• fjanten

    Vill inte gifta mig- Dum idé?

    Hade gift mig p.g.a. juridiken i så fall. Det behöver ju inte vara en romantisk grej om man inte vill det.

  • fjanten
    Anonym (.) skrev 2019-01-13 09:39:46 följande:

    Jo jag har varit där 2 gånger och fått frågan. Jag vet ju egentligen bara att jag kan vara pappa till mina barn (har inte dna kollat), jag vet ju faktiskt inte om hon haft sex med 5 andra män i samma period. Så jag kanske inte är pappa, vem vet.

    Det är ju bara kvinnan som verkligen vet vilka män som är teoretiska pappakandidater till hennes barn, hon borde ju intyga på heder och samvete att hon är 100% säker på vem pappan är, och kan hon inte det så borde faderskapsutredningen starta.

    Sen är det väl klart att pappan måste erkänna också, men jag tycker det är märkligt att kvinnan aldrig blir tvingad intyga att hon är säker på vem pappan är.


    Men är det så..? Innan vår första föddes ordnade vi med det. Jag, den gravida kvinnan, fick berätta att jag och min sambo haft sex under de tidsspannet som de frågade om, angav också att jag inte haft sex med någon annan. Sambon angav också att vi haft sex då... Skrev sedan på papper för faderskap och gemensam vårdnad...
  • fjanten
    Tomelilla15 skrev 2019-01-13 12:18:30 följande:

    Jag har också varit på samma sorts möte. Inte fått frågor om sex. Mest pappan som fick frågan om det är hans övertygelse att han är far till barnet. Kan inte minnas om jag fick frågan om min uppfattning är att han är far till barnet. Är ju lite underförstått. Kommer jag som gravid eller med spädbarn till soc för att få faderskap registrerat och har med mig en man så är det ju rimligtvis min uppfattning att mannen ska registreras som pappa.

    Olika handläggare på soc gör nog olika.


    Fast det är ju inte soc som handlägger faderskapsutredningar... Och jo, på en faderskapsutredning är man skyldig att ange vilka man haft sex med under en *typ* tre-fyra-månadersperiod.
Svar på tråden Vill inte gifta mig- Dum idé?