Inlägg från: Anonym (Snille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snille)

    Det där med utbildningsnivå

    Anonym (Glad och nöjd) skrev 2019-01-12 13:44:03 följande:

    Jag har lagt märkte till här på sajten att så fort det är något som inte är bra, i stort sett oavsett vad, så kommer det... "hen är lågutbildad". 
    Och lågutbildad, lika korkad.

    Alla skriver naturligtvis inte så, och de som skriver det gör det oftast under "dubbel anonymitet",

    Så nu öppnar jag en egen tråd och frågar er följande; är det din uppfattning att människor med lägre/ingen utbildning per automatik är korkade?


    Det är som att fråga om en tredjeklassare generellt måste vara smartare än en sjätteklassare, generell har du fått mer perspektiv på livet och har lättare att fatta beslut grundat på mer kunskap men det behöver ju inte innebära att personen är "smartare" intelligentare eller mer genial mer hur man ställer frågor kommunicerar som säger något om kunskap, smarthet allmänbildning och intelligens.

    Kanske säger en akademisk utbildning mer om personens egenskaper, viljestark envishet, uthållighet osv. Då denne har tagit ett beslut att genomföra ett sådan beslut.

    Det kanske "lyser igenom" hur vissa individer kommunicerar som uppfattas  mindre stimulerande av akademiskt bildade då det naturligt i det flesta fall har en bredare kunskapsdatabas som innehåller fler dimensioner och infallsvinklar att kommunicera på.
Svar på tråden Det där med utbildningsnivå