göra. Många klarar av att se det som en strikt affärsöverenskommelse utan att behöva moralisera över det. Utbud och efterfrågan, det finns en marknad och har alltid funnits det.

    Att det är olagligt är inget argument överhuvudtaget, det var homosexualitet också för ett antal decennier sedan, har du samma åsikt om homosexualitet?

    Det är kanske så att feminster har en överdriven fixering vid det sexuella, nån slags hämning? Efter WW2 gjordes det massvis med undersökningar om fascismen i Italien och nazismen i Tyskland och vilka människor dessa ideologier attraherade. Det visade sig att de som röstat på dessa partier hade en nästan sjuklig fixering vid det sexuella, och framförallt när det kom till prostitution och våldtäkter. Dessa människor tappade all förmåga att fungera rationellt när de skulle bemöta dessa två fenomen.

    All auktoritär ideologi har alltid stött sin rätt att köra över demokratin på att andra människors beteenden är "moraliskt förkastliga". Och då är andra människors åsikter plötsligt inte värda nått. Någonting att reflektera över.


  • Ignoramus

    Herregud så förtjusta ni är i den undersökningen. Jag tolkar det som att 73% av befolkningen inte är speciellt pålästa. Kanske tom faktaresistenta?

    Ja GUD vilka jobbiga krav jag ställer. Var snäll. Säg ifrån när någon är elak. Tänk inte bara på dig själv. Håller med, rena rama nazi-Tyskland!


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 19:30:48 följande:

    Klart du tycker vi är på väg åt rätt håll när det som sker stämmer med din ideologi, nazister tycker väl också att saker var på väg åt rätt håll när man gasade judar. Men vad de inte förstod var att många fler bevisliigen inte höll med dem och att det är fel att köra över andra och tvinga igenom sin ideologi på andra bara för att man själv tycker det är "rätt".

    Nära 100% av befolkningen säger sig vara för jämställdhet, men enbart 27% säger sig vara feminister och av dessa 27% är det enbart en liten andel radikalfeminister. Mao 73% av befolkningen tar avstånd från feminismen.

    Vad tror du det beror på?

    Och om feminismen enbart utgör 27% så betyder det att de knappast är ensamt ansvariga för förändringarna som skett (även om de själva gärna tar åt sig all cred). Det betyder att samhället som helhet strävar efter jämställdhet UTAN att kalla sig feminister.

    De som protesterar högt och ljudligt gör det för att de inte gillar extremism, antidemokratiska strömningar, manshat, mansförakt och sjuk människosyn eller få krav på sig som kravställarna själva inte lever upp till.


  • Ignoramus

    De ska inte behandlas separat, men de ska sluta skylla ifrån sig som om problemen inte gällde dem. Alla män oavsett härkomst, religion eller kultur borde naturligtvis respektera kvinnan och inte inskränka henne på något vis.


    Anonym (Feemoe) skrev 2019-01-12 19:33:44 följande:

    Varför ska svenska, kristna män behandlas separat? Patriarkala strukturer finns över hela världen.


  • Ignoramus

    Tja, jag hoppas att du själv säljer sex till vem som helst med den logiken? Om du inte har nåt problem med det och dessutom tycker det är jättesköj? Om inte annat borde du börja, så besparar du de där tanterna biljetten ner till Gambia.


    Bananböjaren skrev 2019-01-12 19:40:10 följande:

    Du verkar se sex som något heligt och nästan religiöst. Det var lite det jag menade med en sjuklig fixering vid det sexuella. När röris kommer och fixar ditt översvämmade avlopp eller när du går till frisören, har du samma dilemma då? Jag tror knappast att rörmockaren frivilligt skulle gå och peta i din skit utan att han fick betalt?

    Det handlar inte om att vara avtrubbad, det handlar om att kunna se prostitution som en tjänst som andra. Många människor jobbar med nått de aldrig nånsin skulle göra om de inte hade betalt för det, varför är just sex så oerhört tabu?

    Jag beklagar ifall du har varit med om nått så traumatiskt tidigare i livet så att du nu önskar att ingen skulle ha sex. Sex är nämligen jätteskoj


  • Ignoramus

    Jasså är det jobbigt att vara snäll mot andra, ja då förstår jag att vi har problem (och du kan hädanefter ta det personligt när feminister pratar om män).

    Fast det gör den ju inte. Det visade att majoriteten av de som medverkade i undersökningen inte stod bakom sin egna tolkning av ordet.

    Det är ju om inte annat ett exempel på en tredje tolkning av texten.


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 19:40:51 följande:

    Klart att du inte gillar den undersökningen för den visar ju med all tydlighet att ni inte har brett stöd för er ideologi. Dvs att majoriteten av befolkningen INTE hålller med er.

    Så det du säger ar att alla som inte tycker som ni gör är korkade och inte förstår "fakta" lika bra som ni gör? Ni står över alla andra, är smartare än alla andra?

    Om dina krav är jobbiga eller inte är irrelevant, frågan är om du själv lever upp till kraven du ställer på andra?

    Tänker på andra än sig själva gör ganska många. Feminismen har inte patent på medmänsklighet och humanistiska värderingar.


  • Ignoramus

    Och jag tycker att dumhet och egoism är en fara


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 19:51:21 följande:

    Personligen tycke jag all extremism är en fara för demokratin och radikalfeminismen är inget undantag.


  • Ignoramus

    Vad är det radikala för övrigt? Att hata män? Ni hatar ju kvinnor, ni har bara inget fancy ord för det ;)


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 19:51:21 följande:

    Personligen tycke jag all extremism är en fara för demokratin och radikalfeminismen är inget undantag.


  • Ignoramus

    Nej, vad är det som gör att de är så radikala? "Manshatet", säger du. Okej, hur tar det sig form? Vill de döda alla män? Skicka dem till en öde ö? Fängsla dem? Jag undrar uppriktigt, för mig veterligen har det inte fått några andra konsekvenser än att ni känner er kränkta... På halvmärkliga grunder, dessutom (eftersom *alla* män verkar vara ett fenomen påhittat av just män)


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:04:14 följande:

    Hur ska jag kunna veta varför de blev radikala? De kan ju bero på allt från taskig sand i sandlådan som små till psykiska störningar. Bevisligen finns det ju andra sätt att främja jämställdhet på, radikalfeministerna utgör ju bara en liten del av hela feminismen och en försvinnande liten andel av befolkningen.

    Och med ni menar du vem då? Alla män?


  • Ignoramus

    Nej, dumhet är att inte sätta sig in i motståndarens åsikter (eller ens sitt eget "partis"), utan att själv bilda sig en ytterst godtycklig uppfattning och sen hålla fast vid den allt vad man kan oavsett hur felaktig den är.


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:00:44 följande:

    Och med dumhet menar du alla som inte tycker som ni?

    För det var väl vad du tidigare skrev? 

    Egoism håller jag med dig om är en fara för samhället. Men hur är det med extremism? Du tycker alltså inte att extremism är en fara för demokratin?


  • Ignoramus

    Om jag säger att "män är överrepresenterade bland sexualbrott", innebär det då:

    1) att *alla* män är sexförbrytare

    2) att det är fler män än kvinnor som begår sexbrott

    Du vill förstås ha 3) vissa män (men det är bara en ren - statistiskt sjukligt osannolik - slump att det är just män, det hade lika gärna kunnat vara kvinnor), men det får du tyvärr inte. Du får bara acceptera att det är så man uttrycker sig, och sluta lägga in egna hittepå-värderingar i det hela.


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:23:20 följande:

    Så du är feminist med kan inte skillnaderna mellan de olika ideologierna? Om man nu säger sig stå för en viss ideologi borde man inte ha koll på det själv?

    Om du uttrycker dig om män som ett kolletiv så är det DU som generaliserar och inte vi män som "hittar på". Om du säger att MÄN gör si eller så, så gör du alla män ansvariga eftersom du säger MÄN och inte vissa män. Och det är absolut inget påhitt utan fakta.


Svar på tråden Feminist, skulle du säga att du hatar män?