• Ignoramus

    Feminist, skulle du säga att du hatar män?

    Jag är bara nyfiken på hur manshatet påverkar dig i vardagen. Ge gärna några konkreta exempel!


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:23:20 följande:

    Så du är feminist med kan inte skillnaderna mellan de olika ideologierna? Om man nu säger sig stå för en viss ideologi borde man inte ha koll på det själv?

    Om du uttrycker dig om män som ett kolletiv så är det DU som generaliserar och inte vi män som "hittar på". Om du säger att MÄN gör si eller så, så gör du alla män ansvariga eftersom du säger MÄN och inte vissa män. Och det är absolut inget påhitt utan fakta.


  • Ignoramus

    Alltså va? Suffragetterna var inte alls några fromma lamm utan krävde sina rättigheter med betydligt större civil olydnad än några blogginlägg eller diskussioner på familjeliv. Och männen bemötte dem inte alls med öppna armar så att de gick hand i hand mot en mer jämställd värld.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(1910)

    Haha ja att samhällsproblem problematiseras är nog svårt att undkomma om du vill ha en förbättring, men lycka till att driva igenom någon sorts förändring som helst med din filosofi...


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:35:53 följande:

    japp för tidigare feminism kämpade mot verkliga orättvisor och försökte få med sig män på tåget. Det är anledningen till att tidigare feminism hade brett stöd i samhället och fick igenom förändringar medan tredje vågens feminism skrämt iväg både kvinnor och män och startat ett könskrig istället för samarbete som inte leder någonstans. Tredje vågens feminism är kontraproduktivt och rent skadligt för jämställdheten.

    Det är bara att inse fakta, män utgör halva sveriges befolkning. Om man vill ha igenom förändrigar måste man även få män med på tåget och det kommer man aldrig lyckas med genom den retorik man kör med idag eller tvång. Majoriteten av männen vill ha jämställdhet men ingen man vill ha ett matriarkat eller ett samhälle där män problematiseras och diskrimineras, det borde vara ganska självklart men tydligen inte....


  • Ignoramus

    Det är väl männen som betalar folk för att ligga med dem som rimligtvis bör ansvara för förklaringen till sitt beteende. Men jag kan absolut bistå med mina teorier, men det känns inte som att du är så intresserad av att ta till dig på riktigt.


    Anonym (Feemoe) skrev 2019-01-12 20:43:03 följande:

    Där är också en sån där grej med radikalfeminister. Man vet vad som är fel men man vet inte varför det sker eller hur man får det att upphöra. Och nej, jag har heller ingen quick fix men något måste vi ändra på. Skolan har naturligtvis ett stort ansvar här.


  • Ignoramus

    Att jag inte vågar gå ut själv på kvällen, att det känns osäkert att åka tunnelbanan hem en lördagskväll, att jag får väldigt obehagliga telefonsamtal och sms av män jag inte känner, att mitt "nej" inte blir respekterat när jag är ute (i alla fall inte förrän jag säger att jag har en pojkvän), att jag blir bedömd för mitt utseende hela tiden, i alla sammanhang. Att jag får skylla mig själv om jag följde med en främmande man hem och något hände. Jag får skylla mig själv om jag inte sa "nej" fastän jag på alla andra sätt visade att jag verkligen inte ville. Att äckliga vuxna män skrev äckliga saker till mig på chatten när jag var ett barn. Att jag knappt kan gå ut med mina vänner utan att någon jag aldrig pratat med ska ta för sig av min kropp. Att mina åsikter och bedrifter inte ses som lika mycket värda som en mans. Att jag är bra "... för att vara en tjej." Att jag är cool "för att jag inte gillar typiska tjejsaker."

    Det är väl ett axplock av sakerna i alla fall. Andra kvinnor har det betydligt värre.


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:45:49 följande:

    Som tur är så är radikalfeminismen som sagt ganska liten (men högljud) så de har som tur är inte så mycket makt över samhället än och så vill jag gärna att det ska förbli. Så påverkar mig personligen gör den inte än, indirekt gör den det genom att mina barn indoktrineras i genus vare sig de vill det eller ej då genusvetenskapliga institutionen fick makt att styra hur undevisnig bedrivs och därmed också makt att indoktrinera barn i feministisk ideologi.

    På vilket sätt menar du att kvinnohat  påverkar dig i vardagen?


  • Ignoramus

    De kämpade framförallt mot tydligare orättvisor. Sånt som man verkligen kunde ta på, som typ "vi har inte rösträtt - det är fel!", "Vi får inte bestämma vem vi vill gifta oss med - det är fel!", "Vi får inte jobba - det är fel!". Nutidens problem (i Sverige) är mer "vi känner oss inte trygga - det är fel!"

    Män: "Vad snackar ni om? Jag känner mig trygg alltså är det tryggt."

    Men visst, jag hade aldrig velat byta plats med dem.

    Vad är så orimligt med våra "krav" då?


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 20:54:55 följande:

    Japp men de kämpade mot VERKLIGA orättvisor och krävde realistiska och rationella förändringar inte hittepåorättvisor och hål i huvudet krav.

    Japp, men problemet är att problematisera ett KÖN är både kränkande och odemokratiskt. Då utgör man själv en del av det problemet som man säger sig vilja lösa fär då är man själv kränkande och ojämställd. Jämställdhet betyder INTE att alla män måste göra precis som kvinnor säger bara för att de hittat på en ideologi som säger så. Precis som allt annat så krävs det att kraven man ställer är verkliga och rationella om man vill att folk ska acceptera dem.


  • Ignoramus

    Jadu, hohum, eftersom det inte är jag som har anmält dig så missar ditt syrliga inlägg målet med några (kilo)meter.


    Anonym (man) skrev 2019-01-12 21:27:53 följande:

    Om du läst mina inlägg så ser du nog att jag inte gjort det, jag gissar att vederbörande helt enkelt inte gillade vad jag skrev.  Detta är vad jag skrev och som blev anmält.

    "Anonym (man) skrev 2019-01-12 18:22:28 följande:Japp, men nu är det ju inte JAG som kräver att alla män ska ta kollektivt ansvar för vad andra män gör utan feminister. Och nu är det JAG som tyckler att alla män ska ta "sitt ansvar" och säga åt män som köper sex att sluta utan feminister. 

    Som om feminister nu kräver saker av andra så kan de ju börja med att rensa upp i sin egen bakgår kanske och själva ta ansvar för vad andra kvinnor hittar på och själva säga ifrån när andra feminister sprider mansförakt eller hur? 

    Jag menar annars är det ju jävligt fräckt att kräva av andra saker som man själv inte kan leva upp till."

    Personligen kan jag tycka att det är ett jävligt fegt sätt att debattera och om man inte tål mothugg så ska man nog helst inte ge sig in i debatter öht... men det är bara min alldeles personliga åsikt 

    "


  • Ignoramus

    För att citera en vis gammal man:


    Rasmust skrev 2019-01-12 21:34:00 följande:

    Tråkigt för honom med alla förlorade år.


    Rasmust skrev 2019-01-12 21:47:55 följande:

    Du är väldigt försiktig i onödan. Tänk på att du har moderatorerna på din "sida" då du tillför målgruppen för sidans annonsörer.

    Du som kvinna kan i princip skriva vad som helst till män och INGET kommer hända. Har följt forumet i 9 år så jag anser mig ha viss koll.


  • Ignoramus

    Så länge en sprallig man helt öppet får diskutera sin önskan att köpa sex - och sen ostört blir påhejad av andra män i några timmar - så tycker jag inte att ditt gnäll om partiska moderatorer känns särskilt relevant...


    Rasmust skrev 2019-01-12 22:41:23 följande:

    Tänk på att du som man måste stryka kvinnorna medhårs här på FL.

    Kvinnorna kan däremot kalla dig saker som skulle vara bärande i en civilrättslig rättegång ivrigt påhejade av moderatorn.


  • Ignoramus

    Hade hon velat ha sex med honom hade hon inte tagit betalt.


    Rasmust skrev 2019-01-12 22:57:40 följande:

    Vad är det som är fel med att köpa sex av en kvinna som vill sätta lite guldkant på tillvaron i ett land där det är lagligt?

    Om kvinnan inte vill är det ju förstås olagligt.


  • Ignoramus

    Det där var ju en föredömligt tjusig sammanfattning! Borde vara omöjligt att komma med invändningar, men jag ser redan nu att så inte är fallet. Suck.


    baralillatant skrev 2019-01-12 23:01:59 följande:

    Ja självklart hatar jag det män som grupp står för.

    Våld, övergrepp, krig osv.

    Hatar jag alla individer som är män? Nej men hatar beteenden och tankesätt hos alla män som är kopplade till den patriarkala strukturen.

    Tror jag att det är deras individuella fel att dom är så? Nej, men det vore önskvärt att män individuellt och som grupp tog ansvar för att ändra sina beteenden.


Svar på tråden Feminist, skulle du säga att du hatar män?